reklama
katjuszkaa
Fanka BB :)
AGUNIA z kąd ja to znam,ja moją najpierw muszę ululać i dopiero śpiaca mogę do wózka wsadzić,dziś całą drogę do przedszkola darła sie jak szalona a zpowrotem niosłam ją i wózek pchałam.dlatego ja na spacery nie chodze,wózek pod domem i śpi;-).
doczytałąm was ale nie mam jak odpisać,w niedzielę impreza a ja mam cały dom do posprzątania i szykowanie potraw na 23osoby.
Wczoraj złąpałam doła do tego bo to drżenie mięsniowe to okazało się że mała urodzila sie niedotleniona i taki skutek,no i główka opada jej na jedna sronę i czeka nas rehabilitacja ,z kad to niedotlenienie?masakra
Milenko, czym się to drżenie mięśniowe objawia? bo moja Mała potrafi obudzić się 10 razy w ciągu godziny i wymachiwać rękami i nogami i nie można jej uspokoić ani spowodować że przestanie machać W czwartek mamy neurologa, ale jestem przerażona
madzikm76
O matko, mała mi w zasadzie cala noc wariowała a teraz ledwo zje to śpi. Błędne koło - wyśpi się w dzień a w nocy będzie powtórka z rozrywki
AguniaGr - spróbujcie nosidełko. Mnie się udało nosząc Emmę już dwa obiady ugotować i zaliczyć spokojne zakupy w markecie. Jak macie od kogo to pożyczcie sobie na próbę tak jak my, może wam naprawdę pomóc. A co do butli to może być problem ze smoczkiem. Trzeba metodą prób i błędów znaleźć taki, który będzie Julkowi odpowiadał.
Milenka - kurczę, to nie fajnie. Rehabilitacja powinna przynieść efekty. Trzymam kciuki oby były szybkie!
Kroczku - Emma też w pewnym momencie zaczęła pchać rączki do buzi i tak je ciamka do dziś. I też nie sądzę żeby to było ząbkowanie raczej tak jak piszą dziewczyny nasi mali odkrywcy znaleźli coś ciekawego :-)
Niunia - u mnie okresu jeszcze niet i oby jeszcze tak zostało bo mi się nie tęskni;-)
AguniaGr - spróbujcie nosidełko. Mnie się udało nosząc Emmę już dwa obiady ugotować i zaliczyć spokojne zakupy w markecie. Jak macie od kogo to pożyczcie sobie na próbę tak jak my, może wam naprawdę pomóc. A co do butli to może być problem ze smoczkiem. Trzeba metodą prób i błędów znaleźć taki, który będzie Julkowi odpowiadał.
Milenka - kurczę, to nie fajnie. Rehabilitacja powinna przynieść efekty. Trzymam kciuki oby były szybkie!
Kroczku - Emma też w pewnym momencie zaczęła pchać rączki do buzi i tak je ciamka do dziś. I też nie sądzę żeby to było ząbkowanie raczej tak jak piszą dziewczyny nasi mali odkrywcy znaleźli coś ciekawego :-)
Niunia - u mnie okresu jeszcze niet i oby jeszcze tak zostało bo mi się nie tęskni;-)
AguniaGR
Madzikim dzięki za rady, ale już pewne próby mam za sobą. Nosidełko kupiłam o takie Nosidełko dla niemowląt i dzieci Lascal M1 | Lascal Ltd ale Julek się w nim denerwuje, bo nie widzi wszystkiego tak dokładnie jak na rękach. A butelek już mam łącznie 8 i po kilka smoczków do każdej z nich. Niestety trafił mi się model dziecka z muchami w nosie
Niunia co do okresu to Ci nie podpowiem, bo okazało się, że moje krwawienie było spowodowane nieodpowiednim Ph w pochwie i okresu jeszcze nie mam.
Milenka mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże i wszystko się unormuje.
Niunia co do okresu to Ci nie podpowiem, bo okazało się, że moje krwawienie było spowodowane nieodpowiednim Ph w pochwie i okresu jeszcze nie mam.
Milenka mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże i wszystko się unormuje.
Edysiek
odkrywca
Miałam napisać, że mi w końcu dziecko usnęło ale nic z tego. Spała może pół godziny. Na razie kołyszę wózek, ale ona lubi zasypiać na dworze i to jeszcze po trawie trzeba jechać i nie stać w miejscu. A w ten upał to pędem oblatuję podwórko i co z tego jak zaśnie jak po 5 minutach się budzi.
Agunia - mój pierwszy synek za żadne skarby nigdy nie pił z butelki jak był mały i nigdy nie wypił mleka MM jak spróbował w szpitalu cyca:-) smoka tez nie brał do buzi. Dlatego szybko nauczył sie pic ze zwykłego kubka, a mleko po 12 mies dawałam mu juz takie zwykłe do picia, ale to też pił małe ilości. I widze że ten mniejszy tez raczej nie bedzie inny, kiedys próbowałam dac mu mleko MM na próbę i co? trzymał butelke w buzi i nic nie wypił, a jak dałam cyca to opróznił całego.
A ja nie wiem czy cos zjadłam, może truskawki w większej ilości bo mały od wczoraj jest cały wysypany, oprócz buzi. Kupiłam wit C i wapno i wykąpie go dzisiaj w krochmalu i zobacze czy mu przejdzie a jak nie to w czwartek idziemy na szczepienie to niech cos doradzi pediatra.
A u nas odpukac narazie skonczyly sie te napady płaczu, owszem płacze jak za długo lezy sam i nie ma mnie blisko ale juz nie trwa to pare godz.
A ja nie wiem czy cos zjadłam, może truskawki w większej ilości bo mały od wczoraj jest cały wysypany, oprócz buzi. Kupiłam wit C i wapno i wykąpie go dzisiaj w krochmalu i zobacze czy mu przejdzie a jak nie to w czwartek idziemy na szczepienie to niech cos doradzi pediatra.
A u nas odpukac narazie skonczyly sie te napady płaczu, owszem płacze jak za długo lezy sam i nie ma mnie blisko ale juz nie trwa to pare godz.
madziolina_p
Czesc dziewczyny!
troche sie nie odzywalam, bo jak probowalam cos napisac z telefonu to za kazdym razem wyskakiwal blad i dooopa...
Nie odpisze personalnie, przeczytalam wszystko co napisalyscie!
Troche sie przerazilam tym co pisalyscie o drgajacej wardze. Mojemu tez czasem drga, co prawda zauwazam bardzo rzadko, ale jednak, a byl wyjmowany przez wakum, bo dlugo byl w kanale rodnym, wiec moze tez niedotlenienie? bede jutro u lekarki na szczepieniu to sie podpytam.
Jesli chodzi o zbedne kg to niestety ja tez je mam i do wagi sprzed ciazy zostalo 5 kg, a do idealnej ze 12, ale juz od dzis zaczelam po lekkiej motywacji przez meza cwiczenia. I zaliczylam juz 15 min cardio z mel b, a wieczorem beda jeszcze brzuszki! diete trzymam od tygodnia gdzies!
Co do zabezpieczania sie to ja narazie nie planuje, tabletek nie moge zavardzo, poprostu bedziemy uwazac :-)
Moj w ciagu dnia wogole prawie nie spi, moze rano ze 2 godziny, a potem to zapomnij! ale na szczescie, odpukac! wieczorem go kapie, karmie go i on idzie spac i juz o trzech dni jedzac ok 22:30 budzi sie pierwszy raz o uwaga!!! ok 5:30-6:00! potem ok 8! wole w sumie tak, choc w dzien jest ciagla uwaga na melego!
Ja z malym wogole prawie w dzien nie wychodze, bo upal, tylko pod wieczor, w samych bodach, bo goraco. A i paluszki do buzi tez pcha, wiec to chyba normalne!
Jutro na szczepienie, zdecydowalam sie na 5w1, zobaczymy jak zareaguje.
AAA i powiedzcie dziewczyny, czy Wasze dzieci maja tez plame czerwona na wysokosci karku? myslalam, ze to po porodzie i zniknie ale nie chce, jutro sie zapytam lekarki.
troche sie nie odzywalam, bo jak probowalam cos napisac z telefonu to za kazdym razem wyskakiwal blad i dooopa...
Nie odpisze personalnie, przeczytalam wszystko co napisalyscie!
Troche sie przerazilam tym co pisalyscie o drgajacej wardze. Mojemu tez czasem drga, co prawda zauwazam bardzo rzadko, ale jednak, a byl wyjmowany przez wakum, bo dlugo byl w kanale rodnym, wiec moze tez niedotlenienie? bede jutro u lekarki na szczepieniu to sie podpytam.
Jesli chodzi o zbedne kg to niestety ja tez je mam i do wagi sprzed ciazy zostalo 5 kg, a do idealnej ze 12, ale juz od dzis zaczelam po lekkiej motywacji przez meza cwiczenia. I zaliczylam juz 15 min cardio z mel b, a wieczorem beda jeszcze brzuszki! diete trzymam od tygodnia gdzies!
Co do zabezpieczania sie to ja narazie nie planuje, tabletek nie moge zavardzo, poprostu bedziemy uwazac :-)
Moj w ciagu dnia wogole prawie nie spi, moze rano ze 2 godziny, a potem to zapomnij! ale na szczescie, odpukac! wieczorem go kapie, karmie go i on idzie spac i juz o trzech dni jedzac ok 22:30 budzi sie pierwszy raz o uwaga!!! ok 5:30-6:00! potem ok 8! wole w sumie tak, choc w dzien jest ciagla uwaga na melego!
Ja z malym wogole prawie w dzien nie wychodze, bo upal, tylko pod wieczor, w samych bodach, bo goraco. A i paluszki do buzi tez pcha, wiec to chyba normalne!
Jutro na szczepienie, zdecydowalam sie na 5w1, zobaczymy jak zareaguje.
AAA i powiedzcie dziewczyny, czy Wasze dzieci maja tez plame czerwona na wysokosci karku? myslalam, ze to po porodzie i zniknie ale nie chce, jutro sie zapytam lekarki.
TruskawkowaMamba
madziolina nic się nie martw-Igor taką plamkę miał-to zniknie , co prawda troche to potrwa(u nas około roku)
reklama
madziolina_p
A no to dobrze! Ale i tak jutro pokaze babeczce!