reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

AGMAA ale ściółkę po porodzie do dziecko chyba musi wydalić,u nas była po 48h i pleciała wtedy drastycznie z wagi.

ZOVITA ja pisałam to samo i doszłam do takich samych wniosków co ty odnośnie mieszanego karmienia,można tylko dziecku krzywdę zrobić i żołądek rozszerzyć a wtedy tylko krok od otyłości.

MIKA to czekamy,oby w końcu poszło.

Mąż poszedł małą do lekarza zarejestrować,po długim weekendzie pewnie sajgon będzie,kurcze boję się że ma zapalenie oskrzeli i w szpitalu wylądujemy:no:

reklama
O rety mika strasznie Ci wspolczuje tych skurczy. Za trzecim razem to powinni Cie przyjac i cos poradzic. Widocznie skurcze sa nieefektywne. A tyle godzin skurczow nie jest dobre dla dziecka, bo jemu tam niezbyt milo gdy go macica probuje wypchnac i bez efektu.

Macie racje ze to karmienie mieszane na dluzsza mete nie zdaje egzaminu. Po pierwsze nigdy nie wiadomo ile dziecko je, a po drugie mleko matki zupelnie inaczej sie trawi niz mm i brzuszek maluszka moze miec problemy. W takiej sytuacji chyba lepiej rzeczywiscie schowac dume do kieszeni i przejsc na mm jesli na cycu nie daje sie rady.

Hej.
U nas też nocka taka sobie, przy czym wydaje mi się, że mi teściowa i mąż małą trochę rozpieścili, bo mimo moich usilnych próśb, żeby tak nie robić, teściowa buja małą w koszu do zaśnięcia i teraz oczywiście bez tego nie uśnie, a mąż ja nauczył masowania po pleckach. No i matka teraz masuje w nocy, ale nie bujam bo to dla mnie idiotyczne, wolę Emmę więcej poprzytulać przed zaśnięciem i pośpiewać jej kołysanki.
Dzisiaj się chyba przeproszę z laktatorem i ściganę porcję mleka, żeby mąż mógł ją nakarmić a ja się wyspać chociaż raz więcej niż godzinę. Mała nie widziała butelki od 7miu tygodni. Ciekawe czy zje czy mamusię obudzi? No i nie wiem ile ściągnąć ale obstawiam że pewnie około 75ml zje.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Kroczek super, że synek tak dobrze zareagował na nowe mleko.
Tak jak dziewczyny piszą zważ go za kilka dni i będziesz spokojniejsza.
A tak w ogóle to macie specjalne wagi dla dzieci?
Ja moją dzisiaj zważyłam na zwykłej (no wzięłam ją na ręce a potem odjęłam swoją wagę) i wychodzi na to, że przez tydzień przybrała jakieś 250-300g. To sporo, ale chyba w normie. Ale je tylko i wyłącznie z cyca, więc raczej nie powinna być przekarmiona.
Normalnie widzę jak rośnie w oczach, już jej się zrobiły takie fajne fałdki :-) Już powoli wyrasta z rozmiaru 56.
A pieluchy też mam już zamiar zmienić na 2, jeszcze mam niemal całą paczkę 1. To wystarczy nam na nieco ponad tydzień.
My ciągle lecimy na białych pampersach, ale jak zielone będą w lepszej cenie to chyba się skuszę.

Milenka moja czasem pociąga smoka, ale z reguły go wypluwa.
A jakie fajne miny przy tym robi, jakby jej jakieś obrzydlistwo do buzi wciskali :-D
Choć czasem jak jest głodna to choć na chwilę da się oszukać, jak np. muszę ją przebrać przed jedzeniem.

Mika trzymam kciuki, żeby w końcu się rozkręciło.

Agma życzę szybkiego powrotu do domu.

Zovita masz rację lepiej karmić samym mm, a być spokojniejszą.

L-oka współczuję nieprzespanej nocy, życzę żeby problemy kupkowe szybko minęły.

Milenka zdrówka dla małej.

Madzik to co ile w nocy córcia się budzi?
Moja dzisiaj też częściej się budziła. Ale przespała wczoraj prawie cały dzień to może przez to. Ja dzisiaj zasnęłam w trakcie cycowania i tak spałyśmy chyba ze 2 godziny (córcia na mnie). A nad razem wzięłam ją położyłam obok siebie i jakoś udało się przetrwać do 7.

Dobra zmykam coś robić, mała śpi a ja nie mogłam się oprzeć i musiałam tu zajrzeć ;-)
Ale czeka góra prania do składania, prasowanie małej (tylko jej ciuszki prasuję :p) i obiad.

Edysiek - Emma śpi bardzo różnie w nocy, choć i tak lepiej niż w dzień. Zazwyczaj jak zaczyna jeść koło północy to potem budzi się około 3-ej, z tym że ja z tego mam może 1,5-2h spania bo zanim zje i się porządnie odbije i uśpi to będzie co najmniej 1-sza, a zaczyna się wybudzać tak pół godziny wcześniej bo ciśnie kupkę. Potem zwykle budzi się o 6-ej, a od tej pory co dwie godziny albo i częściej. Dalej ma problemy z brzuszkiem, choć wydaje mi się że i tak jest lepiej niż jakieś 3 tygodnie temu. Mam nadzieję, że pomału idzie ku lepszemu :-)

Witam po weekendzie. Duzo sie u nas dzialo i nie mialam czasu czytac dlatego nie pisalam.
Wizyta mamy, wyjazd chlopakow, mega tradzik w dodatku ropny, pediatra bez wyobrazni i 2 noce z kolka! Do tego maly mnie pogryzl (zle go przystawilam) i teraz karmie go z nakladkami.
Mam nadzieje ze u was bez klopotow a sama czekam na poprawe pogody bo mnie ten ziab dobija.
Milego dnia wszystkim, nie obiecuje ze doczytam bo moj szkrab wyjatkowo przytulasny i na raczkach by ciagle chcial.

U nas noce sa w porzadku. Pierwsza drzemka zazwyczaj 4 godziny, a potem 2-3. I tak do rana. Maly nie ciagnie dlugo z cyca w nocy, czasem 15min, czasem 20 (juz z odbiciem). Plus jakies 2 minuty na zmiane pampersa. Takze nie narzekam na jakies mega niewyspanie.

Witamy się i my.
Młody fajnie rośnie, je jak smok, tylko z kupkami gorzej bo jeden dzień mamy przesrany a drugi przesikany- i tak od tygodnia. Jak nie zrobi to marudzi i się ciśnie, a jak już zacznie to pół dnia. Śpi róznie. W nocy co 2-2.5 h pobudka, w dzień potrafi nawet 4 godzinki spać, tylko w tym czasie jego siostrzyczka domaga się uwagi i zwykle pokazuje swoje zdolności wokalno- syrenio- alarmowe. Dzisiaj odpadł pępuszek i radość młodego taka, że obsiurał mamusię, przewijak i jeszcze naszego łóżka dosięgnęło. Niezła siła rażenia.
Z mleczkiem słabo, też dokarmiam mm i faktycznie nie wiem ile tak naprawdę je a samej mieszanki 100 wypije. Zresztą troszkę już obraził się na cyca i wężyk i coraz częściej po awanturze zwykły smok leci. Ale nic na siłę. Nasze zdrowie psychiczne równie ważne jak pełen brzuszek naszych dzieciaczków. I tego sie trzymam.

Laski w Lidlu dzis była promocja na pampersy-paczka za 30zł:tak: Mój mąż jako uwaga uwaga przykładny tatus rano pognał do Lidla i kupił-6 kartonów , a w każdym są po 4 paczki pampków:szok: Czego jak czego, ale pamperów nam nie zabraknie:-D:-D

reklama
Do góry