reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
My dziś na dworze bylismy od 8:30, więc Misiek był w krotkim bodziaku i połśpioszkach + cieniutki kocyk (ale tylko na początku, bo jeszcze było dość chłodno). Teraz tylko bodziak i ewentualnie pieluszka jak trzeba okryc przed sloncem lub wiatrem. Poza tym w wózku przy naciągniętej budce tego wiatru praktycznie nie czuć.
Muszę jeszcze wymyślić jakiś patent na karmienie, bo nie chce gołym cycem świecić na pół osiedla, a że gorąco to nie ma dodtkowych ubrań, żeby się zasłonić.

A daleko odchodzisz od domu? Bo na karmienie moze wracaj do domu, a jak nie to moze narzucaj na ramie pieluszke tetrowa tak zebytspadala na glowke malucha to nie bedzie widac, choc ja doswiadczenia nie mam :p

Madzikm u mnie slonce tez sie przebija ale coz to jest za pora roku lato czy jesien :-/
Mloda odsypia nocke budzi sie co 2/3 godziny posmieje sie ; poje I w kime ;-) ja chyba tez sie poloze.

a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, bylam z malym dzis na dworku i ubralam go w krotkiego rampersa i skarpetki, bude postawilam i parasolka przed sloncem, a widzialam babeczkie z dzieckiem wiekowo podobnym i byl ubrany w koszulke i ogrodniczki z dlugimi nogawkami i skarpetki, na glowie mial czapeczke co zakrywa uszy i postawiony daszek.
Juz nie wiem jak mam go ubierac! jest tak goraco!

Madziolina ja uważam że w taki upał to samo body wystarczy. Ja przynajmniej tak ubieram młodego, żadnych czapek, bo lezy w budce zasłonietej i broń boze nie zakładam skarpetek ani spodni. Wczoraj nawet spytałam sie położnej jak była co do ubierania to sama powiedziała ze ja przeraża jak widzi jak nie które dzieci sa poubierane w te upały, przegrzane a pózniej choruj a non stop. Lepiej ubrac lekko i przykryc cienkim kocykiem niz przegrzać.
zreszta jak sama chodze w krótkim rękawku i w krótkich spodenkach i sandałach to dlaczego dziecko mam inaczej ubierac.

ja tez tylko body, na nozki zarzucilam pieluche tetorwa. Na glowe letia czapeczke (letnia = cienka z daszkiem i z dziurkami przepuszczajaymi powietrze).

madzikm76 przegonisz tescowa to sie polepszy
kroczek_k rozumiem nie ruszac ale na sucho? a co z kapiela? u nas be ropki tylko czerwone i zgrubienie jest
madziolina_p u nas na krotko i rekaw i nogawki, do tego osłaniam tetra lub flanelka od słonca...

Eh zmeczona jestem. Porobilam troche przystawek i salatke na dzisiejsze spotkanie, ale jeszcze troche musze porobic. Na szczescie Ignas pieknie sobie spi na brzuszku juz ponad 3 godziny! (a mnie juz cycki zaczynaja bolec) to moglam cos porobic, bo tylko Tymek mi biegal pod nogami. Teraz mama wziela go na spacer no i maz zaraz bedzie w domu to troche pomoze.

Kroczek dzialke mamy pod Łaskiem.

My bylismy na spacerze przed poludniem to nie bylo jeszcze tak goraco wiec mial cieniutkie body ale na dlugi rekaw, bo wlasnie strasznie wialo. Ale potem go przebralam i teraz juz spi w samym body z krotkim. Na spacerach chodzimy bez czapki ale zastanawiam sie czy mu nie kupic takiej siateczkowej bo czasem idziemy tak ze mu slonce prosto do wozka swieci i nie chce zeby mu tak grzalo na glowke. Tylko musze gdzies taka znalezc. A jak pojedziemy na dzialke to juz nie kupie bo tam nie ma gdzie.

U nas na raczce zrobila sie juz taka gorka ale nie duza i nic sie nie dzieje na razie. Tymek mial bardzo duzy ten odczyn poszczepienny i dlugo mu sie to goilo jak juz sie ropka wylala.

Ostatnia edycja:
KROCZEK super,niech Kubuś leży na dworze cały dzień,nasza pediatra mówi że zauważyła że mniej chorują te dzieciaczki które spędzają po kilka godzin na powietrzu niż te karmione piersią:-).Moja tak średnio wózek lubi,woli spać w łóżeczku ale na rączkach spacerować jej pasuje:-p.

MARCIA to pakuj chłopaków i w drogę,nie ma to jak działka i swoboda dla dzieci,ja bym w blokach się udusila.

MADZIOLINA ja nie zauważyłam śladu po szczepieniu ze szpitala,za to po tym teraz ma obrzęk,ale smarujemy altacetem i już schodzi.
U nas w nocy pobudki 24,3 i 6.ale w dzień znowu nie spała,dopiero teraz ją zmogło i spi 2,5h:szok:

a co do ubierania to moja dziś w pampersie i bawełnianej sukience,na głowę cienki kapelusik.A syn najczęsciej w samym bodziaku leżał,urodxził sie w czerwcu.

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny :) czy mogę do Was dołączyć?
zawędrowałam i do Was gdyż też mam kwietniowego okruszka :tak: jak widać na suwaczkach mam też starsze dzieci ale po takiej przerwie czuję jak bym od nowa się wszystkiego uczyła ;-)

chciałam Was zapytać czy ze względu na "tropikalne" upały :eek: dajecie swoim "cyckowym" maluszkom herbatkę?

moja Marcelka dzisiaj na spacerku była w rampersie z krótkim rękawem i z krótkimi nogawkami, skarpetki, które w drodze zdjęła :tak: i ażurowej czapeczce, trochę wiało więc ją pieluszką tetrową przykryłam :tak:

a po szczepieniu szpitalnym mała ma tylko plamkę

Ostatnia edycja:
Do góry