reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

reklama
tak, tylko że po to trzeba mieć też skierowanie, pewnie jak zrobi spirometrię i cos wyjdzie to dostanie skierowanie od razu do pulmonologa... wiesz czasu to on dużo stracił, a ja mam wrażenie że to lekarze go w to wpędzili... no ale weź to teraz udowodnij...

witam ja wczoraj zaczęłam sie zbierać do dentysty i zaczął mnie boleć brzuch nie skurcze ale taki jakiś dziwny wiec od razu zadzwoniłam do gina pojechałam szyjka oki ale macice miałam delikatnie napiętą dostałam lutkę i nakaz leżenia rano wstałam nie bolało ale zrobiłam śniadanie i znów pobolewa Boże jak się boje jak coś się stanie to ja tego nie przeżyje tyle czasu pragnęłam dzidziusia i teraz jakbym go straciła nie dałabym rady... ginka mnie uspokoiła ze skoro to nie skurczowy ból i że szyjka wygląda dobrze i że to może przez przeziębienie albo jakaś infekcja wiec mam zrobić mocz .....jestem przerażona chyba oszaleje z nerwów do środy.....
po ginie pojechałam do dentysty na szczęście nie bolało więc się nie stresowałam chociaż tyle

Czołgiem
Marta ale badanie ogólne moczu miałaś w normie ?
Ja ogólne mam bez zarzutu, na ostatnim badaniu u gina powiedział, że nie mam infekcji. A teraz w posiewie wyszły "liczne bakterie" ale miałam pojemniczek "zwykły" nie ten jałowy pakowany w hermetycznie zamknięty woreczek. I atak nie wiem, czy mam powtarzać badanie na własną rękę czy czekać do wizyty która jest 22 marca ...

"

JaM - Ty nie masz bakterii w posiewie tylko w ogólnym badaniu moczu, a to różnica. Jeśli chcesz, to kup jałowy pojemniczek w aptece i powtórz badanie ogólne albo zrób badanie na posiew. Ale ja na Twoim miejscu (zwłaszcza ze nie masz w moczu białka i leukocytów które świadczą o większej infekcji), zastosowałabym następujące środki:
- prouro,
- probiotyk ginekologiczny (lacibios femina albo trivagin) - są coraz częsciej zalecane w ciąży, kiedy flora bakteryjna pochwy jest bardzo zachwiana i łatwo o infekcje,
- ewentualnie dopochwowo lactovaginal na noc.

Ostatnia edycja:
Witam sie,
Fiolet ja zapuszczac nie moge do tzw kitki czy kucyka bo mam za malo wlosow poprostu. Nie moge miec za dlugich bo mi wisza 2 straki i kucyka nie zrobie bo mam wielkosci malego palca... nie moge tez miec za krotkich bo straszne mi przeswity widac. Niestety, moge miec takie posrednie tylko a zawsze o dlugich marzylam ale coz, nie w tym zyciu:(

JaMama Patryk wazyl 3,300, teraz nie chcialabym zeby maluch przekroczyl 3,5 bo bedzie ciezko... ale fakt, drugie podobno latwiej urodzic.

Ja dzis juz poscieralam kurze w salonie, nawet z parapetu a robie to raz na rok wiec to chyba wyczyn ;-) Ja nienawidze kurzy scierac, to dla mnie jak kara ;-)odkurzylam i czekam na faceta od modemu, mamy za slaby net i maja nam modem wymienic.

Musze Wam powiedziec, ze odkad pije siemie lniane codziennie na czczo to do wc chodze nawet 2 razy dziennie, szok! a chodzilam raz na 3 dni. takze polecam goraco siemie!

sweety ja wiem, ze nie ma reguly, ale ja sie boje zwyczajnie i co poradzic;-)

Rysia mialam pytac... Ewa to wroci do Szpilek? bo w drugim odcinku powinni zrobic tak zeby wrocila albo zeby chcoiaz pokazala sie... bezsensu :/ No i dla mnie za duzo tych watkow ma ten serial teraz a glownego brak:/

reklama
Boze ale produkcja:-) Nie bylo mnie jeden dzien i nawet ciezko mi wszystko przeczytac:-)
Bylam u rodzinki, a dokladniej spotkalam sie z zona brata mojego meza. Tez jest w ciazy w 14 TC. Zrobilam trche zakupow, kupilam poszewki na te nieszczesne koldry, o ktorych pisalam. Kupilam tez druga pizame do szpitala.

Co do pogody, to u nas wczoraj sypal snieg!!! wielkie platy o szerokosci prawie 10 cm. Pogoda zwar iowala, przeciez mieszkam w Turcji! Dzisiaj jest wiosennie i slonecznie. Szkoda tylko, ze jestem przeziebiona.

Co do spania z dzieckiem - jestem przeciwna, ale uwazam, ze kazdy niech sobie robi jak chce:-) Melisa nigdy nie pala z nami w lozku, biore ja do siebie jak jest chora i goraczkuje, zeby miec na nia oko. Nie odwazylabym sie spac z noworodkiem w jednym lozku, balabym sie, ze niechcacy sie na nim polozymy, przydusimy czy cus. Teraz spianie z Melisa jak jest chora to i tak dla mnie meka. Jak wrocilam z PL z 4 miesieczna Melisa to od razu przenioslam ja do jej pokoju, ktory przylega do sypialni. Ja mam super lekki sen i stety niestety budzi mnie kazdy szmer. Zreszta ona juz wtedy nie chciala jesc w nocy. Teraz jak wspominalam lubi czasem przyjsc do nas, ale glownie wtedy, gdy sie je cos przysni lub gdy np ma w nocy zatkany nos.

Kurcze dziewczyny za 12 dni mam termin CC....

Do góry