reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mi po odstawieniu progesteronu, jak byłam przygotowywana pod transfer, okres pojawiał się w ciągu 3 dni od odstawienia.

Teraz jesteś już pod opieką dr W?
Właśnie nie.
Wynik wysłałam do dr M
I teraz nie wiem czy umówić się do W czy do M 🤣
Z jednej strony M mnie teraz przez procedurę całą prowadził także zna mój już przypadek i przy drugim podejsciu już może będzie wiedział czy coś zmieniać itp.
Także chyba zostanę przy M.
A ty jak uważasz?

reklama
Właśnie nie.
Wynik wysłałam do dr M
I teraz nie wiem czy umówić się do W czy do M 🤣
Z jednej strony M mnie teraz przez procedurę całą prowadził także zna mój już przypadek i przy drugim podejsciu już może będzie wiedział czy coś zmieniać itp.
Także chyba zostanę przy M.
A ty jak uważasz?
Myślę, że jeden i drugi będzie miał informacje i jakieś pomysły. Bardziej chyba sama musisz rozważyć kogo wolisz i który ci bardziej odpowiada :) bo jakieś odczucia i wnioski pewnie masz co do jednego i drugiego. Ja u dr M nigdy nie byłam. Jedynie przy moim zabiegu na torbiel go poznałam, bo asystował dr W. ale moja wymiana zdań z nim trwała 2 min, bo zaraz odplynelam pod narkozą.

Ehh :( Jak chcesz to ja się chętnie pokopie z koniem w Twoim imieniu :D mogę napisać oficjalnego mejla do MZ i Ci podesłać ich odpowiedź :) pytanie czy masz siłę potem to próbować wyegzekwować od kliniki :(
W sumie.. może to nie taki głupi pomysł z tym mailem... Wtedy można go podesłać do kliniki i niech się odniosą. W życiu chyba jednak trzeba się kopać z koniem, bo inaczej robią nas jak chcą 😅

Nadal mi takie informacje podnoszą ciśnienie. Mi finalnie odnowili zwrotu pieniędzy za jedna z wizyt. Wkurzające jest to, ze oni sobie interpretują jak im to podoba się. Nie chce być złościła, ale liczę ze w końcu MZ naśle na nich wszystkich jakieś wyrywkowe kontrole i dokopią się do tych rzeczy 😏
Ja się tak zastanawiałam czemu tak robią, skoro i tak te pieniądze dostaną z ministerstwa. Ale jeśli mają określoną pulę na cały rok (a pod koniec roku byli już na granicy budżetu), to kombinują i wolą pobrać od pacjentów... Przynajmniej tak to rozumiem z tym psychologiem i dodatkowymi procedurami u nas.
Ale, że za wizytę nie oddali.. to już kpina.

Dzisiaj robiłam betę dla klinki i dorobiłam sobie progesteron do tego.
Wynik bety tak jak już było wiadomy negatywny natomiast progesteron 12.
Raczej ten progesteron niski przy przyjmowaniu 3x duphaston i 2x cyclogest?🤔🤔

Wynik wysłałam do lekarza kazał odstawić leki.
Zapytałam na który dzień nowego cyklu umówić wizytę odpisal że najlepiej między 2-3 dc.
Wy też w takich dniach mieliście pierwsze wizyty przystępując do nowego transferu?
II jeszcze mam pytanie odnośnie okresu kiedy powinnam się go spodziewac po odstawieniu leków?
Chciałbym już zaklepać wizytę wcześniej niż później się stresować ze nie będzie wolnych miejsc.
U mnie okres pojawiał się na trzeci dzień..
Jeśli chodzi o cykl transferowy, to na sztucznym od 2dc miałam przyjmować estrofem.

Myślę, że jeden i drugi będzie miał informacje i jakieś pomysły. Bardziej chyba sama musisz rozważyć kogo wolisz i który ci bardziej odpowiada :) bo jakieś odczucia i wnioski pewnie masz co do jednego i drugiego. Ja u dr M nigdy nie byłam. Jedynie przy moim zabiegu na torbiel go poznałam, bo asystował dr W. ale moja wymiana zdań z nim trwała 2 min, bo zaraz odplynelam pod narkozą.
Szczerze nie wiem. Poprostu zobaczę kto będzie miał wtedy wolny termin to tam się umówię.
A pisałaś że M na urlopie także wypadnie na W.🤣
Tylko żeby mi się termin udało ogarnąć 🙏😉

reklama
Szczerze nie wiem. Poprostu zobaczę kto będzie miał wtedy wolny termin to tam się umówię.
A pisałaś że M na urlopie także wypadnie na W.🤣
Tylko żeby mi się termin udało ogarnąć 🙏😉
Tak coś wspominały panie w recepcji, że na urlop ma isc ale nie mam pojęcia do kiedy.
Myślę że na spokojnie ogarną termin, mi się jeszcze nie zdażyło, żeby odmówili wtedy kiedy powinna być wizyta.

Do góry