reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

reklama
Ollena - powiedz mi jak to jest..piszesz co się dzieje, co Ci jest, czy synkowi, my próbujemy doradzić...ale Tobie tak naprawdę te rady do niczego nie są potrzebne, bo swoje wiesz i z każdą z tych rad polemizujesz.

A co z ta panna znowu sie stalo? z ta matka Madzi?

Nikola puchne pod koniec ciazy i jest to calkiem normalne. Cisnienie mi mierza raz na miesiac i mam zawsze niskie lub normalne, wchodze do gabinetu i od razu mowie jakie mam zanim mi jeszcze zmierzy bo ja czuje na sobie. Wiem jak sie odczuwa wysokie bo jak mnie ktos zdenerwuje to czuje ze mi cisnienie uszami wychodzi;)
No i codziennie nie mam gdzie mierzyc, zreszta nikt mi nie zalecal, bo ciaze jak do tej pory przechodze ksiazkowo. Moze gdybym miala na kazdej wizycie za wysokie to kazaliby mi kontrolowac ale tak to po co?

fioletowa no wiesz ona sama na siebie bicze kreci niewinna osoba się tak nie zachowuje a co się stało mataka potraktowała swoje dziecko gorzej niż psa już samo to dla mnie jest najgorszym przestępstwem jak można zakopać swoje dziecko
ollena puchniecie tak naprawdę nie koniecznie jest normalne w ciąży tym bardziej że nie ma teraz upałów no i mówisz że cię swędzi skóra że nie najlepiej się czujesz wiesz to dla mnie są niepojące sygnały ja bym je sprawdziła co do zalecania a ja wiem że ci nikt nie zalecał mierzenia bo moim zdaniem opieka nad ciężarnymi i w UK i Irlandii pozostawia wile do życzenia co do tego że nie masz gdzie mierzyć to ja sobie kupiłam ciśnieniomierz ... twoja sprawa co zrobisz ja ci tylko pisze że po pierwsze powinnaś zrobić próby wątrobowe że względu na swędzenie a po drugie skoro puchniesz powinnaś kontrolować ciśnienie takie są ogólnie zalecenia zawsze od dobrych lekarzy ....

Ostatnia edycja:
hmm to widzisz, co media to inne wiadomości - bo ja przeczytałam ze rutkowski zorganizował badanie wariografem, potem konferencję prasową [a jakże!] a potem miał przekazać wyniki do prokuratury
sorry jak dla mnie kręci się szopkę tu kosztem nerwów wielu wrażliwych osób w tym kraju, robi się szczucie na dziewczynę w celu podbicia oglądalności, a rutkowski jedzie na tym jak surfer na fali...
ja bym chciała zobaczyć co rozstrzygnie sąd i teraz już powiem szczerze że w ogóle nie mam zdania na to co się tam naprawdę stało i chciałabym usłyszeć co ustala biegli w trakcie procesu...

nikola a jesteś pewna że to nie jest jakieś zagranie rutkowskiego? właśnie dlatego ja z dystansem podchodzę do tego co się tu dzieje, bo ja już od jakiegos czasu się zastanawiam ile z tego to sprytna reżyserka tego pasożyta

pfff i jak właśnie przeczytałam na wyborczej rutkowski i tak zorganizuje sobie konferencję prasową... a co tam, za mało go widocznei pokazują w tv...

Ostatnia edycja:
Ja juz nie sledze calej sytuacji bo mnie to smieszy... zabila dziecko, dostala mieszkanie w innym miescie, zafarbowali wlosy, zyja jakby nigdy nic i jeszcze dyskutuja pod publike. Glupota, normalni ludzie nie mieliby ochoty nikogo ogladac. A oni normalni nie sa i dziwie sie, ze rodzice/tesciowie tak stoja za nimi i wspieraja...

Nikola ja najczesciej nie najlepiej sie czuje ze wzgledu na niskie ciesnienie bo nieskocisnieniowcy dluga zyja ale wiecznie sa niewyspani, nic im sie nie chce itd. Ja mam tak codziennie, wyzsze cisnienie od razu bym wyczula.

Ostatnia edycja:
Byłam z Amelka na badaniach, był płacz i wielki smutek ale niuni nagrodę dostałą, skrzydełka i różdżkę wróżki.
Ale jestem zła, normalnie błędne koło, dokarmiam małego BEBILO PEPTI 1, do tej pory kupowałam bez recepty bo doktórka mi nie może recepty wypisać (niby), dziś też chciałam kupić a mi w aptece pani mówi,że mleczko to jest tylko na receptę, pojechałam do innej apteki i to samo.
Także pojechała do swojej przychodni, pediatry nie było to porozmawiałąm sobie z pielęgniarkmi. To powiedziały mi, że doktórka może mi wypisać receptę ale na 100, jak chcę taniej muszę mieć kartkę od alergologa, że mały jednak jest alergikiem (pani pediatra nie chce nam wypisać skierowania do alergologa na NFZ bo twierdzi, że Kacperek jest malutki na alergologa), ja wiem że z takimi maluchami jeżdzą do alergologa. Tak więc mam błędne koło. Ale pielęgniarki dały mi adres do alergologa na NFZ kazały się zapisać a jak pediatra nam nie da później skierowania to mamy przyjść i da nam doktórka od dorosłych. Normalnie ręce opadają.Zapisałam się, tyle że termin dopiero 20 sierpnia. Będę szukać dalej w innych miejscach, może gdzieś indziej będzie szybciej miejsce.

A i Amelce wczoraj nic nie mówiła, tylko że nie pójdzie do przedszkola a musimy do lekarza jechać. Dopiero dziś w przychodni jej powiedziałam, to były łzy w oczach i uciekać chciała.

Wy już macie albo czekacie na kasę z pitów a ja jeszcze nie złożone mam.

A o tej babie bo matką jej nie mogę nazwać mam już zdanie wyrobione, zresztą pewnie oboje macali w zabójstwie Madzi.

no fioletowa jednego czego jestem pewna że matka zanim pojawił się Rutkowski zakopała swoje dziecko i udawała że zostało porwane wtedy rutkowskiego jeszcze nie było to są fakty a co było potem to szopka szopką a zachowanie matki to już co innego....

a weź jeszcze pod uwagę że czasem nie da się wszystkiego ustalić może ona uderzyła dziecko w taki sposóbże nie da się jej udowodnić winy.... mimo całej szopki z Rutkowski jej zachowanie pokazuje jej winę chyba nikt nie potrafi znaleźć jednego augmentu na jej obronę bo Rutkowskiego przy morderstwie nie było tak wyprzedzam wyrok bo żaden człowiek przy zdrowych zmysłach nie zachowały by się w ten sposób po wypadku co potwierdzają wszyscy pytani psychologowie ...skoro prawnik nawet nie chciał jej bronić i zrezygnował to hmmmmmm coś w tym musi być

dorota wycałuj małą

Ostatnia edycja:
reklama
nikola, dlatego ja myślę że nie warto tym się denerwować, im większej ilości osób będzie skakało ciśnienie, im więcej osób będzie to oglądało w tv tym częściej będą to puszczać.. co się sprzedaje? silne emocje... dlaczego o aborcji nie rozmawiają w tv lekarze tylko księża i feministki? przecież wiadomo że się nie dogadają, ale kłótnia się prędzej sprzeda niż spokojna rozmowa dwóch specjalistów... i dlatego teraz się dzieje jak się dzieje - jakby zamknęli sprawę w tydzień to byłby spokój, nikt by o tym już nie mówił, a tak a to konferencja, a to drzyzga, a to lis i tak się kręci, rutkowski na tym jedzie, oni jakoś w tym uczestniczą a zwykli ludzie się wściekają
pamiętasz jak znaleźli dzieci w beczkach - sprawa szybko ucichła, tylko po jakimś czasie w prasie można było usłyszeć o wyroku, a ten temat jest podbijany i podbijany

Do góry