reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

lagajka, to ty naprawde mialas historie! dobrze ze wszystko sie szczesliwie skonczylo!
wiola, co sie stalo z twoim suwaczkiem? Piszesz, ze ludzie mowia, ze twoja coreczka wyglada na 7 miesiecy.....moj ma 5 miesiecy a wyglada na rok....ja karmie malego tylko 6 razy dziennie. wczoraj poszedl spac o 8 wieczorem i wstal o 8 rano tak wiec bez jedzenia 12 godzin. a rosnie, ze szok!

reklama
lagajka zebys wiedziala ze ciagle mam mala podlaczona do cyca albo jeczy ze chce do cyca... masakra:-(
Anna28 grzebalam w ustawieniach zeby sprawdzic czemu nie wyswietla mi zdjecia i na chwile go wcielo. suwaczek juz ustawilam ale co zdjecia nie mam to nie mam:-)

O strasznych rzeczach dziewczyny piszecie:no:. Nasza małą jak spokojnie śpi to czasem sprawdzam, czy oddycha:zawstydzona/y:. Poza tym ona często z nami śpi, ale nie całą noc, jak obudzi się w nocy na jedzonko to ją do nas przynoszę, lubię ten zapach i dotyk małego ciałka. Uwielbiam patrzeć jak Ania śpi i uśmiecha się przez sen:-):cool2:

Wiolka to kiedy masz chwilę dla siebie? Bo jak dziecię śpi, to pewnie masz pełno zaległości domowych i bez szans na relaks. Odpoczęłabyś jakbyś wprowadziła smoka, ale wspominałaś chyba że nie chcesz podawać...
Asienka_r też uwielbiam patrzeć jak słodko śpi, ale do siebie mogę wziąć ją tylko rano, jak wiem już że sama nie zasnę. W nocy nie da rady, bo musi spać u siebie z włączonym monitorem.
Scarlet poszłabyś spać z dzieckiem będąc po alkoholu? Tacy rodzice muszą być skrajnie niepoważni

No i ja wrzucę fotki - jakość taka sobie, bo z telefonu :)

asienka_r ja tez zagladam do synka lozeczka w nocy aby zobaczyc czy oddycha. chociaz ostatnio to zagladam rowniez bo mi sie strasznie rozgrzebuje i potem marznie. ostatnio to mu zawijam koc pod plecy, zeby nie mogl sie odkryc. skubany spi z nogami w gorze....a potem nogi na dol i juz caly koc schodzi :)
lagajak, ale twoja niunia ma burze wlosow! sliczna jest!

lagajka to nie tak ze ja niechce wprowadzac smoczka... mala poprostu jak dostaje smoka to nim pluje a jek jej go przytrzymuje to robi sie sina i placze jakby ja ktos ze skory obdzieral. probowalam wprowadzic smoczek zaraz po urodzeniu i walczylam codziennie gdzies do 3 miesiaca a teraz dalam sobie juz spokoj....
twoja kruszynka jest sliczna....

Dzięki dziewczyny :)
Wiolka nam wprowadzenie smoka poleciła położna, bo Marika się przejadała i potem brzuszek bolał, poza tym ulewała na potęgę. Zanim dopasowałam jej smoka, żeby go polubiła to minęło trochę czasu, więc może Iwonce ten typ dydusia nie pasuje?? Chociaż przez 3 miesiące pewnie wypróbowałaś niejeden :)
Anna28 a nie myślałaś o kupnie śpiworka? Ja właśnie się zastanawiam, ale nie wiem czy wygodnie będzie mi układać w nim dziecię do snu i jeszcze zapinać suwak. Tym bardziej że kładę córę do łóżeczka tak lekko senną i ziewającą i obawiam się że takie pakowanie do śpiworka mi jej nie będzie rozbudzać

lagajka powiem ci ze mamy zapas 5 rodzajow smoczkow i cyba z 6 butelek i nic.... ale teraz juz zaczela pic z kubeczka niekapka wiec dobre i to...
a coi do spiworka to mysle ze to dobra sprawa , tym bardziej ze zawsze mozna wsadzic w niego dziecko zaraz po kapaniu ale przed karmieniem( moja zasypia przy cycu)i wtedy nie rozbudzasz dziecka

Moja do pewnego momentu też zasypiała przy cycusiu na dobre, ale teraz zaczyna przysypiać tylko, a przy odbijaniu się trochę ocknie zawsze i na dobre zasypia dopiero w łóżeczku. A że śpi w fasolce, to na razie ma mniejszą szansę na rozkopanie się. Tyle że do końca 3 miesiąca miała tak spać, czyli już zaraz. A z kubka niekapka w jakim wieku uczyłaś? Moja pije herbatkę i lacicobaby ze smoka imitującego brodawkę, ale chciałabym w miarę wcześnie wprowadzić niekapka. W sumie nie wiem kiedy, bo kupiłam do butli smoki z szybszym przepływem, takie 3m+ i jakoś jej nie podpasowały ;/ woli te z najcieższym przepływem

reklama
lagajka balam sie co z nia zrobie jak strace pokarm, a ona nawet patrzec na butelke nie chciala.teraz jestem spokojniejsza bo wiem ze wrazie co to podam jej mleko w kubeczku.

Do góry