reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

:tak:sie wkrecilam w temat i doszlam do tego czemu tak pisza: bo ja korzystalam ze starych zrodel!!!!:-) i faktycznie w nowych wersjach jest juz zaznaczone o dwoch rodzajach tej choroby. Zreszta co rok to nowe badania i nowe teorie ;-) no ale jedno jest pewne jest cos takiego jak celiakia i trzeba uwazac z tym glutenem

reklama
a my juz po badaniach tylko niestety probki moczu sie nam nie udalo oddac bo za malo nasiusial:-( krew wyszla w miare dobrze sa jakies odchylenia od normy, ale mam nadzieje ze to po przebytej chorobie i antybiotykach. Podpowiedzcie mi jak zbieracie probke moczu od dzieciaczkow???

scarlet brawo!!! dla Zu !!!

WITAMY. maly spi... ja ogarnelam wszystko i teraz tule szkraba,bo przebudzil sie i u may w ramionach dalej zasnal.stesknil sie :-)ogolnie nic mi sie nie chce, czasu tak niewiele z moim synkim mam po pracy,ze wogole nic bym nie robila tylko z nim sie bawila:-)

a my wykapani, babeczki upieczone :)tak:pycha);-) Jeszcze chwila na zabawe z malutkim;-) potem moze jakis film i spac:-) zycze udanego wieczoru dziewczynki do jutra

Podpowiedzcie mi jak zbieracie probke moczu od dzieciaczkow???

Zależy jak dużych dzieciaczków... Ja u 3 miesięcznej Mariki zbieram do podklejanego woreczka, kupisz taki w każdej aptece. Przecierasz i odtłuszczasz skórę, naklejasz woreczek (u dziewczynki wokół warg sromowych, u chłopców pewnie wokół siurka i jąderek. Na to wszystko pielucha i czekasz na zapełnienie

pozno bo pozno.... wykapana i do wyra.Macius zasnal bez wieczornego mleczka,bo zjadl kaszke tak o 20 no i niedlugo pewnie mi sie obudzi,ach ja lubie wstawac w nocy kiedy o 6 do pracy :-Dno ale czego nie robi sie dla ukochanego szkraba.dobrej nocki kobietki i do jutra

lagajka świetne włoski ma twoja mała! Zu urodzia się z długimi, czarnymi włoskami i jej się ciągle wycierają i idą blond.

Ja słyszałam, że dlatego tak wcześnie wprowadza się teraz gluten, bo ma to działać jako szczepionka przeciw uczuleniu się dziecka na gluten. Przy karmieniu piersią dziecko ma ochrone i się tak łatwo nie uczuli.

Boli mnie jak zwykle głowa, Zuzia i Olek mają znowu zapalenie spojówek i dodatkowo Zuzia gorzej kaszle, znowu ją dusi :wściekła/y:

Ale pustki :(

Zuzi wyszedł ząbek!!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej.ach ta zima,wszyscy choruja,zeby ona szybko sie skonczyla.moj szkrabek nadal ma lekka chrypke, no i wogole to uciazliwe,na dwor tylko na chwile,bo zimno,w domu zimno... oj oj.
u mnie w pracy znow mam problem z urlopem,moja glupia przelozona nie chce dac mi wtedy kiedy ja potrzebuje,nie dosc,ze do Polski raz na rok jezdze to jeszcze nie moge kiedy chce,mimo ze urlop mi przysluguje! no ale SZkoci maja kiedy zapragna. ach nie dbam o to juz,jak nie da mi holideya to wezme bezplatne na ten czas,albo sie zwolnie i po urlopie znade nowa prace.nie moge sie jej poddac,bo zawsze robi mi problemy.a moj maz juz od dawna ma ustalony w prac urlop,na czas kiedy poprosil.
oj mowie Wam kochane,nie jest tak slodko jak by sie myslalo zyjac za granica.
Macius spi,ja odpoczywam. chyba obejrze 2012 film. nic mi sie nie chce:-(

Do góry