reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się czwartkowo:)

Agunia nie wiem czy możesz jeść coś takiego ale polecam też ciasteczka z kleiku ryżowego Bobovita:)
Składniki:
4 jajka
kleik ryżowy Bobovita
kostka margaryny
pół szkl cukru
łyżeczka proszku do pieczenia.
Żółtka uciarasz z margaryną, z białek ubijasz pianę i wszystko łączysz ze sobą. Na blaszce na papierze do pieczenia robisz kleksy z ciasta i pieczesz w temp 180 stopni

Dziewczyny ja gdzieś czytałam i potwierdziła to położna znajoma mojej mamy, że dzieci takie małe jak nie jedzą co 4h to po tym czasie mózg nie ma z czego pobierać energii do rozwoju. Dlatego ja się trochę boję go tak dlugo bez jedzenia zostawiac:tak:

reklama
Witam :-)
Dzisiaj noc bez zarzutu, pobudka o 3 i o 6, potem drzemanie do 8.
Zuzanka jak znajdziesz sklep z cierpliwością to daj adres ;-) Do małej jeszcze mi jej nie brakuje, ale do starszej bardzo często, potrafi wyprowadzić człowieka z równowagi.

Kroczek
moja w dzień rzadko śpi powyżej 3 godzin, jedynie w nocy przerwy w jedzeniu są większe czasem 6 godzin.

Ja prasuję tylko ciuszki małej, a to 2 razy w tygodniu, więc jakoś tę godzinę znajdę. No ostatnio poprasowałam starszej sukienki.
Wieczorem nie mam już siły na nic i chęci też ;-) Nawet jak mała zaśnie szybciej to i ja się kładę i odpoczywam.

Dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice, wczoraj wysprzątałam porządnie mieszkanko (w końcu miałam pretekst, bo tak to zawsze z grubsza sprzątam), a zaraz biorę się za ciasto z truskawkami.

Mmmmm ciasto z truskawkami pycha:-D

Edysiek no właśnie obawiam się tych godzin nocnych:( A tak poza tym to kiedy dziecko przesypia juz cala noc ewentualnie z jedna pobudka?

Ja sie tylko melduje... brat z bratowa nadal u mnie :) wlasnie poszli ze starszakiem do kina to mam 1,5h tylko dla Olka :) pewnie wroce w poniedzialek :)

Witam. cIekawe czy uda mi sie cokolwiek napisac,u mnie od dwuch dni ewidentny skok rozwojowy:eek: ja pierdziele spanko w dzien 10 minut to jest bardzo duzo,po tym czasie oczy wielkie pol godziny spokoju i od nowa marudzenie i usypianie jak sie uda :baffled: dzisiaj po raz pierwszy naprawde zapragnelam wrocic do pracy aaaaaaa:confused2: i juz po spaniu ja nie wyrobie:-(

u nas nocka dziś fatalna była,spała do 2 ale potem już spac nie chciała iść,dopiero o 6,30padła,a mi brakuje cierpliwości bo jestem słaba,w głowie mi się kręci,antybiotyk póki co nic nie działa:no:.
AGUNIA to twój Julek robi postepy,moja leniuszek po pierwsze grubasek i ciężko jej się ruszać a po drugie mięśnie ma słabe z jednej strony.
AULIYA jak wam idą masaże?my po niedzieli zaczynamy chyba rehabilitację.
Kroczek spokojnie to już nie noworodek,trzeba się cieszyć ze dziecko przesypia długo w nocy a nie skracać sobie spanie na budzenie,znam dzieciaki na mm gdzie w wieku 3miesięcy przesypiały całą nockę a intelektualnie rozwinięte są aż za bardzo;-).Zresztą TRUSKAWKOWEJ chyba ostatnio przesypiała całe nocki?A według norm od 3miesiaca dziecko można przestawiać na jedno karmienie nocne,oczywiście tyczy się to mm.A z przesypianiem całej nocki to sprawa indywidualna,mój syn do około roku budził sie na jedzenie,a właśnie sa dzieci co po kilku miesiacach już przesypiają.
Marcia jak udała się wycieczka?

Kroczek - te ostrzeżenia dotyczą ( z tego co kojarzę) tylko noworodków. Potem maluszki zaczynają gromadzić zapasy na wypadek braku dostaw, myślę że nie tylko mój ma drugi podbrudek i fałdki na rączkach ;-) Co do jedzenia w nocy, to Oliwka budziła się co dwie godziny chyba do 5 miesiąca. Misiek za to już teraz potrafi zjeść ok 23 i potem dopiero o 4.
Agunia - ładnie Ci się chłopak rozwija. Trzymam kciuki aby pozostał taki spokojny :-)
Edysiek - dlatego lubię odwiedziny rodziny lub znajomych. Jest mobilizacja by ogarnąć cztery kąty trochę dokładniej niż zwykle :-)
Niunia - pocieszające że skoki mają to do siebie ze dość szybko mijają. Oby dzisiejsza noc była lepsza.
Milenka - zdrówka!
My dziś jesteśmy u teściów. Jutro rano wracamy do Wrocławia a Oliwka zostaje... tylko na jeden dzień, bo w sobotę ją odbieramy, ale to pierwszy raz, więc zastanawiam się jak sobie poradzą. O dziecko chyba mniej się martwię niż o teściów ;-) zobaczymy... My za to będziemy jutro na weselu z Miśkiem i też mam sprzeczne uczucia. Zamelduję jak będzie po wszystkim.

EDYSIEK ale twoja Kinga mocno i prosto trzyma główkę przy siedzeniu,super:tak:
Dziewczyny które walczyły z ciemieniuchą,używacie jakiś specyfików czy tylko oliwka i wyczesywanie?
Moją dopadło a przez czuprynkę cieżko wyczesywać,przykleja jej się do włosów:no:
ZUZANKA miłej zabawy,oby udało wam się spokojnie posiedzieć.

Witajcie

Czytam na biezaco ale pisać nie mam kiedy boooooo moje dziecko ewidentnie ma skok rozwojowy, który UWAGA, UWAGA w większości przesypia, a jak nie śpi to sie rozgląda,bawi, pod karuzela potrafi leżeć i gadać z 30 minut. Chociaż mamy troszkę problem z zasypianiem bo potrafi urzędować nawet do 24, ale znowu za to śpi do 5-6 :) coś za coś.

Przepraszam, że nie odniosę sie indywidualnie ale mam czasu brak bo teraz próbuję nadrobić wszystkie domowe zaległości z ponad miesiąca gdy mały śpi :D :D

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Hej laseczki!
widze ze dzieciaczki sie rozwijają a mamusie szaleją. Jedne rwą sobie włosy z głowy czy wsio ok, a te bardziej doświadczone to już wiedzą: trzeba przeczekać. To żywe istotki z humorami, apetytami, nastrojami, etc.
Co do skoków rozwojowych to ja je mam razy 6. Uwierzcie działa to tez u nastolatków. Ostatnich kilka miesięcy to był koszmar z najstarszym, ale póki co sie naprawił. Za to piąty daje w kość rodzenstwu. Był najważniejszy a teraz co? Marek jest gwiazdą i to mu nie pasi i tłucze starszych :szok:. Do mnie i Marka jest ok. Bardzo :-)
Podobnie jak wiele z Was walczę z dodatkowymi kg. Dziś dzień zero, znów podejmuje wyzwanie. Ograniczenie na maksa węglowodanów. Za tydzień jedziemy na wesele, a węglowodany=duży brzuch i wzdęcia. W każdym razie u mnie.
Koniec roku szkolnego zbliża sie wielkimi krokami i już 30-tego moja trojka jedzie na kolonie :-). Zostanę jedynie z trójką. Czad :-)
Marek nie ma jeszcze stałego rytmu, z mojego doświadczenia ustala sie on ok. 3 miesiąca dopiero, tzn po skończeniu 3miesiecy, wiec nie walczę tylko biorę to co dają...

Do góry