reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Czołgiem

Aldo, ja również myślę o Was. Trzymajcie się dzielnie, daj od czasu do czasu znać co słychać.
Sweety ale śliczny maluszek!
Ryska ciekawe co powiedzą Ci po wizycie i ile mała waży :)

A ja się nie najlepiej czuję, w sobotę w nocy miałam skurcze i tak całą noc się męczyłam, ale przeszło w ndz tzn akcja się nie rozwinęła, ogólnie boli mnie brzuch w dole, jestem klapła, spać mi się chce i do tego mdli mnie ... wypisz wymaluj objawy z początku ciąży :) ...

Pozdrowienia dla wszystkich!
Nich moc będzie z wami

reklama
JaM - to są objawy zbliżającego się porodu:-). Jeszcze chwilka i się rozpakujesz:-).

A...pisałam Wam ostatnio, że Pawła wysypało na buzi po tym jak najadłam się truskawek. Jak mu następnego dnia ta wysypka zeszła, odczekałam i chcąc sprawdzić, czy to na pewno po truskawkach, w sobotę zjadłam trochę...i zero reakcji u małego...i bądź tu mądry.

Sweety - ale przepowiadające są bolesne?? Bo mnie one coraz bardziej bolesne i coraz bardziej boli brzuch tak ogólnie, cały... Szczególnie na dole. Ciężko mi przejść parę kroków...

JaM - sęk w tym, że dzisiaj nie mam USG... Bo moja gin nie robi USG w gabinecie... ale KTG mi zrobią...

witam się i ja
rysia no może masz właśnie takie lekko bolesne skurcze przepowiadające ale masz racje jak się powtórzą to na ktg i lekarza
sweety śliczny ten twój Pawełek
martusia to jak ciebie w ten sposób boli to ja na twoim miejscu to bym placem nie kiwnęła, leżenie prawie non stop bo to dopiero 24 tydzień skończony ...
agula witaj z powrotem jak tam u ciebie
pajka jam ollena aldo buziaki

Nilkola ja mam te skurcze od wczoraj od 16 cały czas! W nocy mnie budziły! Tylko są jeszcze nieregularne poza skurczami brzuch też rwie po obydwu stronach.... One mi nie przeszły ani po no-spie, ani po magnezie, ani po kąpieli wczoraj, ani po kąpieli dziś!!!

JaM - witaj w klubie :) to co, rodzimy "razem" ;)

Sweety - Pawełek jest przesłodki!!! :D

Rysia - przepowiadające też mogą być bolesne.
martusia - trochę chyba zbyt lekko podchodzisz do tych dolegliwości. Lekarz nie bez powodu przepisał Ci luteine i no-spę.

Pajkaa - no ja mam wrażenie, że to nie poród jednak ;P Monika wysoko, nic tam nie czuć w środku ;P Jak się położyłam to miałam skurcze, ale nieregularne - kilka takich 40 sekundowych co 5 minut a potem spokój przez pół h, znowu kilka co kilka minut i godzina przerwy, i tak całą noc! Teraz skurczów jako takich brak, ale cały brzuch obolały, Monika się wierci normalnie, ale najdziwniejsze, że bardzo boli-RWIE po obu stronach brzucha, tam gdzie więzadła po obu stronach macicy... I weź tu człowieku bądź mądry... No nic, jak dostanę skurczy znów w dzień, to pojedziemy na KTG, jak będzie brzuch bolał, to pojedziemy na wizytę, zobaczymy co powie pani doktor.....

Rysiu ja Ci nic nie chce mówic, ale ja tak miałam przed porodem :D skurcze nieregularne a potem w ciągu godziny zrobiły się co 7 minut a jak dojechalam do szpitala to juz były co 4 min a smyku byl mega wysoko do samego konca... a jak Monika aktywna czy bardziej leniwa jest?

Pajkaa - ona rano w ogóle jest leniwa rano, co jakiś czas da znać o sobie, ale dziś jest bardziej leniwa niż zwykle. Przed chwilą dopiero zjadłam śniadanie, może się rozbryka... A to jest jakiś wyznacznik??
Mąż się uśmiecha i pyta, czy już ma dzwonić do moich rodziców żeby do Szymka przyjechali, i czy jedziemy do szpitala, a ja mu mówię, że za wcześnie i że może dotrwam do wizyty, ale boli coraz bardziej!!!

Rysia - najcześciej przed samym porodem dzieciaczek jest mniej ruchliwy, ale to róznie bywa.
Pochmurno i deszczowo dzisiaj...wyszłabym z Pawłem na spacer, ale boję się, że nas deszcz złapie...
Pranie się pierze, polędwica marynuje:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica no u mnie bylo tak, że w dniu porodu Sebek byl mega leniwy... wiec mowie cos sie dzieje... potem zaczęly się te skurcze a dzień wczesniej mialam tylko 3 mega mocne skurcze i cisza...ale jeżeli ból nie przechodzi po nospie i kąpielach ja bym raczej kierowała się do szpitala...u mnie oznaką wlasnie porodu były te nieregularne skurcze+mało ruchliwe dzieckoa przyjechałam do szpitala z 7 cm rozwarciem...a co ile masz skurcze?

Do góry