reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Hej dziewczyny:-)
Ostatnio nie miałam czasu nic napisać, ale przeczytałam wszystko :tak::tak::tak:, u nas coraz lepiej, mój starszy syn wrócił po miesiącu do szkoły, ale ciągle chodzimy na rehabilitację. Błażko już ładnie siedzi i nauczył się obracać z brzuszka na plecy :-), odkąd zaczął jeść obiadki i deserki mleko już niezbyt mu pasuje :szok::szok:, w sumie butlę pije tylko 3 razy ( rano ok.8,00, do spania ok.21,00 i w nocy ok.3,00 ) i nie więcej niż 150ml. Jak to u Was jest z jedzeniem, mam się martwić ?? A zapomniałam napisać że jeszcze zjada 2 razy kaszkę na mleku, podaję łyżeczką bo inaczej nie chce i też ok.150ml. Jutro będzie miał pół roczku a w czwartek przylatuje mój K. na kilka dni :-):-):-).
Wszystkiego najlepszego dla Mariczki :-):-):-):-)

reklama
ja to dzisj zlapalam dola iw\wiedzialm doskonale ze ojciec ali zalozyl nowa rodzine ze spodziwa sie nowego dziecka z inna i ze ala go nie interesuje ale jak sie dowiedzialm ze urodzila mu sie druga corka i ta jest dlepsza od mojej malenkiej to sie zlamalam przepraszam ze pisze to tutaj ale nie mialam komu sie wygadac a musialam to z siebie wyrzucic:-(

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MARICZKI BLAZKA i ZUZI!!!!!!!!!!!

U nas juz zdrowie powrocilo:-):-):-) grypa zoladkowa zaatakowala wszystkich, ale juz po chorobie
Oliwcia nadal mi zasypia sama, choc balam sie ze to bedzie tylko na czas choroby ale sie udaje:tak::tak::tak:
I musze sie przyznac, ze choc bylam przeciwna chodzikowi to kupilam Oliwci....dosc juz mialam chodzenia za nia na czworaka i prowadzania jej...W sumie kupilam dla wlasnej wygody, a Oliwia jest zachwycona....
dalej zabkow nie mamy i juz normalnie dosc mam tych placzy nocnych...bo dziaselka bola ale nic nie wychodzi....

A to moj maly dreptus

Załączniki

• S6302278-1.jpg
    S6302278-1.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 28
  • S6302263.jpg
    S6302263.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 31
  • S6302279.jpg
    S6302279.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 32
  • S6302277.jpg
    S6302277.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 27
  • S6302275.jpg
    S6302275.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 25
  • S6302270.jpg
    S6302270.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 29
  • S6302264.jpg
    S6302264.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 29
geroland, bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji. Twoja malutka ma tyle szczescie, ze ma tak wspaniala Mame! Trzymaj sie mocno!!!!!
porzeczkas, moj maly tez kocha chodzik :-) chociaz ostatnio cwaniak nie chce za bardzo w nim byc, bo woli jak mama za raczki prowadza bo wtedy moze sobie dojsc do kazdego miejsca i ma okazje zlapania wszystkiego!

Jaka śliczniusia Oliwcia!!
Brawa dla Anusi za ząbki i rodzicom za cierpliwość :)
Geroland trzymaj się i pamiętaj że druga córka w niczym nie jest lepsza!!
Pisałam o tym że na zęby się nie zanosi?? Myliłam się, już przebija się prawa jedynka, czubek już przeszedł :) Dziś moje 25 urodzinki - Misia zrobiła mi najpiękniejszy prezent tym ząbkiem. Co najdziwniejsze dziąsełko nie było zaczerwienione, nie śliniła się... Była trochę marudna, ale myślałam że to skok rozwojowy, a tu taaaki numer :)
Nie minęła nawet godzina jak pospała u siebie - już leży na środku naszego łóżka. Strasznie się boję o ten bezdech, ale u siebie nie śpi tylko co chwilę budzi się z płaczem. No i od bardzo dawna nie zdarzały się niepokojące sytuację, więc nie mam sumienia odmówić jej spania między rodzicami.
Wszystkiego naj naj naj Błażko!! Moja Mariczka je rano kaszkę z owocami w sumie jakieś 120-150 ml, na 2 śniadanie mleko z piersi, na obiadek ok 150 ml zupki, podwieczorek drugie pół słoiczka owoców i potem przes snem 120-150 z mleka z butli od dziś zagęszczone kleikiem kukurydzianym i potem dopija z piersi. W nocy jeszcze pobudka 2-3 razy na pierś, aż do 6 rano.

reklama
Ale Mariczka Sliczniutka jest :-):-):-) Widze, ze wszystkim dzieciaczkom sie zabki sypnely a Oliwcia dalej nic:szok::szok::szok: U nas dzis leje od samego rana takze na spacer nie idziemy....ale moze sie zbiore na jakies zakupki:-):-):-)

Do góry