reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

NIKOLA zdrówka dla Wiki.

PAJKA teraz nie ma wysypki. Dlatego nie jem wołowiny, cielęciny i ryb. Ogólnie łatwiej mi powiedzieć co jem. Muszę poszukać koziego mleka i serów, bo doktórka powiedziała, że mogę nabawić się osteoporozy i takich tam innych chorób. W domu wyganiają mnie na badania w kierunku anemii, bo podobno kiepsko wyglądam.
AGULA ja to wogule jestem zielona co do chorób, pierwsze dziecko praktycznie nie chorowała, za to młody nadrabia.

Miałam dziś z Amelką na badania jechać ale kupki wczoraj nie zrobiła. Dziś zrobiła zgarnełam trochę i jutro na badania, jejku ale mam stresa na bank będzie mega płacz i szał.Zabieram siostrę ze sobą bo boję się, że sama jej nie utrzymam. I tu mam zastanowienie, czy porozmawiać mam z Melcią i powiedzieć jej co ją jutro czeka czy zabrać ją na żywioł????? Doradźcie.

Ostatnia edycja:
reklama
Sweety ja juz teraz zgage mam nawet rano :/

Czyli cesarka nie konkretnie 12?
Nie boj sie, na pewno Pawelek zdrowiutki, bez nerwow, bedzie ok!

Raczej nie tego samego dnia, zresztą zobaczymy jeszcze jak to będzie. Z tego co widzę, w szpitalach rzadko robią cc tego samego dnia, w którym się przychodzi, chyba ze to konieczne.

dorotar - a ja myślę, ze mały z tego wyrośnie, zobaczysz:-)

jestem

i mega wkurzona na maksa...
dziewczyny nie mam sily do tego lekarza...
zmoenilam na niego, zeby nie chodzić prywatnie a i tak te wizyty są prywatne bo placę miesiecznie za usługi ubezpieczenia 120 zł...
ale do rzeczy... wizyta trwała 7 minut!!!! zobaczył badania przepisał mi dwa opakowania furaginum mam wziąc 3x2 tabletki na bakterie w moczu - potem wziąć posiew zrobic...nie zrobil usg... podobno, zeby zrobił usg muszę suię umówić na dwie wizyty pod rząd...szlak mnie tragfi... na dodatek zbadał mnie na koźlre i mowi do mnier" no nie wygląda to źle..." i L4 mi nie dał!!! czujecie bo powiedział, ze jestem dwa dni wcześniej...!!!i mam do niego 5 przyjechać...mówię mu, ze w maju nie dam rady na majowke przyjsc na wizyte bo nie mam z kim dziecka zostawić... a on mi o maju gadac teraz nie bedziemy... a L4 wydstawi mi na 30 dni i wypadnie mi wizyta 2 maja!

bardzo mnie ta wizyta uspokoiła...

Udusiłabym takiego. Czytając takie opisy wizyt jak Twoje Pajkaa czy czasem JaM naprawdę dochodzę do wniosku, ze trafiłam na świetnego lekarza. Wizyta średnio 30 minut, usg, sprawdzenie szyjki, dokładny wywiad, odpowiedź na każde moje pytanie czy wątpliwość, poza wiytami telfon odebrany prawie zawsze, a jak nie moze odebrać to później oddzwania.

pajkaa - a tam nie ma innego lekarza?

PAJKA lekarz może dać zwolniej tylko jeden dzień wstecz, więc nie dziw się, że dziś nie wypisał. A to jak pójdziesz 5 to powiedz, żeby dał Ci zwolnienie np. na mniej dni bo na więcej to nie wiem czy można.

Sweety czeka mnie powrót do mojej poprzedniej gin trudno bede chodzila prywatnie...

Dorotar ja sie go pytałam czy moze dac do 27... a on mi, ze ze mną gadać na ten temat nie bedzie...

PAJKA lekarz może dać zwolniej tylko jeden dzień wstecz, więc nie dziw się, że dziś nie wypisał. A to jak pójdziesz 5 to powiedz, żeby dał Ci zwolnienie np. na mniej dni bo na więcej to nie wiem czy można.

Ale to chyba nie do konca tak. Jak leżałam w szpitalu, to przy wypisie pytali, czy potrzebuję L4 i było np. tak, że wychodziłam ze szpitala 20 grudnia, a zwolnienie od mojego gina kończyło mi się 15 grudnia (bo przez szpital przepadła mi wizyta), to pisali mi zwolnienie od 15 grudnia, tak jak potrzebowałam.

Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 27 lipca 1999 r. w sprawie szczegółowych zasad i trybu wystawiania zaświadczeń lekarskich, wzoru zaświadczenia lekarskiego wydanego w wyniku kontroli lekarza orzecznika Zakładu Ubezpieczeń Społecznych,

zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres nie dłuższy niż 3 dni poprzedzające dzień, w którym przeprowadzono badanie lekarskie, jeżeli jego wyniki wskazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy, jednakże zgodnie z § 3 ust. 3 niniejszego rozporządzenia, w przypadku wystawienia zaświadczenia lekarskiego przez lekarza psychiatrę, zaświadczenie to może być wystawione na okres wcześniejszy niż 3 dni od dnia dokonania badania lekarskiego, w razie stwierdzenia lub podejrzenia zaburzeń psychicznych ograniczających zdolność ubezpieczonego do oceny własnego postępowania.

Sweety nie jest to zależy od woli lekarza ... nawet polozna mi to powiedziała... l4 mam do 6... wiec mógł bez problemu mi wystawić od od jutra czy nawet 5 nigdy nie mialam w poprzedniej ciazy , jak mi sie l4 nachodzily... ważne było, zeby ciągłość była... zeby dnia przerwy nie bylo... a teraz nie wiem czy on mi na złosc nie zrobi i np nie wystawi mi l4 leżącego na majówkę... i co nigdzie nie pojade... I jerszcze mi mowi no na 5 nie mam miejsca... niech sobie pani idzie do internisty załatwi L4 posrednie i wróci do mnie...

umylam dzisiaj jednak okna w salonie, i okno w sypilani, wypralam firanki, m chce sklonic zeby mi umyl okno kuchenno/wejsciowe bo juz mi sil nie starczylo ciagnelo mnie strasznie po lewej stronie brzucha, m jednak wroci ok 19tej, jutro jade na pobranie krwi i moczu do miasta i z mala na kontrole, pewnie bede na baby boom dopiero pod wieczor, w czwartek natomiast jade do kolejnych lekarzy i do gina, medyczne dwa dni sie szykuja, a jutro musze wstac po 5 bo m musi byc w pracy juz o 6tej i nie bedzie mial kto nas wziasc do miasta

jamama ojej powodzenia jutro u tego laryngologa, oby jednak bylo wszystko ok :)
nikolaa i co powiedzial lekarz co malej jest
pajkaa jutro ma kontrole, ale juz lepiej, dzieki, ze pytasz, wspolczuje lekarza
ollena zdrowka
dorotar ja bym porozmawiala z Corka

reklama
Do góry