reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
AULIYA a te masaże robisz prywatnie?ja mam w czwartek wizytę w sprawie rehabilitacji i zapytam co jeszcze mogę zrobić bo termin pewnie odległy na ćwiczenia będzie:wściekła/y:,najwyżej prywatnie coś wezmę.Mi neurolog kazała uszyć woreczek z flaneli wsypać kasze mannę i wkadać pod główkę,ja mojej jak podlożę zrolowana pieluszke to franca sie tak wierci ze pieluszka zostaje a ona w poprzek łóżeczka leży:-D

pootwierałam wszystkie okna i robię przeciąg bo wszystkie palniki z gazem włączone:szok:,robi się juz galareta z kuraka i druga z golonki;-)

ja masaże od połowy lipca w ramach rehabilitacji bede miała a teraz na takie ogólnorozwojowe a dokładniej shantala (narazie shantal + gimnastyka + piłka) chodzę prywatnie ale sama masuję z instruktorką. u nas karnet 75zł a pojedyncze zajęcia 20zł

mój też ładnie w nocy śpi tylko zasnąć po karmieniu nie chce od razu :baffled:
dziś resztę gratów z wierzchu pakuję trzymajcie kciuki żebym skończyła.
Oznaczyłam już ciuszki które dam koleżance zieloną nitką żeby nie musiała się zastanawiać które pożyczyła ode mnie :-D

AULIYA dzięki,będę załątwiać za tydzień,u mnie to już powinno sie cos z tym robić bo 3miesiace jej stukną.
MADZIOLINA to synek dał ci pospać,moja idzie spać o 20 i wstaje koło 1 na jedzenie a potem 4,nie wiem jak ją przestawić na jedno nocne karmienie które powinno jej już wystarczyć według statystyk;-).
Ale miałam nerwa,kuchnia rozwalona wszystko sie gotuje a ona nie chciała spać,zadzwoniłam do meża wyżyłam sie żeby odwołał impreze bo ja nie mogę nawet jarzyny obrać:no:,uspałam ją na rękach w końcu.cienko to widzę,na komuni syna kawa tort i koniec imprezy:angry:

Cześć Dziewczyny! :-D
Dawno mnie tu nie było choć często Was podczytywałam, czasem udało się coś skrobnąć na wątkach pobocznych ;-) Od weekendu jestem już z całą rodzinką we Wrocławiu, synek wrócił do przedszkola więc mam nadzieję w końcu częściej się udzielać, zwłaszcza że Beatka ma właśnie w godzinach 12-16 swoją najdłuższą drzemkę.
Córeczka trafiła mi się mało problemowa, głównie je i śpi a jak nie śpi to przecudnie się uśmiecha :-) Ale żeby nie było zbyt idealnie to w dzień śpi mi tylko na huśtawce koniecznie z wibracjami :-p I kupy ma dziwnie rzadko, bo raz na 4-5 dni. Pytałam położnej, ale ona nie widzi w tym nic dziwnego, niby powinnam się cieszyć bo nie mam problemu z odparzeniami, ale troszkę mnie to niepokoi... Jak często Wasze maluszki się wypróżniają? Dodam, że karmię piersią plus na spanko wieczorem jakieś 30 ml mm.

Co do pobudek w nocy to u nas różnie, ale zwykle jak nakarmię małą o 23 to śpi do 4-5 a potem do 7-8. Milenka, może tak spróbuj? My kąpiemy o 19:30, je ok 20 a potem zasypia tak o 20:30-21, i zanim się położę spać to przewijam i karmię.
Auliya, Beatka po wieczornym karmieniu też nie od razu zasypia, kiedyś zasypiała ale jej się odwidziało ;-) Teraz muszę ją chwilkę ponosić albo pobujać w kołysce, czasem potrzebuje też smoka.

My dzisiaj tez po szczepieniu, wybrałam 5w1, mały troche popłakał, ale dałam mu cyca i przy drugim ukłuciu juz nie płakał. Pediatra mówiła że podobno ta szczepionka na żółtaczke szczypie bardzo. Mały przybiera ładnie bo waży juz 5800, pomimo że kupy robi ok 15, ale to przy cycu tez norma, może byc norma dużo dziennie jak i tak samo 1-2 tygodniowo.
I tak jak podejrzewałam jak zaobserwowałam to ma asymetrię, głowke przekreca na lewa stronę. Musze iśc do neurologa i niech stwierdzi czy cwiczenia czy cos innego, najgorsze ze neurologa na NFZ nie ma i trzeba znowu iśc prywatnie i pomimo to czeka sie długo na wizyte, a pózniej rehabilitacja znowu prywatnie.

Ja kąpie tak miedzy 19-20 , zasypia 21-22 i budzi sie ok 2 a pózniej o 4, pozniej ok 6 i zasypia po 8 w aucie.

Kobitki nie chcę się wymądrzać bo mój Kubuś też ciągnie w prawą stronę ale pytałam neurologa dobrego i powiedziała że nie ma się co martwić i po prostu nosić np raz na jednym ramieniu raz na drugim, podchodzić do łóżeczka z tej strony z której mniej korzysta, stymulowac obie strony a badania wykonywac dopiero po 3 miesiącu życia:) Tak więc spokojnie da się wszystko naprostować:)

Dzien dobry ale najchetniej powiedzialabym dobranoc . Wczorajsze szczepienie przechodzilismy na szczescie tylko wczoraj bardzo zle .NOP byl tak powazny ze myslalam ze to nie od szczepionek. Nigdy nie sluszalam zeby dziecko kilka godzin po szczepionce tak krzyczalo. Gosciu byl fioletowy broda mu latala i nieustajaco krzyczal jak obdzierany ze skory. Normalnie sie splakalam. Czlowiek to sie uczy przez cale zycie. Kobiety zycze zdrowka Waszym maluszkom i postepow w dobrym rozwoju. Spadam na zakupy do chrzcin i nowego roku szkolnego chlopcow.

Poczytaj o krzyku mozgowym bo na to mi ten krzyk wyglada. Szczepilas dziecko szczepionka refundowana?
Aaaaa doczytalam na wiki ze po szczepieniach wystepowac moze "nieutulony" placz i ze to nie jest koniecznie ten krzyk mozgowy ( naczytalam sie o tym ogrom jak Olaf byl przed szczepieniem). Tak ze przepraszam jesli niepotrzebnie zasialam panike.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Matko co za dzień,Milusia dała mi tak popalić że szok,do wieczora krzyk i recę,ona nigdy taka nie była a tu tyle roboty.
Araki ale moja po 20 je,to o 22 jak ide spać to nie dam jej po 2h butli bo karmimy się mm.
MADZIOLINA moja ma stały rytuał i od 16 nie śpi,więc nie wyobrazam sobie do 22 jej trzymać bo marzę o tym zeby wreszcie zasnęła:-D

reklama
Do góry