reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzisiaj była położna i zważyła małego - równe 5kg :-) Teraz przez te upały to non stop na cycku jest, chyba pic mu sie chce.
Villuttti mi tez położna poleciła aby kupic BioGaja bo ze względu na ilośc jego kupek, bo robi ok 10 w dzień, niby maja unormować.

Dzisiaj mój synek kończy 5 lat. Dumny starszy brat:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj opaentowałam że jak posmaruję małego najpierw zwykłym kremem o taki mamy Krem Bella Baby Happy Natural Care | Happy to jakoś lepiej i ten faktor się rozprowadza i wchłania :)

A co do tego że w taką pogodę to mniej jeść się chce, to chyba nie mojemu dziecku... 180ml dzisiaj wciągnął na raz. I sądzę ze wystarczy to mu maks na 2h. No i oczywiście jeszcze herbatka dochodzi. Ma spust ten mój kartofelek...
mój też często ale to przez upał pić się chce, ja też piję hektolitry...ja unikam mieszania kremów, wydaje mi się że może skład reagować jeden na drugi...
oliwia55
sto lat dla starszaka:happy2:

Ostatnia edycja:
To ja sobie ta meliske tez zaczne pic. Jutro polozna. Zuzanka ja tez mam niedoczynnosc. w nast tyg sprawdze poziom u dzieci. Zycze zdrowka wszystkim dzielnym mamom i ich pociechom

Ja tylko na chwile, bo obiadek zaraz dojdzie! W taki upal to ty tylko mlode ziemniaczki, sadzone i zsiadle mleko!
Na malego nie moge narzekac, czasem nie jest latwo i jestem mega nie wyspana, bo maz w pracy prawie caly dzien, a ja w nocy wstaje do malego, zeby on byl do pracy wypoczety!
Maly raczej w dzien nie spi, tylko drzemki, w nocy budzi sie, je i dalej spi, pobudka co 3 godz, czasem zdarza sie troche dluzej. Kupka raz dziennie rano, po mm to norma, na szczescie juz nie steka przy robieniu, raczej zawsze mu sie odbija, ogolnie ok.
Dzis na spacer zalozylam rampersa z dlugimi rekawami i nogawkami, ale szybko wrocilam i zmienilam na takiego z krotkimi, bo nie chce przegrzac!
Viltutti 180ml? Moj max ok 120, ale dobrze, ze ma apetyt!

Przepraszam, ze reszcie nie odp, ale kazda wolna chwile jak spi przeznaczam na ogarniecie domu lub odpoczynek, ale caly czas czytam.

Ps a pamietacie jak bylo na poczatku ciazy? ;-) znamy sie juz prawie rok <3

Dzisiaj była położna i zważyła małego - równe 5kg :-) Teraz przez te upały to non stop na cycku jest, chyba pic mu sie chce.
Villuttti mi tez położna poleciła aby kupic BioGaja bo ze względu na ilośc jego kupek, bo robi ok 10 w dzień, niby maja unormować.

Dzisiaj mój synek kończy 5 lat. Dumny starszy brat:-)

Wszystkiego najlepszego dla SOLENIZANTA :*

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej. My dzisiaj po wizycie u położnej. Emma waży już 6170g i ma 55 cm. Krótki grubas:-D . Przez to mamy problemy z ciuszkami, bo rozmiarówkę mam do 6.5kg i 62cm. Więc ciuszki już przyciasne a wszystkie rękawy i nogawki za długie. W przyszły piątek mamy małą sesję zdjęciową (kupiłam voucher na GrabOne) i nie wiem w co ją ubrać, żeby jakoś wyglądała:cool2:
Położna kazała nam więcej brzuszkować, żeby jeszcze wzmocnić mięśnie karku. Emma uśmiechała się na wizycie. Uśmiechnęła się do obcej kobiety a do babci ani razu:-p. O czymś to świadczy:cool2:
Za sześć tygodni mamy kolejną wizytę

Oliwia wszystkiego najlepszego dla starszego brata!!

Ale pięknie wam dzieciaczki rosną! A dopiero co pojawiły się na świecie a tu już takie "klocuszki" :-) ale jaki to słodki ciężar :-)
Co do kremów to ja mam dwa - jeden taki jak Viltutti i może nie wchłania się idealnie ale i tak lepiej niż drugi czyli emulsja ziajki z filtrem 50. Tamten to w ogóle się prawie nie wchłania i pozostawia białą powłokę. Więc na razie używam tego rosmanowego. Ale chętnie posłucham waszych opinii, może ktoś ma jakieś lepsze propozycje.

U mnie dzisiaj całkiem dobry dzień. Do południa byłam z mama na spacerze, a po obiedzie wyszłam pierwszy raz z dwójką sama. Dałam radę i Tymek był nawet grzeczny, no i zadowolony że mama biega z nim po placu zabaw. Wieczorem kąpiel i usypianie obojga też jakoś bezproblemowa. Ignaś usnął po jednym karmieniu (a ostatnio zdarzało mu się że niby usypiał ale za chwilę się budził i musiałam go jeszcze raz do cyca dostawiać, zazwyczaj wtedy kiedy akurat usypiałam Tymka), a Tymek łącznie z piciem mleka usnął w 15 minut więc też nieźle. Ja też idę się kąpać i spać. Jutro czeka mnie ciężki dzień, bo wieczorem będziemy mieli gości więc muszę jakieś jedzonko przygotować. A mama umówiła się już że pójdzie odwiedzić swoją byłą pracę, więc nikt mi nie pomoże przy dzieciakach jak będę chciała coś poszykować. No trudno, trzeba się będzie spiąć i dać radę. Czasem wolę takie dni gdzie muszę się wykazać, bo mam jakąś motywację. Tylko obawiam się że mogę być potem mega zmęczona wieczorem. A mąż ma jutro wolne, ale niestety nie pomoże mi bo jedzie z samego rana na działkę bo zaczynają jutro murowanie fundamentów. A nie wiem czy czasami w niedziele nie przeniesiemy się tam z dzieciakami. Mnie będzie wygodniej, bo nie będę musiała się męczyć z wynoszeniem wózka i jednoczesnym pilnowaniem Tymka, żeby mi nie spadł ze schodów, no i dzieci będą całymi dniami na powietrzu. A ja odpocznę psychicznie od mamy :-) no i będziemy na miejscu jak będzie się posuwać budowa. Mąż i tak po pracy będzie jeździł na działkę więc jakbyśmy zostali w Łodzi to byśmy go znowu mało co widzieli, a tak to wszyscy tam razem posiedzimy.

Oliwia - to ja też dołączam się do życzeń dla starszaka :-)
Marcia - ja też zaliczyłam dziś dłuższe wyjście z dwójką. Najpierw godz na placu zabaw a potem druga na spacerze. Tyle że z Mlodym w chuście - bałam się, że jak będę musiała prowadzić wózek to Oliwii już nie ogarnę (dobrze zrobiłam biorąc pod uwagę że strasznie dziś ganiała) . Samo wyjscie bardzo udane, ale matka wykończona ;-)

Witajcie

Jak Wam nocka minęła ?

U nas wieczór był koszmarny. Płacz o co to nikt nie wie :(
Nocka natomiast ok. Dwa razy karmienie. Teraz znowu jakiś agresor mu sie włączył. Chyba potrzebuję jakiejś dodatkowej energii żeby Go ogarnąć. Jak macie na zbyciu to chętnie przyjmę ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Mika u mnie tez wieczor strasznie meczacy do 24 wojowal maly przy cycu ciagle. Nagroda w nocy bo o 5 i 7 jadl
Ja dzis mam gosci i to przyszla mamusie :)

Do góry