reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Witaj annach :)

Tak mnie dzisiaj głowa boli, że aż mam dreszcze i mnie mdli :(

Pożegnałam się na tamtym forum w niebyt przyjaznajb atmosferze i mi przykro, bo mi ta kobita od rehabilitacji napisała, że odkąd jestem to forum dla niej straciło urok. No trudno, tam większość mam za jej namową jest pod opieką rehabilitantki a ja nie zamierzam i już wam na ten temat nie będę truć. Mam tylko nadzieje, że tu się z nikim nie posprzeczam, bo podobno jestem niereformowalna, nadęta, przemądrzała itp... Zniesiecie to?.

rubi hop hop

reklama
rubi nie pisz tak ze nie pasujesz do nas bo pasujesz jak ulal:-) masz duze doswiadczenie bo masz dwojke dzieci i milo poczytac co piszesz;-) jesli chodzi np o skoczka napisalas ze nie dobrze jak dzieciom zwisaja nozki wiec ja sie do tego zastosowalam i w sumie nie mowie ze calkowicie zrezygnuje z uzywania tej zabawki ale napewno duuuuuuuzo skroce czas przebywania synka w niej. w ogole mamy tez inne zabawki edukacyjne, ktore wypelniaja nam czas. skoczek poki co sluzy nam gdy potrzebuje np wozek zniesc na parter a mieszkamy na 1 pietrze lub gdy synek marudzi a ja obiad chce zjesc lub sniedanie;-) wydaje mi sie ze te 20 min dziennie nie zaszkodzi:no: dla pewnosci zapytam jeszcze naszego ortopedy:tak:;-). co do rehabilitacji nikt sie nie sciga, ktore dziecko jest lepsze, ale moim zdaniem i naszej pediatry jesli czuje sie na silach to po co ograniczac. fakt dosyc wczesniej od swoich rowniesnikow z ktorymi mamy kontakt zaczynal sie przewracac, trzymac samodzielnie główke i sie podnosic do siadu, lecz ja nie widze w tym nic zlego i lekarz rowniez, wiec po co niepotrzebnie szukac problemow. lekarka powiedziala ze jest silny, a nie ze ma cos nie tak z napieciem:no: ufam pediatrze i ja tez nie widze oznak do niepokoju;-)Z jednymi umiejetnosciami maluchy sa do przodu a z innymi nie. Np moj syn usmiechal sie w 4 tyg a glosno sie smieje od moze 3 tyg??? gdzie inne dzieci juz dawno zanosily sie od smiechu.:-) rozwoj dzieci to sprawa indywidualna

Witaj annach :)

Tak mnie dzisiaj głowa boli, że aż mam dreszcze i mnie mdli :(

Pożegnałam się na tamtym forum w niebyt przyjaznajb atmosferze i mi przykro, bo mi ta kobita od rehabilitacji napisała, że odkąd jestem to forum dla niej straciło urok. No trudno, tam większość mam za jej namową jest pod opieką rehabilitantki a ja nie zamierzam i już wam na ten temat nie będę truć. Mam tylko nadzieje, że tu się z nikim nie posprzeczam, bo podobno jestem niereformowalna, nadęta, przemądrzała itp... Zniesiecie to?.

rubi hop hop
hehehe popiszemy zobaczymy:-D:-D:-D;-);-)

kolejne wezwanie:
RUBI WRACAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

A nasz Macius teraz zaczyna wydawac mnostwo dzwiekow sylabowych, jestem dumna, bom logopeda:-) i z uwaga przyslu****e sie synkowi, mial krotkie wedzidelko podjezykowe a dzieki masazom i jego gadatliwosci zauwazylam,ze sie wydluzylo...i tak jak moje doswiadczenie mi mowilo,zeby sie tym nie przejmowac i tak wyszlo,maly rozwija swoj aparat mowy,cwiczy usteczka samodzielnie ijezorek rowniez,same pewnie zauwazylyscie jak wasze pociechy cwicza buzinke!
starej daty logopedzi zawsze zalecaja podcinanie wedzidelka poki dziecko male,bo nie bedzie pamietalo i nie bedzie go bolalo....a gow... prawda! nie dajcie sie dziewczyny....ale pamietajcie,ze jesli dzidzia ma maly problemik,to warto poradzic sie logopedy,da wskazowki jak pracowac z dzieckiem w domu,albo mozna skorzystac z pomocy w gabinecie.

reklama
Witam te "stare" i te nowe mamuski!;-)
Moj Kacperek dalej chory!:-( Jak do jutra wieczora nie przejdzie to po jutrze jade do szpitala lezec. Dzisiaj rano o 7 strasznie wynmiotowal i dzisiaj o 2 po poludniu. Tak mi go szkoda bo juz zaczyna kaszlec od tego podraznionego przelyku, te wymiociny zalegaja mu w nosku. Gruszka wyciagam co moge ale wszystkiego sie nie da. Daje mu jakies 2 lekarstwa i czekam. Druga nocka nie przespana. Ja bym wolala zeby mnie bolalo 10000... razy gorzej niz on ma sie meczyc i jego bolec:-:)-( Jest marudny, placzliwy, malo je!:-:)-( Normalnie tylko usciasc i plakac. Nawet na chwile go nie zostawiam semego bo w kazdej chwili moze zwymiotowac.

A tak wogole to ladnie tu ostatnio sie dzieje....:tak:

RUBI nie wkrecaj sobie, ze tu nie pasujesz!! Czekamy na twoj powrot:tak:

A moj Kacperek mowi gyyyyy.... i pierwszy raz 2 dni temu zasmial sie w glos i wogole juz sie usmiecha jak ktos cos do niego mowi i bardzo zainteresowany jest swiatem i czesto telewizorem;-)

Jutro sie odezwe i dam znac co u mnie i u mojego chorego bączka!!

Pozdrowienia

Do góry