reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
AGUNIA z kąd ja to znam,ja moją najpierw muszę ululać i dopiero śpiaca mogę do wózka wsadzić,dziś całą drogę do przedszkola darła sie jak szalona a zpowrotem niosłam ją i wózek pchałam.dlatego ja na spacery nie chodze,wózek pod domem i śpi;-).

doczytałąm was ale nie mam jak odpisać,w niedzielę impreza a ja mam cały dom do posprzątania i szykowanie potraw na 23osoby.
Wczoraj złąpałam doła do tego bo to drżenie mięsniowe to okazało się że mała urodzila sie niedotleniona i taki skutek,no i główka opada jej na jedna sronę i czeka nas rehabilitacja :no:,z kad to niedotlenienie?masakra

Milenko, czym się to drżenie mięśniowe objawia? bo moja Mała potrafi obudzić się 10 razy w ciągu godziny i wymachiwać rękami i nogami i nie można jej uspokoić ani spowodować że przestanie machać :( W czwartek mamy neurologa, ale jestem przerażona :(

O matko, mała mi w zasadzie cala noc wariowała a teraz ledwo zje to śpi. Błędne koło - wyśpi się w dzień a w nocy będzie powtórka z rozrywki :cool:

AguniaGr - spróbujcie nosidełko. Mnie się udało nosząc Emmę już dwa obiady ugotować i zaliczyć spokojne zakupy w markecie. Jak macie od kogo to pożyczcie sobie na próbę tak jak my, może wam naprawdę pomóc. A co do butli to może być problem ze smoczkiem. Trzeba metodą prób i błędów znaleźć taki, który będzie Julkowi odpowiadał.
Milenka - kurczę, to nie fajnie. Rehabilitacja powinna przynieść efekty. Trzymam kciuki oby były szybkie!
Kroczku - Emma też w pewnym momencie zaczęła pchać rączki do buzi i tak je ciamka do dziś. I też nie sądzę żeby to było ząbkowanie raczej tak jak piszą dziewczyny nasi mali odkrywcy znaleźli coś ciekawego :-)
Niunia - u mnie okresu jeszcze niet i oby jeszcze tak zostało bo mi się nie tęskni;-)

Madzikim dzięki za rady, ale już pewne próby mam za sobą. Nosidełko kupiłam o takie Nosidełko dla niemowląt i dzieci Lascal M1 | Lascal Ltd ale Julek się w nim denerwuje, bo nie widzi wszystkiego tak dokładnie jak na rękach. A butelek już mam łącznie 8 i po kilka smoczków do każdej z nich. Niestety trafił mi się model dziecka z muchami w nosie :no:

Niunia co do okresu to Ci nie podpowiem, bo okazało się, że moje krwawienie było spowodowane nieodpowiednim Ph w pochwie i okresu jeszcze nie mam.

Milenka mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże i wszystko się unormuje.

katjuszka moja przy wypisie miała już opisane drżenie,ja nigdy nie mogłam tego odróżnić od odruchu moro,ale mojej drgała warga i to chyba główny objaw bo neurolog pytała czy przechodzi.

Miałam napisać, że mi w końcu dziecko usnęło ale nic z tego. Spała może pół godziny. Na razie kołyszę wózek, ale ona lubi zasypiać na dworze i to jeszcze po trawie trzeba jechać i nie stać w miejscu. A w ten upał to pędem oblatuję podwórko i co z tego jak zaśnie jak po 5 minutach się budzi.

Agunia - mój pierwszy synek za żadne skarby nigdy nie pił z butelki jak był mały i nigdy nie wypił mleka MM jak spróbował w szpitalu cyca:-) smoka tez nie brał do buzi. Dlatego szybko nauczył sie pic ze zwykłego kubka, a mleko po 12 mies dawałam mu juz takie zwykłe do picia, ale to też pił małe ilości. I widze że ten mniejszy tez raczej nie bedzie inny, kiedys próbowałam dac mu mleko MM na próbę i co? trzymał butelke w buzi i nic nie wypił, a jak dałam cyca to opróznił całego.

A ja nie wiem czy cos zjadłam, może truskawki w większej ilości bo mały od wczoraj jest cały wysypany, oprócz buzi. Kupiłam wit C i wapno i wykąpie go dzisiaj w krochmalu i zobacze czy mu przejdzie a jak nie to w czwartek idziemy na szczepienie to niech cos doradzi pediatra.

A u nas odpukac narazie skonczyly sie te napady płaczu, owszem płacze jak za długo lezy sam i nie ma mnie blisko ale juz nie trwa to pare godz.

Czesc dziewczyny!

troche sie nie odzywalam, bo jak probowalam cos napisac z telefonu to za kazdym razem wyskakiwal blad i dooopa...

Nie odpisze personalnie, przeczytalam wszystko co napisalyscie!

Troche sie przerazilam tym co pisalyscie o drgajacej wardze. Mojemu tez czasem drga, co prawda zauwazam bardzo rzadko, ale jednak, a byl wyjmowany przez wakum, bo dlugo byl w kanale rodnym, wiec moze tez niedotlenienie? bede jutro u lekarki na szczepieniu to sie podpytam.
Jesli chodzi o zbedne kg to niestety ja tez je mam i do wagi sprzed ciazy zostalo 5 kg, a do idealnej ze 12, ale juz od dzis zaczelam po lekkiej motywacji przez meza cwiczenia. I zaliczylam juz 15 min cardio z mel b, a wieczorem beda jeszcze brzuszki! diete trzymam od tygodnia gdzies!
Co do zabezpieczania sie to ja narazie nie planuje, tabletek nie moge zavardzo, poprostu bedziemy uwazac :-)

Moj w ciagu dnia wogole prawie nie spi, moze rano ze 2 godziny, a potem to zapomnij! ale na szczescie, odpukac! wieczorem go kapie, karmie go i on idzie spac i juz o trzech dni jedzac ok 22:30 budzi sie pierwszy raz o uwaga!!! ok 5:30-6:00! potem ok 8! wole w sumie tak, choc w dzien jest ciagla uwaga na melego!

Ja z malym wogole prawie w dzien nie wychodze, bo upal, tylko pod wieczor, w samych bodach, bo goraco. A i paluszki do buzi tez pcha, wiec to chyba normalne!

Jutro na szczepienie, zdecydowalam sie na 5w1, zobaczymy jak zareaguje.
AAA i powiedzcie dziewczyny, czy Wasze dzieci maja tez plame czerwona na wysokosci karku? myslalam, ze to po porodzie i zniknie ale nie chce, jutro sie zapytam lekarki.

reklama
Do góry