reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

a jezeli chodzi o pogode to ja juz narzekam na upaly. wczoraj wlaczylam klimatyzaje bo wytrzymac nie moglam :(

reklama
a tak wogole to witam nowe mamusie :-)
lenka87, jezeli twoje imie jest Lenka, to mi sie baaaaaaardzo podoba. Widze, ze juz wkrotce bedziesz obchodzic urodziny synka :-) Pochwal sie wzrostem i waga swojego smyka :tak:

Dzięki dziewczyny :) Wiecie mam z Mariczką zawsze tak, że jak gdzieś pójdziemy o ona śpi (najlepiej w czapeczce) to wszyscy mówią "o, jakie śliczne maleństwo, pewnie ma ze 3 miesiące dopiero" a jak czorcik się obudzi i zacznie dokazywać, raczkować i próbować zabierać wszystkie kapcie to robią wielkie łaaaa. Taki mały niepozorny drobiażdżek.
Kurcze mamy dziś dzień jeżdżenia po mieście - kościół, avon, straż pożarna... a pogoda jak wczoraj tzn. zimno, mokro, nieprzyjemnie...

Mam na imię Marlena. Zawsze jakoś je przekręcano. Od gimnazjum juz wszyscy mówili Lena.
A Adaś nie wiem dokładnie ile mierzy napewno ponad 80 cm. Bo w 80 się już nie mieści.Waży wynik z wagi domowej-10,5 kg.
Lagajka- ja mam na odwrót. Jak Adaś siedzi w wózku to dają mu grubo ponad rok. Ostatnio spotkałam na placu zabaw babeczkę z biegającym synkiem miał 1 rok i 4 miesiące-był równy Adasiowi. No i dopiero jak babeczka zobaczyła,ze Adas chodzi trzymając się to zapytała ile ma. Bo taki wysoki.

Czesc Dziewczynki:-):-):-) U mnie klopoty z kompem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: troszke strajkowal ale mam nadzieje, ze juz bedzie dzialac bez zarzutu....
Pogoda beznadziejna nic sie nie chce w domku szpachlowanie, malowanie i wogole...a Oliwci zabek idzie:-D:-D:-D:-D Prawa dolna jedyneczka zaczyna sie pokazywac....juz widac kropeczke ale jeszcze sie do konca nie przebil, a tuz za nia szykuje sie lewa jedynka dolna tez juz powoli bedzie sie pokazywac.
Oliwcia jak narazie dobrze to znosi myslalam, ze bedzie gorzej ale nocki prawie przespane w dzien troche pomarudzi ale bez wiekszych rewelacji...mam nadzieje, ze tak bedzie :-):-):-)
Co do odstawiania od piersi to mi sie Oliwcia sama odstawila ale tez tak robilam jak ANNA28 ze poprostu coraz rzadziej sciagalam...ale ja bardzo nie chcialam odstawiac Oliwci od piersi...nawet musze sie przyznac, ze na sile jej wciskalam cycocha bo mi szkoda bylo, ale coz nie chce odwraca mi sie od piersi i koniec. Chociaz ma takie chwile, ze sama potrafi mi bluzke do dolu wziac i chce cycusia...no to jej daje....troszke jeszcze mleczka zostalo niech sobie pociaga jeszcze:-D:-D:-D:-D:-D

Rozsmiesza mnie jak ludzie robia komentarze na temat wzrostu dziecka. Jak dziecko jest wysokie to musi byc starsze, a jak krotkie to musi byc o wiele mlodsze. To jest bez sensu. Kazde dziecko rozwija sie indywidualnie i podobnie jak my dorosli, dzieci tez sie roznia pod wzgledem wzrostu!

lenka87 - moj synek na 8 miesiecy ma 76 cm, tak wiec jestem pewna ze bedzie mial ponad 80 cm jak bedzie mial roczek :)

Witam.

Mój starszy synek był mierzony w wieku 11,5 miesiąca i wtedy miał aż 91 cm i chyba Zuzia też idzie w jego ślady, bo obranka na 86 już odkładamy.

Liwcia na 13 miesięcy miała 86 cm. Każdy mówił, że jest wielka.

Z ciekawości zmierze Zuzie jak wstanie, ale wydaje mi się, że jest już bliżej 90 niż 80 cm.

Witam.

Zapomniałam zmierzyć, ale zaraz to zrobie.

Zobaczcie na filmiku jakiego mam wyjca

[video=youtube;XSJXjhqk6-0]http://www.youtube.com/watch?v=XSJXjhqk6-0[/video]

Scarlet umieściłaś filmik prywatny i nie mogę otworzyć:-)

Ania dzisiaj płaczliwa, bo dziąsła ją bolą i ma zaparcia. Czopek glicerolowy pomógł, ale chyba nadal ją boli brzuszek, bo nic nie chce jeść:-(

reklama
Witajcie :")
podczytuję Was czasami :) Czesciej jestem na listopadzie 2009 , ale teraz i tu cos naskrobie. Jestem mama niemal półrocznego Antosia o który mozna powiedziec , ze jest wypasionym dzieckiem- ubranka na 86 i 9700 g.wagi :) niedawno zaczełam rozszerzac diete i zobaczymy jak urosnie .az sie boje :)
lena 87 , czy 87 to Twój rocznik? bo mój tak :)

Do góry