reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Sweety ja wlasnie mam pic mormalnie bo wod mam bardzo duzo i to im nie pasuje do saczacych sie wod, dlatego mam pic normalnie, zeby nie zaburzac obrazu czy ich liczba spada czy nie. Teraz jest opozycja, ze to byc moze tylko jakas infekcja co zmienila ph w pochwie i ze jednak byc.moze to nie wody. Bo taki amerykanski test na wody wyszedl ujemny a dodatnie tylko te co ph sprawdzaja. Mam cicha ndzieje, ze za kilka dni mnie wypuszcza...

reklama
Sweety ja wlasnie mam pic mormalnie bo wod mam bardzo duzo i to im nie pasuje do saczacych sie wod, dlatego mam pic normalnie, zeby nie zaburzac obrazu czy ich liczba spada czy nie. Teraz jest opozycja, ze to byc moze tylko jakas infekcja co zmienila ph w pochwie i ze jednak byc.moze to nie wody. Bo taki amerykanski test na wody wyszedl ujemny a dodatnie tylko te co ph sprawdzaja. Mam cicha ndzieje, ze za kilka dni mnie wypuszcza...

Rysica - moze faktycznie masz teraz taki wodnisty śluz...tak jak wcześniej pisałam, u mnie też jakiś czas temu tak było, caly czas miałam wrażenie, że mam mokro w gatkach. Ważne, że wód jest dużo i Moni bezpieczna.

Ryska, trzymamy kciuki! i dawaj znać na bieżąco, żebyśmy się nie martwiły. A Ty jesteś na patologi?

No to my 30tc :) w całej krasie a co :D Korneli rośnie, że hej, w zeszłym tygodniu miała nieco ponad 1 200 g
Tylko mało się rusza co uważam za dość nietypowe ... ale gin mówił wczoraj że wszystko ok
Dziwne że ona tak mało energiczna

Zobacz załącznik 451778Zobacz załącznik 451779

Ostatnia edycja:
Witam sie,
Iza widzialam Denizka juz na FB, napatrzec sie nie moge nie tylko na niego ale na Melise tez...sa jak z obrazka!

JaM ja mam wrazenie, ze Ty tylko w piatki do nas zagladasz i zaraz znikasz...mam racje? Brzuszek masz super malutki!
Tak, jestes juz w 30tc, tak jak ja jestem w 34 :-)
Czuje sie w miare dobrze, dziekuje. USG ostatnie mialam w IE w 22tc, w 24tc bylam w PL bo chcialam i tyle, wiecej USG nie bedzie niestety. Chociaz ja nie ubolewam az tak, juz sie przyzwyczailam do ich polityki szpitalnej ;-)

Suka super, grzeczna, duzo ruchu ma teraz, wrecz nie nadarza;) ale pogoda sie psuje wiec znowu ugrzezniemy w domu..
Po swietach bede dzwonic zapisywac ja na sterylke.

Rysia caly czas o Tobie mysle!!!! Wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze ze wyczulas moment, pojechalas a teraz jestes pod dobra opieka! Trzymam kciuki zeby szybko opanowali sytuacje i zebys mogla wrocic do domku!

Ostatnia edycja:
rysica mocno trzymam kciukasy żeby to jednak nie wody skoro ten amerykański test na wody wyszedł ujemny to może to coś innego ...... w każdym razie życzę szybkiego powrotu do domku buziaczki dla Ciebie i Moni

dziewczyny narazie nie nadrabiam czytania, bardzo dziekuje za gratulacje:-) Myslalamo Was wszystkich w szpitalu:-)
Czujemy sie b. dobrze, ja po jednej nocy wyszlam wczoraj wieczorem do domu. Pierwsza noc - jedyny wyjec na oddziale to byl moj Deniz:-) Dzisiaj bylo juz OK, plakal jak mial brudna pieluszke. Ladnie ssie i jest przekochany. Odezwe sie w miare mozliwosci szybko.

Buziaki

Zobacz załącznik 451743Zobacz załącznik 451744Zobacz załącznik 451745Zobacz załącznik 451746
matko jaki słodziaczek!!!!!! buziaczki dla was i świetnie że dobrze się czujesz!!!!! bardzo szybciutko was wypuscili....

NIKOLA czasami na koniec ciąży jak coś jest nie tak lub jak już jest ciąża przenoszona wody mogą być zielone i śmierdzące.
tak ja wiem tyle że Martusi chyba bardziej chodziło jak wyglądają sączące się wody płodowe a zielone to są jak smółka odejdzie dzidzi w brzuszku....

i też oglądałam rozmowy z tymi skur..... ta suka miła cały czas ten uśmiech na twarzy i udawała płacz przecież jak się płacze to ma się czerwone oczy pewnie wyszła zakropić sobie oczy żeby łzy leciały .... i co chciała popełnić samobójstwo bo nie wiedziała co mąż powie????? dziwne że o dziecku nie wspomniała..... powinna zostać skazana na dożywocie.....

cześć

ja na chwilę Julka chora ja też nie najlepiej się czuję ...
Postaram się nadrobić posty.

PS: czy któraś może mi wyjaśnić, jak wygląda sączenie się wód ... To leci cały czas płyn o wodnistej konsystencji ? Czy po prostu non stop się idzie do toalety na siku ?
zdrówka życzę a sączące się wody to masz uczucie takiej mokorości wmożonej a jak całkiem odchodza to po prostu leci płyn i nie jestes w stanie go zatrzymać tak jak siku....
śliczny brzuszek i bardzo zgrabniutki jak na 30 tydzień

martusia no zaplombowała mi tylko tą dwójkę bo z wypełnieniem kanałów nie zdążyłyśmy dopiero po świętach i kurde głupi za którego bym normalnie wyrwała będzie mnie kosztował 510 zł do tego 4 plomby co robiłam 1.5 roku temu do wymazy majątek wydam na tego dentystę

sweety olllena pajaka aldo buziaczki

mnie dziś głowa boli od rana ogólnie mam ochotę spać i jeszcze raz spać

hej
ja dopiero, bo net mi muli bardzo...wczoraj nie mogłam bb otworzyć

ja byłam na "żelaznej", bo mam koszmarną biegunkę po tych lekach,
zbadali mnie, krew, mocz na cito i USG - jest wszystko dobrze
najmniejszej plamki nie mam, więc to na pewno po lekach
kazali dużo pić i jeszcze te 2 dni brać leki, żeby dokończyć leczenie
biegunki nie hamować
no to latam :-p

Rysica
- myśl pozytywnie, ja wysyłam fluidki, musi być dobrze, bo i tak już dużo się dzieje na naszym wątku

Nikola - ty już zostaw tv, nie stresuj się niepotrzebnie
przecież to wszystko jest robione dlatego, że ludzie nadal się tym ekscytują
wrzuć luz

Aldo - a Ty co, kolejkę omijasz ? :-D trzymaj się dzielnie kochana

JaM
- sączenia się wód zwykle nie czujesz i można pomylić z tzw"popuszczaniem" ale jednak jest to taka konsystencja wodnista, bezbarwna lub zaróżowiona
jak możesz, to podejrzyj szyjkę, albo załóż cienką białą wkładeczkę i po pół godzinie sprawdź
a jak się niepokoisz, to jedź na IP
to samo dotyczy Martusi - nie czekaj na wizytę, tylko sprawdź
lekarz powinien Cię przyjąć w trybie awaryjnym, nawet jak nie masz wizyty, a on ma komplet
a jak nie, to w izbie przyjęć w szpitalu na pewno Cię przyjmą

Iza - syneczek wspaniały, Meliska śliczna - gratuluję całej

Ostatnia edycja:
ulana buziaczki :-) mnie dziś też bardzo bb muli wiec to nie wina netu twojego...oby biegunka przeszła.... ja sie nie denerwuje jak to oglądam tylko po prostu w głowie mi się nie mieści że tacy ludzie chodzą po świecie

MY SWEETY oj tak sprawa śmierdzi a oni niby tacy biedni. A to widziałyście "Bądź Wolny, Miej Wybór" - kampania, marzec 2012 - YouTube

IZA prześliczne dzieciaczki, gratulacje syneczka. Jak Meliska zareagowała na braciszka????

RYSICA trzyma się tam, będzie dobrze.Może to jednak nie wody, Tak ja pisałam też pojechałam na IP bo myślałam,że wody a okazało się że nie, tyle że też mnie zostawili ole to już inna bajka bo ja praktycznie terminowa byłam. A z pierwszym dzieckiem to wody poleciały jakby z wiadra a tu powoli i wolałam sprawdzić.

JAMAMMA nie nie mały ma cały czas włoski, nie wytarły się, zresztą na fotkach od chrzcin widać co wrzucilam.
Śliczny brzuchol, mi Kacperek też mało sie ruszal w brzuszku w prównani z Amelką , no i jak na razie jest różnica w dzieciach, syneczek bardzo grzeczniutki, a Amela od początku była "ADHD". Więc pewnie będziesz miała spokojne dzieciątko.

NIKOLA popieram ja na szmcisko patrzeć już nie mogę. Biedne dziecko, choć może teraz u Aniołków ma lepiej niż miała z nimi.

A co u mnie??? Nic ciekawego. Stara sklerotyczka jestem, pojechałam na zakupy, żeby kupić coś do jedzenia co ja mogę jeść i przede wszystkim po pampersy i co oczywiście zapomniałam, wszystkie pieniążki wydałam i jestem zła na siebie. Jedyny plus, że jeszcze troszkę mamy i liczę, że mi do poniedziałku starczy, jak nie to sklepy i w weekend otwarte to od mamy pożyczę i pojadę kupić.

reklama
Ollena nie zaglądam tylko i jedynie w pt :) Ale mam sporo pracy w tygodniu i dodatkowo w każdej wolnej chwili robię porządki, wywalam co się da, przemeblowuję, układam itd Jak Jula jest w domu to nie siedzę non stop w necie tylko poświęcam jej czas, w weekendy praktycznie nie włączam kompa to czas dla rodziny. A piątki lubię to taki mój czas na sprawy na które nie mam czasu w tygodniu, to tez czas kontrolowanego lenistwa :) I czas na maseczki, pilingi itd :)

Ale Jula ma kaszel suchy i uporczywy :( teraz przysnęła. Zastanawiam się czy nie dokupić dziś SINEKODu w syropie, czytam i ma dobre recenzje. Testowała która mamusia ?

Nikola ja już nie oglądam o tej Katarzynie W i żadnych praktycznie info o nich, szlag mnie trafia jak tą parkę widzę. Nie chcę jej obrażać, ale wygląda na psychopatkę, dziwnie się zachowuje i coś w niej jest niepokojącego ... A ten jej mąż też zagadka ... Wszystko kupy się nie trzyma , dziecko nie żyje a oni się lansują! ech Dla własnego zdrowia lepiej odpuścić jak ich pokazują w TV :/ Wczoraj byli w Rozmowach w toku, ale nie obejrzałam, nie zniosłabym tego i ich żałosnych wypowiedzi.

Do góry