reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witajcie,

agunia, viltutti to moj syn sie przylacza do waszej zgrai :)

mika a o to jest za akcja ze stojka?

Marcia ja tez musze do urzedów jechac pare rzeczy zalatwic. Mam nadzieje ze moj bedzie równie spokojny :)

Madzikm wspolczuje. Wem cos na ten temat i tez sie boje tesciowej jakognia, narzie tylko drobne zgrzyty ale pewnie w koncu bedzie wybuch.

Ktos pisał o suchej główce - moj tez to ma i ponoc to ciemieniucha. Trzeba oliwka smarowac glowe ok 2-3 h przed kapiela i po kapieli wyczesywac, nie leczy sie tylko samo przejdzie.

Co do ubierania ja chyba tez od jutra w krotki rekawek wskocze :) i do tego cienkie spiochy lub polspiochy.

U nas ok, Mały troche marudzi ja juz padam z sil wiec nie bede wam marudzic.

reklama
Dla wszystkich z dylematami jak ubrać dziecko:

Wolisz UDAR CIEPLNY czy PRZEZIĘBIENIE? ;-)
Odważcie się ubierać dzieci MINIMALNIE cieplej od siebie. Jak Tobie płynie pot po dupie to pomyśl jak czuje się dziecko w welurowym pajacu, kocu itd

Witam wszystkich! Od razu mówię, że jestem nowa na forum, więc jeśli będę się powtarzała z jakimiś pytaniami, to przepraszam ;) Ja mamusią jeszcze nie jestem, ale moja siostra jest i ma termin na sierpień :) Zastanawiam się co będzie dla niej najbardziej pożyteczne i pomocne w tym pierwszym okresie po porodzie. Pomóżcie proszę, bo już się zastanawiam co jej sprezentować :)

Madzikm strasznie wspolczuje tesciowej. Doskonale Cie rozumiem ze jestes wsciekla skoro masz poukladane zycie, rodzine a tu kobieta wchodzi z butami w wasze zycie i burzy spokoj. A jeszcze przy malym dziecku, ktorego nadal sie uczucie to juz w ogole masakra. Oby szybko minelo do tego pierwszego czerwaca. A skoro szwagierka potrzebuje jej pomocy to niech bierze mamuske do siebie a nie jeszcze Was obciaza.

Zovita nosidla (ale takie dobre nosidla) uzywa sie dopiero gdy dziecko potrafi samo siedziec. Te "nosidla" ktore maja w opisie ze mozna uzywac od maluszka to najczesciej "wisiadla" (nie podtrzymuja w dobrej pozycji nozek dziecka, nie zachowuja naturalnej pozycji dziecka a przez to dziecko wisi na pasku w kroku i obciaza kregoslup). Takie same informacje przeczytasz na kazdej stronie o chustonoszeniu. Niby sa jakies wkladki dla mlodszych dzieci do kilku dobrych nosidel ale ja bym takiego malucha jeszcze do nosidla nie wkladala. Wejdz sobie na forum chusty.info i poczytaj.

A jak juz jestesmy w temacie ubierania to w czym wasze dzieci teraz spia? I pod czym?

A u mnie dzisiaj ciezki wieczor. Tymek zrobil taka histerie ze ryczal prawie godzine i juz sam nie wiedzial czego chce. W koncu jak sie troche uspokoil to polozylam go spac. Myslalam ze bedzie taki wykonczony tym placzem ze padnie, ale ten znowu wymyslal ponad pol godziny zanim usnal. Juz sie boje co bedzie pozniej. Teraz Ignas jeszcze nie zwraca uwagi na jego halasy ale pewnie dlugo to nie potrwa....

Lece cos zjesc i spac bo jestem padnieta.

Madzikm kochana dużo siły i cierpliwości dla Ciebie, oby już do was nie wróciła. Emma zapewne czuje Twój nastrój i dlatego taka niespokojna.

Marcia moja śpi w samym pajacu i pod kocykiem.

Moja dziś na spacerze była ubrana w body na długi rękaw, spodenki i miała bawełnianą bluzę. Jak zasnęła przykryłam ją pieluchą flanelową. Dziś u nas wiało dość mocno, więc krótki rękaw odpadał. Poza tym ja pcham wózek i jestem w ruchu, a taki maluch biernie leży.

Loka - chodzi mi dokładnie o coś takiego • Stulejka • - objawy, leczenie, badania - Encyklopedia DOZ.pl

Madzikm - kochana duzo siły i cierpliwości. Wiem co to znaczy mieszkać pod jednym dachem z kimś kogo się nie trawi ( opisałam co nie co na zamkniętym dzisiaj ) . Wiem, że łatwo się mówi ale powinnaś postarać się o trochę spokoju nawet w zaciszu swojej sypialni. Emcia to czuje tak samo jak czuł mój Filip. Od kilku dni ja jestem spokojniejsza i On o niebo grzeczniejszy.

Spokojnej i przespanej nocki :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Madzikm strasznie wspolczuje tesciowej. Doskonale Cie rozumiem ze jestes wsciekla skoro masz poukladane zycie, rodzine a tu kobieta wchodzi z butami w wasze zycie i burzy spokoj. A jeszcze przy malym dziecku, ktorego nadal sie uczucie to juz w ogole masakra. Oby szybko minelo do tego pierwszego czerwaca. A skoro szwagierka potrzebuje jej pomocy to niech bierze mamuske do siebie a nie jeszcze Was obciaza.

Zovita nosidla (ale takie dobre nosidla) uzywa sie dopiero gdy dziecko potrafi samo siedziec. Te "nosidla" ktore maja w opisie ze mozna uzywac od maluszka to najczesciej "wisiadla" (nie podtrzymuja w dobrej pozycji nozek dziecka, nie zachowuja naturalnej pozycji dziecka a przez to dziecko wisi na pasku w kroku i obciaza kregoslup). Takie same informacje przeczytasz na kazdej stronie o chustonoszeniu. Niby sa jakies wkladki dla mlodszych dzieci do kilku dobrych nosidel ale ja bym takiego malucha jeszcze do nosidla nie wkladala. Wejdz sobie na forum chusty.info i poczytaj.

A jak juz jestesmy w temacie ubierania to w czym wasze dzieci teraz spia? I pod czym?

A u mnie dzisiaj ciezki wieczor. Tymek zrobil taka histerie ze ryczal prawie godzine i juz sam nie wiedzial czego chce. W koncu jak sie troche uspokoil to polozylam go spac. Myslalam ze bedzie taki wykonczony tym placzem ze padnie, ale ten znowu wymyslal ponad pol godziny zanim usnal. Juz sie boje co bedzie pozniej. Teraz Ignas jeszcze nie zwraca uwagi na jego halasy ale pewnie dlugo to nie potrwa....

Lece cos zjesc i spac bo jestem padnieta.

my tez pajac + kocyk do spania :)

reklama
U nas też pajac i kocyk. A jeżeli jest chłodniejsza noc to pod pajac zakładamy dodatkowo podkoszulek bez rękawków.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry