reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

no właśnie nie wiem, ale jak pobierałam do strzykawki to pobrał mi się też jakby "osad".
Kurcze, któraś z Was mówiła, że nie trzymała Menopuru w lodówce bo coś się wytrąca... Mój 3 Menopur i pierwszy raz mi się tak zdarzyło.
To raczej wygląda mi na pęcherzyki powietrza. Może jakoś źle pobrałas lek?
W strzykawce ten lek wygląda na taki lekko zabielony ale to kwestia tych strzykawek.

reklama
no właśnie nie wiem, ale jak pobierałam do strzykawki to pobrał mi się też jakby "osad".
Kurcze, któraś z Was mówiła, że nie trzymała Menopuru w lodówce bo coś się wytrąca... Mój 3 Menopur i pierwszy raz mi się tak zdarzyło.
a może nie do końca się rozpuściło?
Mi się nic takiego nie stało, a trzymałam w lodówce. No i ja po wymieszaniu całość rozdzielam do strzykawek, nie pobierałam codziennie z fiolki.

No mi się nie zdarzyło takie coś i wydaje mi się, ż pierwsze 2 dni lek był klarowny. No nic, jutro wizyta, to spytam. Najwyżej wypisze mi nowy. Oby tylko te jajniki ruszyły. Ostatecznie jest jeszcze ten Rekovelle.

No mi się nie zdarzyło takie coś i wydaje mi się, ż pierwsze 2 dni lek był klarowny. No nic, jutro wizyta, to spytam. Najwyżej wypisze mi nowy. Oby tylko te jajniki ruszyły. Ostatecznie jest jeszcze ten Rekovelle.
Ale w tej buteleczce poza tą pianką na wierzchu masz drobinki?

Ja nic takiego nie mam. Najpierw trzymałam w pokoju a teraz od 3 dni w lodówce I nic się nie dzieje. A spróbuj to może wymieszać. Tam przy rozrobieniu nie mogłaś nic zepsuć bk to po prostu dodaje się 2 ampułki i tyle. Dziwne.

Ja nic takiego nie mam. Najpierw trzymałam w pokoju a teraz od 3 dni w lodówce I nic się nie dzieje. A spróbuj to może wymieszać. Tam przy rozrobieniu nie mogłaś nic zepsuć bk to po prostu dodaje się 2 ampułki i tyle. Dziwne.
no dziwne. Teraz jak patrze to tam jest bardzo lekko coś wytrącone. No nic, jutro wizyta to poproszę lekarza o nowy. Mam nadzieję tylko, że jajka rosną...

no dziwne. Teraz jak patrze to tam jest bardzo lekko coś wytrącone. No nic, jutro wizyta to poproszę lekarza o nowy. Mam nadzieję tylko, że jajka rosną...
Mnie się wydaje że menopur po zmieszaniu nie musi być już w lodówce! Specjalnie zawsze po wykupieniu panie w labo mi go mieszały do transportu, żebym nie musiała go wozić w zimnym. Czasami robiły się w nim pęcherze powietrza, zależy jak nabierałam, ale później to znikało.

Mnie się wydaje że menopur po zmieszaniu nie musi być już w lodówce! Specjalnie zawsze po wykupieniu panie w labo mi go mieszały do transportu, żebym nie musiała go wozić w zimnym. Czasami robiły się w nim pęcherze powietrza, zależy jak nabierałam, ale później to znikało.
nie musi ale może :) ma być przechowywany do 25 stopni. I poprzednie dwa przechowywałam w lodówce i nic się z nimi nie działo.

reklama
nie musi ale może :) ma być przechowywany do 25 stopni. I poprzednie dwa przechowywałam w lodówce i nic się z nimi nie działo.
A jeszcze mi tak wpadło do głowy. Trzymasz go na tej samej półce co ten który się nie wytrącił? Ogólnie im niżej w lodówce tym niższa temperatura. Może jest aż za niska dlatego się wytrąciło. A może pomyliłaś ampułki starego z nowym?

Do góry