reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Marcia a ja tęsknię za sielanką, u nas po 3 tygodniu ksiązkowo zaczęły się kolki, więc mam nadzieję, że u Ciebie nie, ale rozkoszuj się :) i obejrzyj w moim imieniu też :D

a jak Tymek?

i w ogóle dziewczyny jak reszta się z Was miewa? Dagmar? Jotemka? Misiarska?

reklama
po 3 tyg standardowo kolki??? a ja myslalam, ze jak moj nie ma to juz miec nie bedzie... ehh
a powiedzcie dziewczyny, czy brzuszki juz Wam spadly?

Dziekuje dziewczynki za podtrzymanie na duchu. Ja nadal bede walczyla o mleko z piersi ale najbardziej mnie denerwuje krytyka mojej mamy bo jakto tak juz na starcie zalozyc ze nie bede karmila na sile piersia. No niby przyznaje racje ze dobro Kubusia najwazniejsze ale jednak zawsze jest jakies ale i presja na mnie ogromna.

Madziolinka ja to stracilam 10kg i zostalo mi jeszcze 12kg do zrzucenia. Brzuch mam jak w 5 miesiacu i nie moge na niego patrzec:( Nie moge sie doczekac konca pologu i mozliwosci rozpoczecia cwiczen

Polisia Tymek jak na razie w porzadku. Najpierw mial etap ze brat go nie interesowal byleby lezal w lozeczku. Teraz zaczynasie troche interesowac i zwracac uwage ze maly jest w domu. No i zaczynaja go interesowac czynnosci ktore przy nim robie czyli towarzyszy przy kapieli, przebieraniu itp.

Ja przy starszym nie wiedzialam co to kolki i mam nadzieje ze teraz tez tak zostanie :-)

Madziolina mnie brzuszek bardzo szybko spadl. Juz w szpitalu na obchodzie jakas lekarka podziwiala jak szybko mi sie macica obkurczyla i jak ladnie mi brzuszek ginie. Wagowo zgubilam jakies 9 kg z 17 ktore przytylam. Ale nie mam cisnienia zeby zrzucic wszystko bo ja zaczynalam z dosyc niska waga i wszyscy mi mowili ze za duzo po Tymku schudlam i ze przydaloby mi sie ze 2-3kg wiecej miec.

Ciekawe jak tam Mika. Mam nadzieje ze juz jest po wszystkim i tuli swojego maluszka.

Truskawkowa - to mnie uspokoiłaś, że nie tylko ja mam pół pokoju w pampersowych kartonach ;-)
Madziolina - co do ubierania malucha to ostatnio ciągle biorę go w chustę, wiec trudno porownywać, ale do gondoli to ubieralam podobnie jak Ty. Tylko tej oslonki na gondole nigdy nie używałam (ciekawe gdzie jest ;-) )
A co do kilogramów to na razie spadło mi 10, zostało 5. O wyglądzie brzucha lepiej nie mówić, ale minęły raptem 2 tygodnie wiec jeszcze chwilę mu dam ;-)
Marcia - zazdroszczę tych dzieci spiacych o 20. U mnie Oliwka zasypiq kolo 21, a Młodemu o 20.dopiero się włącza pora czuwania i tak sobie nie śpi gdzies do 23...

Kroczku nie przejmuj się gadaniem innych- co z tego, że mały bedzie na cycu skoro nie przybiera na wadze-tylko krzywdę można mu zrobic. Ja juz sie pogodziłam z tym, że znów nic z cyca nie wyszło-trudno, najważniejsze, że mały rośnie, tyje i jest szczęśliwy:-D Taka moja natura-juz prawie pokarmu nie mam:shocked2:

Co do brzucha-po poprzedniej ciąży miałam większy:tak::tak: W spodnie się jeszcze nie mieszcze, ale spoko luz zawsze mogło byc gorzej.

Chyba czytacie w moich myslach, mialam pytac was o brzuchy, bo u mnie wiadomo po krwotoku dopiero zaczela sie macica obkurczac stracilam w sumie 12 kg, ale brzuch mam I sie wystraszylam ze moze znowu cos jest nie tak ale jak u was brzuchy sa to sobie musze dac wiecej czasu;-)
Mika czekamy na wiesci.
Ja dzisiaj dzieci bez mamy usypialam juz mnie wyrzuty sumienia gryzly ze tak co dziennie mi pomaga I na swoje sprawy nie ma chwili. Na szczescie dzieci grzeczne I szybko usnely:-) ja tez pedze odpoczywac bo sil jeszcze malo mam :-(

reklama
Do góry