Dobre nosidełko ergonomiczne albo chusta są o tyle lepsze od noszenia na rękach, że rownomiernie popierają cały kręgosłup. I obydwie strony ciała są tak samo ułożone. A co do tego, że może sie niepodobać - z moich obserwacji wynika, że generalnie większość dzieci lubi być noszonym w chuście, ale mało które lubi proces wiązania. Lepiej jest dopiero jak maluch się przekona, że po nieprzyjemnym wiązaniu jest fajne noszenie :-) Więc jak zaczynasz to najlepiej mieć przy sobie kogoś doświadczonego. Bo jak sama będziesz niepewna, a dziecko niezadowolone to latwo zrezygnować. Z nosidelkami jest podobnie, tyle że jest znacznie latwiejsze w montażu. Ale tu nie mam doswiadczeń osobistych.
reklama
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
Witam się popołudniowo.
Edysiek Loka my dziś też byliśmy na szcsepieniu. Kubuś spłakał się strasznie, Radek spocił się jak mops bo trzymał mu nóżki a ja prawie wyłam razem z Kubusiem Na szczęście śpi teraz i oby nie było skutków ubocznych...
Edysiek czemu masz się nie pochwalić skoro tak dobrze sobie radzisz
Madzikm ja bym proponowała wizytę u lekarza żeby sprawdził postawę Emmy i jak bedzie ok to chuste lub nosidelko
Edysiek Loka my dziś też byliśmy na szcsepieniu. Kubuś spłakał się strasznie, Radek spocił się jak mops bo trzymał mu nóżki a ja prawie wyłam razem z Kubusiem Na szczęście śpi teraz i oby nie było skutków ubocznych...
Edysiek czemu masz się nie pochwalić skoro tak dobrze sobie radzisz
Madzikm ja bym proponowała wizytę u lekarza żeby sprawdził postawę Emmy i jak bedzie ok to chuste lub nosidelko
Viltutti
Fanka BB :)
My kupiliśmy ostatnio nosidełko o takie Womar Eco/Eco Design, Nosidełko ergonomiczne opinie - bangla.pl bo mam takie dziecko jak Emma - cały czas musi mieć poświęcaną uwagę, więc ciężko mi cokolwiek zrobić, jak chociażby durną herbatę... Dopiero 2 razy go użyliśmy, bo muszę przyznać że nie doczytałam i jest ono dopiero dla dzieci które samodzielnie siedzą, więc nam jeszcze trochę brakuje ale muszę przyznać że jak wsadziłam w nie małego to zasnął błyskawicznie i faktycznie jest ono wygodne, mimo że mam mocno zjechany kręgosłup po ciąży. No i tanie i z dobrymi opiniami.
Bilans dnia :
5 prań
Prasowanie
Obiad na dzisiaj
Obiad na jutro (inne danie)
Dziecko na prawie 3 godzinnym spacerze
Chatka ogarnięta
Teraz biorę sie za paznokcie
A pozniej zobaczymy
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
5 prań
Prasowanie
Obiad na dzisiaj
Chatka ogarnięta
A pozniej zobaczymy
madziolina_p
A co z dzieckiem podczas 5 pran, obiadow i paznokci?
Edysiek
odkrywca
Po szczepieniu moje dziecko spało prawie 4 godziny. A jak wstała o 15 to nie śpi do tej pory i najlepiej jest na rączkach u mamy. Tyle dobrze, że jest w miarę spokojna. A ja mogę bez wyrzutów sumienia posiedzieć i pooglądać TV ;-)
Madzik to naprawdę masz absorbujące dziecko. Chyba chusta czy nosidełko by pomogły.
Ja dzisiaj mogę się przekonać jak to jest jak dziecko nie chce się odkleić i podziwiam wszystkie, które tak mają na co dzień.
Madzik to naprawdę masz absorbujące dziecko. Chyba chusta czy nosidełko by pomogły.
Ja dzisiaj mogę się przekonać jak to jest jak dziecko nie chce się odkleić i podziwiam wszystkie, które tak mają na co dzień.
Viltutti
Bilans dnia :
5 prań
Prasowanie
Obiad na dzisiaj
Chatka ogarnięta
A pozniej zobaczymy
Przyznaj się... czym go podkarmiłaś? ;-)
madziolina_p
Albo dodala troche % do mleka hehe
A co z dzieckiem podczas 5 pran, obiadow i paznokci?
Śpi, obserwuje karuzelę, je, chwilke na rękach , Pielucha i znowu śpi
Wyluzowało to moje dziecko, teraz to ja się cieszę macierzyństwem
reklama
Przyznaj się... czym go podkarmiłaś? ;-)
Melisa dożylnie
Żartuje oczywiscie
Kurde a może coś z nim nie tak ?