reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
U nas wczoraj było tak gorąco, że przez jakiś czas córcia też była tylko na krótki rękaw i bez czapki.

Aulija
ciemiączko trzeba dokładnie chronić od słońca, bo w tym miejscu mózg dziecka nie jest chroniony przez kości czaszki.
No ale jak dziecko leży w wózku z podniesioną budą i w cieniu to można obejść się bez czapki.

Kinga śpi podobnie jak dzieciaczki Marci czy Kroczka. Pierwsza pobudka zazwyczaj po 4-5 godzinach a potem co 3 lub 2.

Madzik współczuję teściowej. Jak się da to niech szwagierka sama ją sobie weźmie :-p
Przez nią nie możesz w pełni cieszyć się z macierzyństwa.

Patuśka niestety tak jest jak się razem mieszka, nawet fajna osoba może okazać się wredna. Ja przed ślubem też miałam zupełnie inne zdanie o teściach, ale po wspólnym zamieszkaniu zmieniłam zdanie. Co prawda tragedii nie było ale byłam zaskoczona (choć bardziej teść niż teściowa).
Teraz mamy zrobione osobne mieszkanie, więc mam spokój ;-)

Chyba zaraz trzeba będzie ogarnąć i wybrać się do sklepu, bo później będzie za gorąco.

reklama
Czesc kobiety.
Moj syn spal dzis cala noc:szok:. Piersi tez zmniejszyły chwilowo swoja objetosc. BYlam wczoraj u dentysty bo myslalam ze zabek nawalil a to sie okazalo ze w kieszonke zeba cos weszlo wyplukano mi to i cholera nadal boli.Nie chca mi nic leczyc ( a podobno nie mam co ) bo jestem jeszcze w pologu no do czerwca to ja z tym chodzic nie bede.
Do endokrynologa sie dostac nie moge w terminie i taks ie zastanawiam czy problemy z kupka syna nie sa wynikiem tez jakis problemow hormonalnych u niego? AAAAAA chrzcze w lipcu :tak: Co u Was?

Edysiek wykombinowalam ze o mozg chodzi ale myslalam, ze od wiatru. Ze sloncem tez logiczne tylko trzeba to sobie uswiadomic! Choc ja matka wariatka i dla mojego dziecka tylko cien obecnie istnieje.
Moj po dziennym spaniu po kapieli fikal prawie do 24 pobudka 3-4 i o 8ej:szok: ciekawe jaki bedzie dzien :)

CUD się stał! Mój Olek poszedł spać bez żadnej akcji po 21 :szok:, po czy obudził się o 2:30 :szok: szybko wciągnął butlę a póżniej dopiero o 6 :szok: i jeszcze do 7:45 kimał :szok: a najdziwniejsze jest to, że budził się zawsze o 4 i był konie spania... cudowna noc!

Madzikm - oby do czerwca... mnie nerwica bierze po 2 dniach z rodzicami, a co dopiero wspolne mieszkanie.
Marcia - Misiek spi w body z krotkim rękawem i pod (naszą) cieńką kołdrą. Mam jeszcze taki śpiworek (niezbyt gruby) i chyba zacznę go używać, bo chcialabym na noc otwarte okno zostawiać, a z kołdrą różnie bywa. A teraz w bodziaku, spiochach i w chuście siedzimy na placu zabaw. Czapeczke zakladalam jak był większy wiatr, o tym ciemiączku też nie widziałam.
A właśnie - możecie polecić jakiś dobry krem z filtrm dla malucha?
MamaO - mi położna chyba zasugerowała sprawdzenie tsh dzieciom, bo ja mam niedoczynność. Na szczęście wyszlo ok (tylko Oliwia nabawiła się lekkiej traumy. A jutro szczepienie :-/ )

Madzikm - oby do czerwca... mnie nerwica bierze po 2 dniach z rodzicami, a co dopiero wspolne mieszkanie.
Marcia - Misiek spi w body z krotkim rękawem i pod (naszą) cieńką kołdrą. Mam jeszcze taki śpiworek (niezbyt gruby) i chyba zacznę go używać, bo chcialabym na noc otwarte okno zostawiać, a z kołdrą różnie bywa. A teraz w bodziaku, spiochach i w chuście siedzimy na placu zabaw. Czapeczke zakladalam jak był większy wiatr, o tym ciemiączku też nie widziałam.
A właśnie - możecie polecić jakiś dobry krem z filtrm dla malucha?
MamaO - mi położna chyba zasugerowała sprawdzenie tsh dzieciom, bo ja mam niedoczynność. Na szczęście wyszlo ok (tylko Oliwia nabawiła się lekkiej traumy. A jutro szczepienie :-/ )

My mamy taki Rossmann, Babydream, Sonnencreme LSF 50+ (Krem ochronny do opalania z SPF 50) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) ale nie polecam bo nie wchłania się więc dziecko ma cały czas białą buzię...

VILTUTTI cena tego kremu dziwnie niska dlatego pewnie szajs,tez muszę jakis kupić ale ceny powalające 40ZŁ ZA FAKTOR 50.

chciałam się pochwalić że moja córcia padła wczoraj o 21 a obudziła sie o 3 na jedzonko,ale widzę że nie ona jedna.Jest gorąco i dzieciaczki są osłabione i nie chce się tak jeść.My wczoraj w koncu zaszczepiliśmy się 5w1 w końcu,jedna nóżka coś czerwona się zrobiła,zobaczymy.

MADZIKM walcz o spokój dla Was,szkoda twoich nerwów.

Hej. U nas całkiem niezła noc :-). Może to po melisie co ja od dwóch dni piję mała lepiej spała :-)
Teściowa umiejętnie omijałam przez resztę dnia. Jeszcze dziesięć dni - dam radę ;-)

Viltutti - czyżby BioGaia zaczęła działać? Tego wam życzę :-)

Madzik tak jak piszesz to tylko 10 dni. Cierpliwosci wiec zycze!
Ja po ostatniej wizycie poloznej. Maly juz 4, 5kg :) 7.6 widzimy sie na pikniku ktory organizuje dla swoich dzieciaczkow :) 6 czy 7 lat juz chyba 7 lat to dzieci banda bedzie :)

reklama
VILTUTTI cena tego kremu dziwnie niska dlatego pewnie szajs,tez muszę jakis kupić ale ceny powalające 40ZŁ ZA FAKTOR 50.

chciałam się pochwalić że moja córcia padła wczoraj o 21 a obudziła sie o 3 na jedzonko,ale widzę że nie ona jedna.Jest gorąco i dzieciaczki są osłabione i nie chce się tak jeść.My wczoraj w koncu zaszczepiliśmy się 5w1 w końcu,jedna nóżka coś czerwona się zrobiła,zobaczymy.

MADZIKM walcz o spokój dla Was,szkoda twoich nerwów.

Dzisiaj opaentowałam że jak posmaruję małego najpierw zwykłym kremem o taki mamy Krem Bella Baby Happy Natural Care | Happy to jakoś lepiej i ten faktor się rozprowadza i wchłania :)

A co do tego że w taką pogodę to mniej jeść się chce, to chyba nie mojemu dziecku... 180ml dzisiaj wciągnął na raz. I sądzę ze wystarczy to mu maks na 2h. No i oczywiście jeszcze herbatka dochodzi. Ma spust ten mój kartofelek...

Do góry