reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

witaj enka75.
a czemu myslisz ze by sie kojec nie sprawdzil?
wspolczuje kolek i zabkowania tez... my tez wlasnie przechodzimy zabkowanie...

reklama
mała nie lubi być ograniczona ;-) powoli zaczyna już opcje raczkowania (na razie na etapie pełzania) więc kojec za mocno ogranicza, w zupełności wystarczy podłoga , a jak będzie mocno nisforma a będę musiała na chwilę z oka ją spuścić to do łózia na chwilę , jakoś kojce, leżaczki, chodziki ect nie przemawiają do mnie :-)

czesc:-)
My dzis po szczepieniu. Wazylismy Milana i wazy 7100 i mierzy 67cm:eek: dziwne bo tyle samo mierzyl jak mial trzy miesiace:eek: Mowily zeby sie nie martwic bo moze wczesniej zle zmierzyly a ja widze po ubrankach ze wyrasta czyli musi rosnac!!! ale i tak mam dola nie wiem cos mnie trapi:-(
ktoras z was pytala kiedy mozna nastepny posilek bezmleczny wprowadzic wiec lekarka powiedziala ze wg uznania rodzicow tylko zeby nie przesadzic wiec jak dziecko dobrze przybiera i nie placze ze glodne przesypia noce to nalezy sie wstrzymac:tak: my nocy nie przesypiamy wiec dzis kaszka wieczorkiem:tak: acha pytalam tez o gluten i tu raczej sie wstrzymac z podawaniem bo zmienil sie schemat zywieniowy i niby teraz od 4 miesiaca ale to dlatego ze robia z dzieci kroliki doswiadczalne i lepiej opoznic podawanie:tak: ja sie chyba dostosuje;-)

napiszcie mi jaki obwod glowki mialy wasze dzieciaki w oklicach 6 miesiaca??? martwi mnie Milana ciemiaczko bo za szybko zarasta i w sumie od pazdziernika czyli jak skonczyl 2 miesiace nie mozemy Mu podawac wit D niby w siatce centylowej sie miesci i wszystko ok ale....... No jakby cos bylo nie tak to by mi powiedzialy chyba nie??

ciaza -ciagle obawy czy bedzie zdrowe nasze dzieciatko czy prawidlowo sie rozwija itd, macierzynstwo tak samo och my mamy to mamy ciezko :-(

a jaki Milan byl dzielny!!!!!! tylko sie skrzywil nawet nie zaplakal:tak:

dziewczynki sliczne te wasze dzieciaczki:tak::-)!!!!!!!!
zreszta wszystkie dzieciaki sa cudowne!!!!!!!!!!
Jesli chodzi o kolki to u nas prawdopodobnie sie zaczynaly i stosowalismy na poczatku "esputicon", "infacol" ale srednio pomagaly, jedynym zlotym srodkiem to SAB SIMPLEX i jak reka odjal:tak: no dodatkowo czasami suszarka na noc :-)

Co do kojców, bujakow itp to ja sobie zycia bez bujaka nie wyobrazam ogromne odciazenie!!!! wiadomo nie calymi dniami, ale czasem trzeba bylo malucha na moment zostawic w bezpiecznym miejscu:tak: albo obiad ugotowac;-). Kojec u nas by sie juz nie sprawdzil bo Milan szaleje na kolanach i musi miec do tego duza przestrzen i jak w łóżeczku lezy to za chwile sie denerwuje:tak: On jest takim podlogowym dzieckiem:-)

sie rozpisalam;-):-) ale nie chce mi sie prowadzic monologu wiec ide dopic zimna kawe (brrrr ) i cos ogarne;-) Milan spi po szczepieniu (cale szczescie ze tak to przechodzi) zajrze do was pozniej

fresh kochana naprawde sie rozpisalas:-).
a wiec : naprawde Milan jest drobny, dla porownania Iwonka ma 69 cm i 8,5 kg i jest o miesiac mlodsza. co prawda moja mala czesto je i to pewnie dlatego.
co do szczepienia to naprawde twardego masz faceta ze nawet nie zaplakal:-)
a co do kojcow i bujakow to ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez nich, teraz glownie mala lezy w bujaku ale mamy juz kupiony kojec i jak zacznie samodzielnie siedziec to napewno bede ja tam wkladac, napewno nie caly dzien ale tak samo jak ty w czasie sprzatania, gotowania, czy jak bede musiala isc do toalety.
a co do mojego powrotu do polski to lecimy dokladnie 4 kwietnia( wczoraj kupilismy bilety:-)), a na stale bo zycie za granica to nie zycie,naprawde, kasa jest lepsza i tego nie da sie ukryc( nie martwisz sie czy kasy ci starczy do pierwszego)ale za to jestesmy ciagle samy, wszystkie imprezy rodzinne nas omijaja,znajomych prawie tu nie mamy a jak juz sa jacys polacy to tylko mysla jak zarobic zeby sie nie narobic albo jak kogos naciagnoc zeby mu flaszke postawil( a my nie pijemy) wiec nie pasujemy do otoczenia.no i glownie tez przez to ze mojego m byly szew zaproponowal mu prace i poodwyzke oraz ze wynajmnie nam dom( jak sie potem okazalo wynajmnie zaczy mamy tam mieszkac przez 5 lat w zamian za opieke nad domem i to bedzie na pismie)i wsumie to przewazylo na rzecz powrotu do polski. teraz ja sie rozpisalam:-)

hej!a Macius dzis tez jakis marudny,7 zabek mu wyszedl i pewnie troche go dziaselko pobolewa,tak mysle ,bo wczoraj zlote dziecko jak zawsze.... bawimy sie, ogladamy itp. odpoczywam,wekend wolny wreszcie

reklama
WIOLKA masz racje w zupelnosci,u nas jest to samo... mamy przyjaciol... ale wyjechali jedni do Londynu drudzy gdzies dalej, no i ogolnie jestesmy sami dla siebie,kasa jest ale co z tego.... a o powrocie mozemy pomarzyc, ja jako polonistka i logopeda pewnie znalazlabym p czasie prace w PL ale maz pewnie ciezko,cos by znalazl ale na co to bym starczylo???? wynajac cos troche drogo,a rodzicami nie usmiecha nam sie mieszkac. tu mozesz wynajac dom z ofrodem,zyc na poziomie,tzn. na wszystko starcza ,mozesz kupic co ci sie podoba bez wyrzutow ,ze moze na cos zbraknac po tem. nie wiem jak to bedzie pozniej,chcemy tu kupic dom,oczywiscie na kredyt bo inaczje sie nie da...a potem czas pokaze..

Do góry