reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Witam się i ja:-)

No i pojechalam do szpitala bo o 4 po poludniu znomu zwymiotowal "na odleglosc" i to nie mleko tylko taka brazowa maź. Caly czas tym wymiotowal. I przepisali mi jakies dwa lekarstwa (jedno juz podalam) Bo njaprowdopodobniej to kwasy zaladkowe mu sie cofaja bo ma ich chyba duzo. No ale jezeli nie przejdzie przez 48h albo jezeli pojawi sie goraczka albo jezeli zwymiotuje z krwia to do szitala idziemy lezec:-:)-:)-( Oby tylko leki pomogly. Tak mi go szkoda... moj kochany syneczek:-(

A tak wogole dziekuje za pamiec:-)

I wiatam nowe kolezanki:tak::-)

Dobrej nockki zycze wam i sobie!!! Buzia

A jak tam się dzisiaj mały Kacperek czuje??

czesc dziewczyny.jestem najszczesliwsza osoba pod sloncem..zostalam mama .mam juz 5miesiecznego synka Ignasia chodz nie moglam miec dzieci...boze jaka byla moja radosc jak dowiedzialam sie ze nosze pod serduszkiem malutka istotke..:-)chciala bym powiedziec ze nie nalezy sie poddawac i walczyc o bycie mama...bo to najpiekniejsze uczucie na swiecie

Witam serdecznie annach na fotum ! Być mamą to rzeczywiście najpiękniejsze uczucie na świecie,a każdy dzień ze swoim maleństewm jest ..magiczny!

alescie sie wczoraj rozpisaly...

a ja nie wiem czy cokolwiek pisac czy nie...

jakos czuje ze nie bardzo tu pasuje... najpierw mi sie oberwalo jak napisalam ze ustrojstwa w ktorych dziecku zwisaja nozki nie sa zdrowe a teraz wywolano temat rehabilitacji...

no coz - ja syna rehabilitowalam (wczesniak) i Monike tez...

jednakze...nie jestem zazdrosna o postepy rozwojowe innych dzieci i nieznosze wyscigu szczurow i licytowania sie czyje dziecko szybciej usiadlo, wstalo czy zrobilo pierwszy krok... uwazam ze kazde rozwija sie w swoim tempie, a jak pojdzie do szkoly to nikt go nie bedzie pytal kiedy zaczal chodzic i nie bedzie z tego powodu ani wystawiany na piedestal ani ustawiany na koncu kolejki...

czy rehabilitacja to moj wymysl??? nie... u nas bardzo dobrze dziala opieka zdrowotna nad dziecmi... jestem zadowolona ze moje dzieci sa pod opieka spacjalistow "na wszelki wypadek" - w razie czego szybko sie bedzie interweniowalo...
cwiczac z dziecmi - bawie sie z nimi, mamy jakos zagospodarowany czas... nie narzekam... a nawet widze plusy tego ze z Jaskiem bylo tak zle na poczatku, ze musielismy jezdzic po logopedach, rehabilitacjach itp. z perspektywy czasu widze ze nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo :-)

no i to chyba na tyle ;-)

pozdrawiam goraco :-)

Rubi Ty głuptasku:-D Co ty wygadujesz,ze nie pasujesz!:confused: Wracaj tutaj szybciutko:tak:

Na właśnie ja już też spadam, bo zmęczona jestem. Fajnie się z wami gada.

Coś wam pokaże:
Malutka Zuzia
wanienka1.jpg

i 3-miesięczna Zuzia :)
wanienka2.jpg

:)
Scarlet mała jest śliczniutka! Zdrooowo wygląda;-)

Dziewczyny mam małą prośbę:sorry2:Zróbcie sobie suwaczki,bo mi się cały czas myli ile Wasze dzieciątka mają:-) Pozdrawiam

reklama
chcialam zrobic ale niestety nie dalam rady,wg polecen z jednego postu,mi nie wychodzi,nie wiem gdzie sie wkleja linka by suwaczek byl

No to tak... ustawienia- edytuj sygnature- i tam masz miejsce tak jakby do pisania(z boku masz emitkiony...) i tam to wklejasz i na samym dole masz zapisz sygnature

A kiedy dzieci mówią mama ze zrozumieniem?
Wiem, że starsza córcia miała 5 miesięcy jak wołała mama i patrzyła za mną.
Zu chyba już też łapie, ale nie mam pewności. Fakt, że mówi mama tylko jak płacze i wtedy patrzy na mnie, więc może już coś zaczyna łapać?

Dodałam suwaczek.

Ostatnia edycja:
Witam te "stare" i te nowe mamuski!;-)
Moj Kacperek dalej chory!:-( Jak do jutra wieczora nie przejdzie to po jutrze jade do szpitala lezec. Dzisiaj rano o 7 strasznie wynmiotowal i dzisiaj o 2 po poludniu. Tak mi go szkoda bo juz zaczyna kaszlec od tego podraznionego przelyku, te wymiociny zalegaja mu w nosku. Gruszka wyciagam co moge ale wszystkiego sie nie da. Daje mu jakies 2 lekarstwa i czekam. Druga nocka nie przespana. Ja bym wolala zeby mnie bolalo 10000... razy gorzej niz on ma sie meczyc i jego bolec:-:)-( Jest marudny, placzliwy, malo je!:-:)-( Normalnie tylko usciasc i plakac. Nawet na chwile go nie zostawiam semego bo w kazdej chwili moze zwymiotowac.

A tak wogole to ladnie tu ostatnio sie dzieje....:tak:

RUBI nie wkrecaj sobie, ze tu nie pasujesz!! Czekamy na twoj powrot:tak:

A moj Kacperek mowi gyyyyy.... i pierwszy raz 2 dni temu zasmial sie w glos i wogole juz sie usmiecha jak ktos cos do niego mowi i bardzo zainteresowany jest swiatem i czesto telewizorem;-)

Jutro sie odezwe i dam znac co u mnie i u mojego chorego bączka!!

Pozdrowienia

Oj,nie zauważyłam ...musiałyśmy w tym samym czasie pisać.
Szkoda,ze tak Twoje maleństwo się męczy:-(
Obyście nie wylądowali w szpitalu:no:
Trzymam kciuki!

A mój Dominik bardzo dużo już mówi,a czasami nawet krzyczy...
.Buzia mu się nie zamyka:szok::szok:
Ostatnio jak byliśmy w kościele to księdza przekrzyczał:baffled:
Od ok. 5mies mówi mama,tata,baba,dada,niee,a guu,oooo itd.itd.itd

reklama
Pokaże wam coś.
To moja 3-miesięczna Zuzia z 11-miesięcznym kolegą.

zu38.jpg

Gdzie wklejacie fotki dzieciaczków?

Zuzie mi wysypało. Nie wiem czy to po syropku, który bierze, czy dlatego, że zjadłam mandarynke :no:

Do góry