reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

widze ze dyskucja sie wywiazala o spaniu to chyba pod moim wplywem heh Oliwka dzis spala cala noc w swoim lozeczku pochwalilam ja ale co z tego skoro cala noc sie strasznie wiercila i kopala, az tak mocno ze w nasze lozko kopala i gadala, marudzila co chwile sie budzilam bo sie martwilam ze cos sie jej sni i ja przykrywalam eh czuje sie jak przepuszczona przez wirowke, a co do jej chodzenia do nas do lozka to mi zal ja przekladac z powrotem bo ona wtedy urzadza histerie, i potrafi do rana nie spac a my wszyscy o 6.30 codziennie wstajemy, raz ja dala taka niewyspana do przedszkola to spala w przedszkolu i ze stresu ze ja przekladalismy chyba dostala temperature, teraz przekladamy ja tez ale jak juz zasnie u nas, oczywiscie pierwszy raz zasypia ok 20tej w swoim lozeczku, lipiec, sierpien nie bedzie musiala wstawac do przedszkola to wtedy ostro sie wezme za to zeby spala u siebie

ollena my tez czytamy przed snem ostatnio wielka ksiege bajek disneya po mnie,
kasiurek zdrowka dla mlodego
rysica sliczne fotki, a z malym to juz w ogole przeslodkie, ale zarobilas na fotkach szok,
sweety sliczna fotka, z tym fryzjerem to dobry pomysl, bo potem po porodzie moze byc trudno sie wybrac
fioletowa dobre z ta harmonia ha ha
ollena no papierologia jest dobijajaca i to przy wszytskim niedlugo bedzie skladac podanie o podanie, nie stresuj tym porodem z krwotokiem heh
ullana braku bolu dla Cory, powodzenia u lekarza jutro
jamama ja bralam antybiotyk na te bakterie w moczu

reklama
Martusia Disneya tez mamy i po mnie i nowe:-) A Patryk opowiadal znowu dzis to co czytalam, boski jest! moze odziedziczy milosc do ksiazek po mamusi ;-)

witam sie Kochane dzis pierwsza ja za oknem swieci piekne sloneczko Oliwka dzis przespala cala noc w swoim lozeczku tylko raz o 5.20 marudzila, ze jest jej zimno, przykrylam ja i spala dalej a rano nie mogla sie dobudzic nawet mojego budzika nie slyszala tazke same optymistyczne fakty heh

hejo

ollena ja zapuszczam włosy, miałam asymetryczną fryzurę z mocno wyciętym bokiem, ale teraz przez te 7 miechów odrosły... widziałam fotkę kumpeli 2 godziny po porodzie - fryzura dużo zmienia - ona ma własnie długie włosy, zaczesała na gładko, spięła w kitkę i od razu wygląda sie jak człowiek...

kurde ja muszę wypchnąć męża na badania - niech mu sprawdzą czy ma tę astmę i niech mu cos dadzą na ten kaszel to może i starankowo u nas sie polepszy... a ja po @ lecę na rtg biodra i będę się leczyć...

Czołgiem
Marta ale badanie ogólne moczu miałaś w normie ?
Ja ogólne mam bez zarzutu, na ostatnim badaniu u gina powiedział, że nie mam infekcji. A teraz w posiewie wyszły "liczne bakterie" ale miałam pojemniczek "zwykły" nie ten jałowy pakowany w hermetycznie zamknięty woreczek. I atak nie wiem, czy mam powtarzać badanie na własną rękę czy czekać do wizyty która jest 22 marca ...

A ja chcę ściąć włosy do ramion, coś jak Sweety i dać balejaż 2 kolorki :) Ale to dopiero chyba pod koniec kwietnia na moje urodziny :) nie wiem czy wysiedzę u fryzjera ok 2,5 h :-D

Fiolecik a do jakiego lekarza mąż chodzi z tym kaszlem ? I zgadza się fryzura duuuuużo zmienia i człowiek też się zmienia :) ale teraz chodzę głównie w czapce i szkoda mi na razie szaleć z pasemkami.

Ollena nie martw się o wagę malucha, ponoć wielkość brzucha niewiele ma wspólnego z wagą dziecka. Patryk ile ważył ? A z tego co Ty mówiłąś, bardzo szybko urodziłaś! I to bez żadnego nacinania, a drugie dziecko z tego co czytam znacznie szybciej i łatwiej "wypchnąć"

fioletowa ja mialam wlosy sciete na chlopaka i zapuszczam juz jakis czas bo postanowilam ze jak nie przed 30tka to nigdy ich nie zapuszcze, musze sie niedlugo wybrac do fryzjera zeby mi cos uformowal z tych wlosow bo mam istny nielad, teraz mam juz do konca szyji wloski
jamama ja mialam robione pierwsze badanie moczu teraz w ciazy a przed tem juz bardzo dawno, ale powiem Ci ze tyle sie naczytalam jak powinno sie pobrac prawidlowo mocz, np podmyc sie, zatkac wata wlot do pochwy w przypadku uplawow i do probowki oddac srodkowy strumien ze teraz na pwno nim wzielabym antybiotyk zbadalabym drugi raz mocz ale wg powyzszych zasad bo ja wtedy po prostu nasiusialam do probowki i juz

reklama
mąż na razie chodzi do ogólnego - on miał zapalenia górnych dróg oddechowy i tak go przebadali pod każdym kątem, oprócz właśnie astmy oskrzelowej... teraz dostał skierowanie na spirometrię tylko musze go kopnąć, żeby się w końcu zapisał...

martusia hihi ja dobijam do 33 i teraz mi się wzięło na zapuszczanie - ja mam lekko kręcone włosy, więc jak nie jestem opitolona na zapalkę to muszę bawić się w układanie :-(

Do góry