reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej! U nas noc super, zycze sobie kazdej takiej, maly byl karmionu o 22, potem obudzil sie o 2 i tez tylko zjadl i spac, a potem o 5 i to samo. Potem juz ok 7, ale i tak sie ciesze, teraz jak lezal przy mnie to spal, a jak go do koluski odlozylam to juz marudzi, maly wyludzacz!

reklama
hej,

u nas noc koszmarna - max 2 h snu mialam. Maluch marudny i ciagle jesc chcial albo robil kupki. W koncu zasnał przy suszarce i mam nadzieje ze troche odespi :)

Co do wagi to lizzy chyba taka w normie jak na 14 dni. dziecko powinno przybierac min 30g dziennie.

Mika mam nadzieje ze Maluch oszczedzi cie i nie bedziesz miala jak poznac wszystkich "uroków macierzynstwa " o ktorych piszemy :) a co do paznokci to ja zakladalam mu rekawiczki ok 10 dni a po 10 dniach obcinałam.

U nas z ulewaniem byo kiepsko ale odkad odbijam po jedzeniu to jest lepiej. Polecam spróbować.

A ja wczoraj wyladowałam wieczorem u lekarza z temperatura. No i dobrze, cos czulam ze mnie mocniej wzielo niz zwykle bo moje sposoby nic nie pomagały. Okazało sie ze mam angine i zapalenie oskrzeli :( Dostalam antybiotyk i mase leków i 7 dni leczenia. Nosz cholera jasna, jak nie urok to sraczka. I do Maluszka musze podchodzic w maseczce bo moge go zarazic, choc otrzy,muje teraz wiele przeciwcial to nie mozna tego tez wykluczyc.Ale jestem zła :(

Trzymjcie sie, ja lece odespac poki Mały cos przysnał. Milego dnia!

L-oka - no to Cię nieźle wzięło. kuruj się biedactwo!

U nas druga noc z rzędu całkiem ok. Dzisiaj mała jadła, o dziwo szybko, i potem spała o 18:00, 21:00, 24:30, 3:00, 6:45 z czego dwa razy spała sama w koszyku i dwa razy że mną. Teraz też śpi w koszyku, a ja zdążyłam zjeść śniadanko i teraz poleguję na kanapie i dopieszczam zaniedbanego ostatnio przeze mnie psiaka :-). Mąż ma teraz trzy dni wolnego, za oknem o dziwo słoneczko, teściowej od dwóch dni nie mam na głowie, bo się rozchorowała więc ją szwagierka mimo braku miejsca w domu wzięła do siebie, żeby mi Emmy nie zaraziła. I tak się zastanawiam czy czasami to nie dlatego mała lepiej sypia bo ja spokojniejsza jestem jak mi nad głową nikt nie wisi. Nacieszę się tą sytuacją jeszcze parę dni, później niestety mamusia wraca :no:

Dzwonili do mnie że szpitala ale oczywiście nie podali mi wyników bilirubiny Emmy, mamy tylko je powtórzyć przed następną wizytą u pediatry więc 27 maja znów mi będą córcię kłuli :-(, a 10 czerwca mam wizytę. Pewnie wyszła jej podwyższona ta bilirubina ale nie na tyle, żeby nas od razu wzywać. Przynajmniej mam taką nadzieję:confused:

Ostatnia edycja:
Polazłam wczoraj na spacer ... 2 tyg mlody nie ma i nie jest to sierpien ale juz mialam dosyc tego ze zabieram go wszedzie tylko w foteliku i jak musze cos zalatwic.
Blokada mi sie jakas wlaczyla ale z nia walcze bo doszlam do wniosku ze dojrzale macierzynstwo to bardziej zeschizowane macierzynstwo. Swoich straszych tak nie oszczedzalam i tak na nich nie chuchałam. Ale co fakt to fakt delikatny strasznie jest mala zmiana temparatury i juz kichanie czkawka i cialko lód. Stopniowo go przyzwyczajam cieniej ubieram czesciej wystawiam na inne warunki. Mleka mam w bród ale młody skokowy jest. Raz cały dzień przy cycu raz nie chce wcale;-). Puce jednak dostaje :-). Tak jak się spodziewałam urodzil się z masa ciemnych wlosow na calym ciele i jakos sie nie wycieraja- bedzie małpka jak najstarszy i tatus. Wyraznie zaznaczona ma tez kość ogonową- taki zwierzaczek.
Połog połogiem - do przodu idę dobry nastrój dopisuje a Wy jak tam?

To ja jeszcze z innej beczki. Babeczki z tego względu, że się przeprowadzam do nowego domu a nie mam tam jeszcze ogrzewania się zapytuję jakie ogrzewanie posiadacie . Na tym mieszkaniu zainstalowalismy piec gazowy Wolfa i mamy wode i ciepelko w jednym. Rachunki za to duuuuuuuuuuuuzie. 2 dorosłych teraz juz 3 dzieci....Pogadacie ze mna o tym?

Zniknęłyśmy ze stronki,zdziwiłam się z rana;-).

MAGDA moja jak je butlę to 120ml i też często 3h nie wytrzymuje,ale ja nie daje wcześniej bo bez tego ma pucki okropne,tylko jak głodna to ciężko ją uspokoić,trzeba nosić,gadać a i tak krzyk:crazy:.

ZUZANKA ja z synem nie dostałam skierowania na usg,bo pediatra stwierdziła ze nie ma wskazań,teraz dostałam bo się upomniałam ze mała była w położeniu miednicowym i często jest coś nie tak z bioderkami.Na szczęście wszystko ok,za 2miesiące mamy następne kontrolne.

U NAS nocka masakra,na noc daje butle to do 3h pospi a w nocy na cycu ją trzymam,ale efekt taki że je,szybko zasypia i za 20minut znowu krzyk.Po całej takiej nocce cyce mam tak zmasakrowane ze mnie bolą,rano oddychnęłam bo dałam butelkę.

MAMA ja nie pomogę,my mamy piec weglowy,trochę swojego drzewa zawsze jest i kupujemy wegiel,na ogrzewanie gazowe pewnie by mi pensji nie starczyło biorąc pod uwagę zarobki w naszym kraju.

Ostatnia edycja:
witam z "rana"
Lizzy ja też się bałam, że jak ulewa to nie przybiera a ty mamy 45-50g dziennie więc też solidnie u nas położna na każdej wizycie waży :)
Loka szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Co do odbijania to próbujemy ale małemu strasznie ciężko idzie odbijanie, starszak wcale nie odbijał i po 10 min. pionizacji spokojnie go odkładałam a teraz guzik. Jak tata nosi to odbije (wtedy to jak stary beka za przeproszeniem) a u mnie rzadko :(
Goją mi się brodawki to jak kapturki odstawię liczę na poprawę w zmniejszeniu łykanego powietrza.
Madziolina z odkładaniem do łóżeczka mam tak jak Ty :angry: tylko te 5zł mam po 5-10 minutach.

Pozycja w której najlepiej śpi poza spacerem to brzuszek - może i 3h tak spać.

dla mam ze starszakami... IMAGINEXT® Konkurs

MamaOja mam junkersa kondensacyjnego ale jeszcze się nie wprowadziłam to nie pomogę jak z rachunkami będzie... wiem że dobrze dobrany piec to podstawa ale mąż dyskutował i dowiadywał się co i jak.

milenka30
a ja nawet nie zauważyłam bo skrótem wchodzę :baffled:

Cześć dziewczyny:-) Czy można do was dołączyć? Miałam być mamą majową ale wszystko potoczyło się inaczej i zostałam kwietniówką i to z samego początku ;-)Przygarniecie mnie do siebie? :tak:

Loka - nie zazdroszczę, pozostaje mi życzyć skutecznej walki z choróbskiem.
U nas odbijanie to standard, ale Młody potrafi dwa razy odbić a potem i tak ulac ;-)
MamaO. - my na spacerze byliśmy po pierwszym tygodniu, bo myślałam, że coś mnie w domu trafi.
A z ogrzewaniem - teraz mieszkamy w bloku, więc jest miejskie, moi rodzice mają kominek (z instalacją do rozprowadzania ciepłego powietrza) + ogrzewanie podłogowe. Wychodzi drogo. Tesciowie mają piec na (chyba) ekogroszek i napewno jest to lepsze rozwiązanie, ale jak to dokładnie wychodzi nie wiem.

Andzia - witamy :-)

reklama
AAA ja mam pytanie do mam ulewających maluszków. Jak dopieracie plamy? Mi za nic nie chcą schodzić jak piorę w lovelli może macie jakiś inny proszek/płyn sposób? (no i odkryłam skąd plamy na ubrankach noworodków:baffled:)

Andzia witaj :happy2:

Do góry