reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Truskawkowa - trzymajcie się dzielnie i daj znać w miarę możliwości jak sie starszak czuje

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się z poranną kawką:)

Młody śpi na tarasie bo póki co jest znośnie. Ale ja już dziękuję za te upały:/
Po 10 wybywam na zakupy bo musze coś sobie na chrzciny bratanicy kupić:)
zTruskawkowa no kurcze ale się porobiło:( Oby Igorkowi nic nie było.

Madziolina mój nic nie ma ale chyba pójdę do lekarza bo Kubuś jakoś tak bardziej preferuje prawą stronę i często się układa ciałem właśnie w takie C w tę stronę. Chyba muszę zmienić pediatrę bo kurcze ta mi się wydaje malo spostrzegawcza:(

Auliya niestety ledwo wyrabiam w te upały a Kubulek wcale nie chce spać i całymi dniami jest taki dosyć marudny:(

Madzikm no Emma Cie nie oszczędza:/ Mam nadzieję że potem Ci to wynagrodzi:)

Mika powodzenia w szpitalu
Loka kuruj się:)

TRUSKAWKOWA jak tam Igor?mam nadzieję ze wychodzicie już.
AULIYA a ten przykurcz to szyjny ma twój Olek,że główkę kieruję w jedna stronę?bo my właśnie coś takiego mamy i będą ćwiczyć jej te mięśnie.

Dzięki dziewczyny za wsparcie,generalnie to nic groznego,ani neurolog powiedziałą że mała jest silna przy podciąganiu,rozwija się prawidłowo tylko musimy te mięśnie z lewej strony wyrobić.A z niedotlenieniem powiedziałą że jest silna i dlatego sobie z tym poradziła .

Truskawkowa trzymam kciuki za wyjscie i zeby Igorowi nic nie bylo.

Aulyia, milenka a co to dokladnie jest ten przykurcz? My mamy cos w rodzaju wzmozonego napiecia miesni. ale nie dostalismy narazie rehabilitacji tylko mamy inaczej Malucha nosic na rekach.

Mika powodzenia i napisz jak tam po szpitalu.

Marcia i jak wypad do miasta? Oby chlopaki sprawowali sie grzecznie :)

Ja wlasnie wybieralam sie na dzialeczke, bo musze skosic trawe i zgrabic (kosiara nam przepuszcza niestety) a tu Moj Syn padl w łozeczku i smacznie chrapie. Kurcze nie chcialam isc w samo poludnie bo slonce itp no ale zobaczymy ile pospi.

Milego dnia!

Ello, masakryczne te upaly :/ Nic mi sie nie chce.
W dodatku okres potworny mi sie trafil. Leje sie jak z kranu i u mnie. Mam nadzieje ze teraz juz takie mi nie zostana, bo sie chyba wykrwawie :baffled:

Dziewczyny moj Olaf tez jakos tak na prawa strone ciagnie i juz mi sugerowala neonatolog ze chyba zaleci rehabilitacje jesli nie bedzie poprawy. Powiedzcie jakie na to mozna wykonywac cwiczenia? Bo poki co tylko mu glowke obracam, albo robie walek z pieluszki jak siedzi zeby mu glowka nie opadala. Glowke juz ladnie dzwiga ale wlasnie tak bardziej na prawo sie oglada jak na brzuszku lezy :dry: A co do tej neonatolog ... myslalam ostatnio ze babsko zabije i na nastepnej wizycie od razu powiem, ze nie zycze sobie by dziecku grzebala przy siusiaku. Wyobrazcie sobie ze tak odciagnela Olafowi napletek, ze w domu dopiero dostrzeglam ze ma popekanego siusiaka!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Co za krowa nieodpowiedzialna. Mogla mu zafundowac infekcje bakteryjna a przez taki uraz narazic jeszcze bardziej na stulejke. No rece mi opadaja po prostu. Grrrrrrrrr.

Z zabawnych sytuacji powiem Wam, ze mojemu dziecku chyba odpowiada bycie poganinem, bo jak wczoraj wiechalismy pojezdzic na teren kosciola rozdarl sie w nieboglosy i natychmiast zamilkl jak z niego wyjechalismy. Zaraz mi sie film OMEN przypomnial :baffled: Ale woda swiecona kropic go jeszcze nie bede :-D Musze w koncu wziasc dupe w troki i zalatwic ten chrzest ale przy tych upalach wychodzimy z domu dopiero ok 18, a wtedy juz fara zamknieta :dry: Chlopa musialabym wyslac, ale on na sam widok sutanny juz sie krzywi i raczej dyplomatycznie ksiedzu nie wytlumaczy ze sie nie hajtamy, bo nie :-)

Truskawkowa mam nadzieje ze szybko wyjdziecie! Koczowalam juz z dzieckiem w szpitalu i to bylo okropne. Ja przynajmniej mialam prycze ... spania na podlodze sobie nie wyobrazam, ale jak mus to mus.

Aaaa no i Olafowi tez wszystko jedno z czego mleko leci, byle lecialo. Cyc, flacha, lyzeczka. Do wszystkiego paszcze otwiera, a i ze smakami jest malo wybredny. Jakiego mleka mm by nie dostal to wydudla. Moje tez bez wzgledu na to czy najem sie czosnku czy czekolady. Rasowy z niego mlekożłop :-D

Truskawkowa trzymam kciuki za synka obyscie szybciutko do domu wrocili:tak:
Moje dziecko spi w lozeczku:szok: oj juz sie kreci:-p
kurde czytam o tych napieciach,przykurczach i az sie boje:blink: mam nadzieje ze w piatek lekarka nic tam nie wynajdzie.
ide kawe wypic bo chyba cisnienie spadlo zasypiam na stojaca:baffled:pozniej moze pojade poszukac jakiejs kiecki na chrzciny na ksiezniczki:-)
milego dnia kobietki

ps. Zowita teraz doczytalam twojego posta,ze mnie sie tez lało masakrycznie,dwa dni temu w nocy to sie tak wystraszylam ze chcialam na pogotownie jechac bo myslalam ze znowu krwotok mam:baffled:nawet tutaj dziewczyn pytalam czy tez tak mocno mialy,ale u mnie wsumie trzy dni tak mega mocno lecialo,od wczoraj popoludnia oslablo,tak jak by sie okres konczyl,aha i najlepsze w tym wszystkim jest to ze po w czasie tego okresu brzuch mi sie zmniejszyl:-) i podobno tylko pierwszy okres po ciazy jest tak obfity:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Truskawkowa trzymam kciuki za krótką obserwację.
Milenka30 no właśnie główka głównie w jedną stronę... chodzę teraz na masaże szantala i mam pokazane jak nosić Olka a na NFZ będą go ćwiczyć na rehabilitacji. U mnie lekarz jak bym nie powiedziała to by przegapił :( :angry: za to fizjoterapełtce wystarczyło spojrzeć na ułożenie i stwierdziła konieczność rehabilitacji

...
Aulyia, milenka a co to dokladnie jest ten przykurcz? My mamy cos w rodzaju wzmozonego napiecia miesni. ale nie dostalismy narazie rehabilitacji tylko mamy inaczej Malucha nosic na rekach.
...
może warto poprosić o skierowanie żeby lekarz rehabilitant ocenił? są kolejki a jak po miesiącu noszenia się nie poprawi to akurat Cię lekarz wtedy przyjmie jak się teraz zapiszesz? a im szybciej takie masaże tym krócej trwa leczenie.

Viltutti musze czesciej z "pokojowym" mlekiem probowac tylko sie boje ze sie szybciej psuje w taki upal odciagniete. poki co Olek nie narzekał a ja nie podgrzewałam nigdy :)

Ostatnia edycja:
Do góry