reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Nikola, ale większy znaczy jaki? Bo są 12", 14" i 16" dla dzieci, większe to już duże. I stąd moje wątpliwości. No Szymek też jest duży, teraz ma ok 107 cm - to ok 97 centyla. Ale jaka będzie Monika to ja nie wiem. No i Wiki jeździ z bocznymi kółeczkami?? Bo Szymek będzie jeździł bez, bo już umie równowagę trzymać, więc musi bardzo swobodnie dosięgać do chodnika siedząc i się rozpędzając (pewnie na początku się będzie rozpędzał jak na biegowym...)
Bo 16" mi się strasznie duży wydaje...
No nic, zaraz idziemy na spacer to zobaczymy ;)
dzięki za radę :D

reklama
Rysica - ja bym mimo wszystko kupiła 16'. Młody szybciutko urośnie. A w sklepie niech się nie tylko przymierzy do rowerka, ale też spróbuje - mam nadzieję, ze bedzie taka możliwość - przejechać się i sprawdzić jak np. chodzą pedały. To ważne, bo są modele - i raz na taki trafiliśmy, że ciężko jakoś to wszystko chodziło i młody się zniechęcił na jakiś czas. W sumie, nie licząc pierwszej trzykołówki, teraz Piotrek ma trzeci rower, ale ten już taki młodzieżowy "wypasiony" - dostał od Dziadków na komunię - i kilka lat na nim pojeździ.

Sweety - a jak Monika będzie dużo mniejsza w tym weku i na biegowy będzie za duża a do tego 16' nie dorośnie? Nie wiem...
Przymierzę go, porobię fotki... A pedałami rok temu ciężko mu było kręcić jak go w sklepie przymierzaliśmy... a no i on jest duży, ale ma nieproporcjonalnie krótkie nogi - spodnie zawsze ma o rozmiar mniejsze niż bluzka... Ma kręgosłup długi...

moja Wiki dostała na 3 urodziny 16 cali i już wtedy dostawała do ziemi .....wydaje mi się że Szymek musi się po prostu przejechać na rowerze to zobaczysz ....moja Wiki póki co z kółkami jeździ choć te kółka nie dotykają prawie ziemi i będziemy odkręcać jej..... a co do koloru i późniejszego użytkowania to dla mojej Wiki jedyny możliwy kolor to różowy wiec możesz mieć cięzko ja przekonać...

Sweety - a jak Monika będzie dużo mniejsza w tym weku i na biegowy będzie za duża a do tego 16' nie dorośnie? Nie wiem...
Przymierzę go, porobię fotki... A pedałami rok temu ciężko mu było kręcić jak go w sklepie przymierzaliśmy... a no i on jest duży, ale ma nieproporcjonalnie krótkie nogi - spodnie zawsze ma o rozmiar mniejsze niż bluzka... Ma kręgosłup długi...

Rysica - to sprzedasz jeden, a kupisz drugi. Nie przewidzisz wszystkiego.
A co do spodni - to chyba nie do końca tak - z doświadczenia wiem, że większość spodni jest po prostu większa (dłuższa) niż wskazuje na to rozmiar na metce.

Sweety - on tak miał od zawsze, nawet w śpiochach, nogi miały miejsce, ale nie zapinały się na górze albo pod pustą pieluchą. Ale mąż i jego siostra mają o jeden krąg w kręgosłupie więcej, w lędźwiowym, więc jest duża szansa, że Szymek też ma, chociaż na USG nie liczyli a RTG nie miał, ale wydaje nam się to bardzo prawdopodobne...
No nic, zobaczymy... Mam nadzieję, że nie będzie miała fazy na róż. Ale właśnie nie chcę sprzedawać rowerka i kupować drugiego, bo to tylko strata na kasie... Na której nie śpimy ;P Ciekawa jestem co powiedzą w sklepie rowerowym. ;P Jeszcze zanim kupimy, to ze dwa razy przymierzymy Szymka.

aj.... przegapiłam wczoraj 100dniówkę... Dziś już mi zostało 99 dni ciąży ;P

a wczoraj myślałam, że oszaleję ;P Moja córcia postanowiła się za wszelką cenę ... wyprostować... głową mi na maxa zaczęła uciskać na pęcherz i spojenie łonowe, a nogi mi zaczęła pod żebra wpychać i kopać- naprawdę bolało. Skubana ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry