reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
sliczna jest ta twoja corcia i bardz duzo juz potrafi trzeba sie chwalic takim skarbem:):)

ale cudnie juz twoja corcia sie porusza nie moge sie doczekac kiedy moja juz zacznie chociaz probuje
juz sie przesuwac jak lezy:)

Geroland moja porusza się czasem za pięknie :) kochana Skarbusia mało dziś nie wywaliła wanienki ze sobą samą tak szalała na brzuszku

Drogie mamy,
chciałabym dołączyć z opóźnieniem dziewięciomiesięcznym do grupy (lepiej późno niż wcale):-)
Trochę późno, bo dopiero zaczynamy w miarę normalne życie z moim najmłodszym synusiem Franiem. Kurczak spędził już w sumie 4 miesiące w szpitalach, za 5 dni znowu kierunek szpital, ale .. jest coraz normalniej:)
I skoro o chwaleniu się dziećmi jest mowa, to i ja się pochwalę, że Franek ma już 2 dolne jedynki a 2 tygodnie temu obrócił się z plecków na brzuszek:-) Dla niego było to jak zdobycie Mount Everestu:-)

Scarlet, KAŻDA mama ma prawo do dumy ze swojego dziecka:-) Nie przejmuj się zawistnymi babami:-)
Miłej soboty:-)

hje mamusie:)
dzsiaj z alunia cly dzionek na dworku bylysmy praktycznie... no urzadzilysny sobie mamusiowe spotkanie cudnie wygladalo tak 3 wozki i jedna mamusia z brzuszkiem:) wzbudzalymsmy ogolne zaciakawienie ale bylo wesolo:)
witam nowa mamusie na watku:-)i zycze powodzenia zeby wedrowka po szpitalach sie w koncu skonczyla i zeby wszystko bylo juz ok z malenkim:tak:

oj zazdroszcze naprawde ze ta twoja tak sama sie porusza juz moja probuje poten wielkie nerwy i laduje u mamusi na rekach bo tylko tak mozna ja uspokojic..

reklama
No pewnie masz rację Anna28, ten czas tak piekielnie szybko ucieka! A to na podsumowanie naszego pierwszego półrocza: Mariczka turla się we wszystkie strony,
pęka z radości na widok taty wracającego z pracy,
zasuwa na czworaka po dywanie do mamy i nie tylko :) chociaż nie jest to jeszcze raczkowanie,
przy staniu na czworaka potrafi wyciągnąć rączkę do zabawki i się nie przewrócić przy tym (zazwyczaj;),
na krótko na czworaka prostuje nóżki i opiera się na stópkach i dłoniach,
nie siada, ale już ma zamiar (posadzona posiedzi chwilę, ale nie robimy tego, tak tylko sprawdziłam),
z pozycji na boku podpiera się rękami i przyjmuje pozycję podobną do siedzącego bokiem pieska,
je łyżeczką zupki, kaszki i owoce,
pije z kubka - kapka, a niekapek traktuje jak gryzaczek,
swoje nóżki traktuje podobnie,
ząbków nie ma i chyba w najbliższym czasie się nie zanosi, ale dolna trójka prześwituje przez dziąsełka
gaworzy i piszczy tak że uszy bolą,
bawi się sama jak ma na to nastrój,
podnosi zabawkę która jej upadła,
interesuje się wszystkim, najbardziej komórką mamy,
potrafi dać do zrozumienia że chce pić głośno wciągając powietrze buzią, że chce na rączki wyciągając ręce, albo próbując się wdrapać się na kogoś siedzącego obok niej,
uwielbia przechodzić z rąk do rąk znajomych osób,
w kąpieli śmieje się do prysznica i łapie obrazki na wanience, szaleje na widok gumowej kaczuszki i wychlapuje większość wody przez swoje radosne harce :D
odkrywa że zabawki potrafią coś więcej niż grzechotać

A wygląda tak:
09052010171.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry