reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Pajkaa - raz co 15 minut, raz co 10 minut, teraz nawet 20 minut przerwy było, a rano prawie godzina spokoju, trwają około 40-50 sekund... Jak za pół h Monika nie zacznie się ruszać to jedziemy do szpitala niech mi KTG robią...

reklama
Rysia a nie mozesz podjechać do Mewdicoveru??tam mają ktg powiedz co sie dzieje... no to masz tak jak ja miałam a potem o 18 sie rozchulało i o 23:05 Sebek byl z nami :) urodzilam w poniedziałek w dzien kiedy miałam miec wizytę :-D

hej laski

ja z nowej siedziby, neta w końcu mamy

Jak się położyłam to miałam skurcze, ale nieregularne - kilka takich 40 sekundowych co 5 minut a potem spokój przez pół h, znowu kilka co kilka minut i godzina przerwy, i tak całą noc! Teraz skurczów jako takich brak, ale cały brzuch obolały, Monika się wierci normalnie, ale najdziwniejsze, że bardzo boli-RWIE po obu stronach brzucha, tam gdzie więzadła po obu stronach macicy...

ja tak miałam przed samym porodem - nocka w plecy wstawałam co chwila, skurcze na ktg wyszły co 8 minut, a rano cisza, ktg jak zaklęte milczy... ale zabrali mnie na porodówkę, bo mi się rozwarcie powiększyło.... no i wieczorem urodziłam

trzymam kciuki :-D

Witam.
Można się dołączyć?
Będę po raz drugi mamą.
A może powiem coś o mnie na początek?
Nazywam się Klara, mam 29 lat. Mam 7 letniego syna Maksa.
Na co dzień uczę wychowania fizycznego w gimnazjum a po zajęciach w szkole prowadzę m.in aerobic. Aktualnie musiałam przystopować z pracą, gdyż jestem w 23tc. :)

hehe - to wymarzone imię dla mojej córki ;-) o ile kiedyś będę taka miała, zresztą z siostra mamy wyścig - która pierwsza urodzi córkę, da tak na imię - ja mam fory bo jestem o 10 lat starsza, ale hehe muszę jeszcze zajść w ciążę i mieć córkę :-D ale to piiikuś ;-)

hehe - to wymarzone imię dla mojej córki ;-) o ile kiedyś będę taka miała, zresztą z siostra mamy wyścig - która pierwsza urodzi córkę, da tak na imię - ja mam fory bo jestem o 10 lat starsza, ale hehe muszę jeszcze zajść w ciążę i mieć córkę :-D ale to piiikuś ;-)

O! To super :D
Na pewno będziesz miała! Hm, to ciekawy wyścig macie :D
No to trzymam kciuki :D

hehe po prostu obu nam się to imię podoba :-D no ale ja mam tez "zapasowe" - Matylda, a najchętniej to miałabym i Klarę i Matyldę - ale na bliźniaki raczej szanse nikłe, a trzeciej ciąży nie planuję ;-)
na razie planuję drugą ;-)

reklama
hehe po prostu obu nam się to imię podoba :-D no ale ja mam tez "zapasowe" - Matylda, a najchętniej to miałabym i Klarę i Matyldę - ale na bliźniaki raczej szanse nikłe, a trzeciej ciąży nie planuję ;-)
na razie planuję drugą ;-)

Matylda również ładnie :D :-)
Ja na dzień obecny też trzeciej ciąży nie planuję, a marzę o córeczce :cool2:

Do góry