my_sweety
Fanka BB :)
ja mam zlecone 75gr bo w pierwszej ciąży miałam kiepskie wyniki. Tylko nie wiem ile tych pobrań. Jedno czy dwa
Agula - napisałam Ci przecież - jedno pobranie przed podaniem glukozy i po dwóch godzinach drugie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja mam zlecone 75gr bo w pierwszej ciąży miałam kiepskie wyniki. Tylko nie wiem ile tych pobrań. Jedno czy dwa
Rozumiem... to widowcznie ktos sie pomylil wczesniej bo czytalam na innych watkach jak mnie dziewczyny opieprzaly ze w 14 tyg to siurka nie moglam widziec bo lekarz szuka moszny na usg a nie siurka.
hej
Iza narożnik super, wydaje się bardzo duży ale ja patrzę z perspektywy swojego pokoju, pewnie zajął by większą przestrzeńAle jak pomyślę ... jak się można na nim rozsiąść i rozłożyć to zazdroszczę. Bardzo podoba mi się kolorystyka, to moje kolory
)
Brawo dla Meliski! Zuch dziewczynka!
Marta super że usg pomyślne!
Ryska jaką glukozę robiłaś ? 50% czy 75 %
Ollena może oni dają skórzane tapicerki bo łatwiej to "pielęgnować" i bakterie się nie mnożą i roztocza a pewnie te meble mają dużą rotację, może taniej jest wymienić skajowatą tapicerkę niż materiałową. Ja też nie lubię skóry, skaju itd tyłek się latem przykleja![]()
Fiolecik trzymam kciuki za kolejny cykl! I za pensję! Co się dzieje w tym krajuJA nie mogę się doprosić o uregulowanie faktur
![]()
Pajka a co Wam się przyplątało, przeziębienie ? Kiedy masz wizytę u gina i na usg ?
Sweety jak dobrze, że wyniki po Twojej myśli czyli dobreJupi jej
oby tak dalej!
Agula "Byk za rogi cyc do przodu!" ale mnie to sformułowanie rozśmieszyło! Dobre :-):-):-)
No ... i byłam wczoraj u lekarza. Niebo a ziemia między tym moim a tamtym. Przede wszystkim komunikacja nastąpiła![]()
Jednak się wkurzyłam ponieważ na infolinii jak się rejestrowałam na wizytę usg to te pindy zanotowały jedynie usg ... i on mówi że ma tylko info że "chcę usg" zatem na pełną wizytę muszę znowu się zarejestrować. Usg bardzo dobre, dzidzia, rośnie, płyny i inne wody))) w normie I JAJEK NIE WIDAĆ
Nelcia ma 890 gr, chyba całkiem spora dziewczynka
Rusza się, wszystko z nią dobrze
Moja Julka była ze mną mój m
Ale Julka jak zobaczyła że w gabinecie są różowe worki w kubełkach to odpłynęła
I tak nie była ważna siostra na monitorze ale tę cudne różowe worki na odpady, które jak stwierdziła, też by chciała mieć do zabawy
) Mój m mówił że takie dobre usg że wszystko widział
![]()
Zależało mi też żeby sprawdził moją szyjkę, ale z racji tego że nie było "adnotacji że mam być pełna wizyta" nie sprawdził podwozia ... czekam na potwierdzenie kiedy kolejna wizyta. Mówiłam pokrótce o tym moim incydencie z twardnieniem brzucha i szyjką 3,5 cm, powiedział, że ta długość nie jest za dobra i trzeba się oszczędzać. Mówił że nie ma "norm" dł szyjki u kobiet, że to zależy z jaką długością kobieta startuje do ciąży, jeżeli moja szyjka na początku miała 4 cm to nie jest źle (mając teraz 3,5 cm) ale jeżeli miała 5 cm czy ponad 5 to sporo się skróciła. Sprawdzi to na kolejnej wizycie. Oczywiście ja nie wiem z jaką startowałam, nie mam takiej adnotacji w karcie zdrowia! Dlatego dziewczyny trzeba o to pytać, szereg kobiet nie wie jaką ma szyjkę na początku bo lekarze tego nie odnotowują. A później mówi, że skrócona a kobieta się zamartwia o ile skrócona ... ?
Co do glukozy, miałam zlecenie przez mojego gina przychodniowego na glukozę 75 %, ale chciałam żeby ten z Medici mi zlecił u nich badania ponieważ mam tam do laboratorium bliżej a z przychodni musiałam bym jechać do szpitala bop nasz przychodnia nie robi glukozy ponieważ czynni są przez jedynie godzinę .... ech I pyta mnie: dlaczego zlecone 75 % czy ja mam poprzednie wynik zły ? Ja mówię, że nie, robiłam z morfologi cukier i jest w normie, gin mówił że 75 % zleca się wtedy kiedy wynik z 50 % jest niepokojący. I pyta dlaczego mój gin tak zalecił, oczywiście najstarsi Indianie tego nie wiedzą a co dopiero jaI zapisał mi z 50 % Zrobię badania wszystkie w przyszłym tygodniu. Mówił że po 50 % będę czekać jedynie h
AHA i pisałam Wam że miewam odczucia że nie mogę złapać oddechu i że wtedy też czuję taki szmer czy coś w ten deseń w klatce piersiowej i muszę wtedy łapać powietrze i głęboko oddychać, mój powiedział że to dziecko uciska na przeponę a wczoraj gin mówił że to niemożliwe! Że to dziwne i nie ma to związku z ciążą, trzeba temu się przyjrzeć, ale to na następnej wizycie ...
- dobry skórzany mebel nie ma prawa się sypać po dwóch latach, chyba że jest zrobiony z kiepskiej jakości materiałów, albo czegoś, co tylko skórę przypomina - a tego akurat na rynku jest dużo i trzeba uważać.
My mamy meble z prawdziwej skóry i są rewelacyjne, do tego łatwe w utrzymaniu.
JaM - tyłek przyklei się do skaju nie do skóry.
To podobnie jak z butami - w skórzanych, dobrych butach nie ma problemów z potliwością stóp, z przewiewnością, w butach z tworzywa przypominającego skórę ten problem jest.
Niestety jeśli ktoś się na tym nie zna, to łatwo mu w sklepie wmówić, że coś jest ze skóry. Nie ma czegoś takiego jak np. skóra ekologiczna, a często tak nazywane jest tworzywo, z którego zrobione są buty czy torby.
Akurat ten temat jest mi bliski, bo mój M w branży skórzanej pracuje.
JaM - dobrze, że trafiłaś do fajnego lekarza. Ja mam cały czas szyjkę około 35mm i wg mojego gina to jest ok, jak byłam badana w szpitalu też nikt się do tego nie przyczepił.
Teraz mam zalecenie, zeby więcej odpoczywać, bo szyjka ma długość ok, ale jest dość miękka.
A co do glukozy, to są rózne opinie, ja też robiłam od razu 75g. Nie przejmuj się tym.
Martusia - super, że wszystko ok.
Fioletowa - mam nadzieję, ze kasa będzie i przesyłam fluidki na kolejny cykl.
Pajkaa - zdrówka
Dziewczyny - pierzecie wszystkie ciuszki, które kupujecie dla maluszka? Bo ja doszłam do wniosku, ze wypiorę tylko te, które się bezpośrednio stykają ze skórą - bodziaki, śpiochy. Dresów czy kombinezonu chyba nie będę prała.
Ja nie wiem czy u mnie to zadyszka czy coMiewałam taki stan nie będąc w ciąży. To tak jakby nie mogło złapać oddechu i trzeba oddychać bardzo głęboko, nabierać tego powietrza - dziwne uczucie i dodatkowo mam takie "kołatanie" w okolicach serca, czuję takie stukanie, kurcze nawet nie mogę tego ubrać słowa
Ale nie martwię się, pożyjemy, zobaczymy
... oby do 36 tc. Będzie dobrze
![]()
Jam super, ze Nelcia nadal jest Nelcia :-)
No u nas na pewno sa skoropodobne meble bo kto by kupil prawdziwe do takiego mieszkania, to majatek przeciez.
Ale jak mowie ciotrka z wujkiem maja prawdziwe i nie lubie bardzo...
Sweety piore tez dresiki bo podejrzewam, ze beda stykaly sie ze skora, maj jest cieply nawet w IE, wiec zaloze bodziaki z krotkim i taki dresik wiec na pewno ze skora bedzie sie stykal.
Agula pisalas, ze widzialas na usg ze sterczy?ale co sterczalo, bo podobno nie widzi sie siurka tylko jajka. Jajka sterczaly?
A ja dzis noc mialam lepsza na szczescie, ale cos mnie stopa boli nie moge stanac dobrze, nie wiem co jest.
NO znowu sie nakrecam jak o tym czytam i piszenie bede gdybac bo to i tak nie ma sensu
![]()