reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

porzeczkas - przeprowadzka nie jest latwa niestety. My wlasnie sie przeprowadzilismy i nadal wiekszosc rzeczy mam w pudlach... Polska na pewno przyniesie wam duzo innych mozliwosci. Przynajmniej bedziesz blisko rodziny :-)

scarlet, a ta depresja to moze od tej pogody...mi tez sie nie chce nic robic bo tak zimno i ponuro...

reklama
Witam dziewczyny! Co slychac u Waszych malenstw?
my mieszkamy teraz w Niemczech i dzisiaj bylam zapisac Lukasza do przedszkola. Tutaj przyjmuja dzieci od 2 lat, a od 2013 beda przyjmowac juz nawet roczne dzieci. Niestety jest tak duzo chetnych, ze trzeba zapisywac dzieci bardzo wczesnie zeby bylo miejsce. Kobiety w ciazy juz zapisuja swoje dzieci! Mam nadzieje ze w sierpniu juz beda jakies miejsca dla Lukasza :)

A tak wogole to kupilam Lukaszowi buty na zime rozmiar 24 :szok::szok::szok: buty wprawdzie 2 cm za duze ale wciaz jestem w szoku ze taki duzy rozmiar. Moze ta rozmiarowka byla zanizona... jakie rozmiary butow kupujecie dla swoich dzieciaczkow?

Ania ma zimowe 22, nóżka 13 cm, ale kapcie nosi 21

Az sama sprawdzilam dlugosc stopy Lukasza i ma 14 cm. Czyli rozmiar 24 jak najbardziej dostosowamy do dlugosci stopy.

Mojej Zuzi nóżki rosną, że szok! Cała jest wielka i to jak! Dzisiaj ją ważyłam w ubranku to wyszło mi 14700g, ale w kapciach była. Wzrostu to dokładnie nie wiem ile ma, ale ubranka na 92 to już malutkie się robią. Dzisiaj staneła pod drzwiami i wyszło 92 cm, ale nie wiem czy dobrze. Tak jakoś długo stała, zrobiła się taka drobniejsza i teraz znów rośnie.

a niby dzieci po pierwszych urodzinach zwalniaja tempo rosniecia...moj tez rosnie szybciutko. Wlasnie przyjechalismy do babci w odwiedziny u ktorej nie bylismy prawie 2 miesiace, no i oczywiscie babcia sie zdziwila ze maly tak duzo urosl w tak krotkim czasie :) czasami mam wrazenie ze maly zalozy kilka razy to samo ubranko i juz czas zeby odlozyc na polke bo za male.

witam wszystkich.
nie wiem czy jeszcze mnie pamietacie bo dawno mnie u was nie bylo....?
w koncu mam internet w domu i chetnie z wami troche pogadam.
iwonka ma dlugosc stopy12cm, wazy 11kg, a mierzy ... nie wiem dokladnie ale ubranka na 86 jedne sa dobre a jedna jeszcze za duze:-)
ogolnie jest drobniutka

reklama
Do góry