reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Tak 87 to mój rocznik.

Nam też idą ząbki. I Adaś wyje i popiskuje cały dzien. Do tego cały czas ma jezyk wywalony i nim miele. Śmiesznie mówi przez to. Może nagram filmik w wolnej chwili.

reklama
Zuzie zmierzyłami wychodzi mi 87 cm. Nie wiem czy dobrze?

Filmik jeszcze raz

[video=youtube;XSJXjhqk6-0]http://www.youtube.com/watch?v=XSJXjhqk6-0/[/video]

Niewiele na nim widać niestety, ale mam nadzieje słychać. Chciałam wam pokazać jak Zuzia ślicznie mówi: "r"

Ostatnia edycja:
Jeszcze mam taki. Na początku Zuzia mówi, potem Olek, Zuzia i razem. Słabo widać :(

[video=youtube;yFTWYoha22E]http://www.youtube.com/watch?v=yFTWYoha22E[/video]

scarlet no Zu jest niesamowita!!!!:szok: jak czysciutko:szok: to "rrrry":szok: super!!!!!

a Milan dzis maruda, nic nie chce jesc:-( tylko ryczy:-( boze wykonczona jestem:-( tyle dobrze ze sie przed snem usmiechnął do mnie i mi wynagrodził wszystkie trudy z całego dnia;-) a dzis jedlismy pierwszy raz jajecznice:-p nie powiem -smakowała Milanowi, ale to tyle co dzis zjadl:-( reszty tylko podziubał:-(

Nie no Zu jest mega fantastyczna!! Myślę że po części starsze rodzeństwo ciągnie ją w górę :)
Piszecie o odstawianiu od piersi, sama brałam pod uwagę ostatnio zostawienie karmienia tylko w nocy, ale Mariczka wchodzi w etap "tylko mama" i nawet od taty i ukochanej babci wyciąga rączki do mnie, więc chyba ograniczanie piersi odłożę o jakiś czas. Czytałyście o kryzysie separacyjnym u niemowląt? Może to właśnie to? W najbliższy weekend idę do szkoły i tak trochę się obawiam że będzie płakała jak na dłużej zniknę

Myślałam o zoo, może pogoda do tej pory się poprawi. No ale z drugiej strony nie iwem czy to dobry pomysł, bo pewnie będą tam dzikie tłumy....

Nie no Zu jest mega fantastyczna!! Myślę że po części starsze rodzeństwo ciągnie ją w górę :)
Piszecie o odstawianiu od piersi, sama brałam pod uwagę ostatnio zostawienie karmienia tylko w nocy, ale Mariczka wchodzi w etap "tylko mama" i nawet od taty i ukochanej babci wyciąga rączki do mnie, więc chyba ograniczanie piersi odłożę o jakiś czas. Czytałyście o kryzysie separacyjnym u niemowląt? Może to właśnie to? W najbliższy weekend idę do szkoły i tak trochę się obawiam że będzie płakała jak na dłużej zniknę

o kryzysie separacyjnym pierwszy raz właśnie tu usłyszałam i przerobiliśmy to:szok: było strasznie nic tylko mama, jak Milan sie bawił na dywanie ja koło niego musiałam siedziec jak poszłam np na fotel to juz był płacz i żałosne "mamamama" do nikogo nie chciał iść nawet do taty:-( ale na szczescie przeszło :tak: nie wiem ile prawdy w tym jest, ale akurat u nas sie cos takiego wydarzyło co mozna by pod ten kryzys podciagnac;-) tylko nie pamietam ile to trwało może 2-3 tyg ? jakos tak:tak: akurat miałam wrócić w tym czasie do pracy i niedosc ze mi samej było cieżko to jeszcze "to" doszło. lagajka musisz poprostu to przetrwac nie ma podobno zadnej metody ułatwiającej

reklama
Myślałam o zoo, może pogoda do tej pory się poprawi. No ale z drugiej strony nie iwem czy to dobry pomysł, bo pewnie będą tam dzikie tłumy....

tez przeszło mi przez mysl ZOO tylko własnie po pierwsze tłumy, po drugie pogoda:-( zastanawiałam sie nad Filharmonia Malucha, ale tu tez problem bo koncert letni dopiero 21 czerwca (jakos tak) i nie mam poza tym pomysłów chyba zostanę przy placu zabaw:-p;-)

Do góry