reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

A co to bedzie jak nasze szkraby zaczna chodzic? wtedy bedzie urwanie glowy :)
Dzisiaj zmierzylam Lukasza ponownie i wyszlo 76cm a nie 74cm, tak wiec urosl 2 cm w miesiac :)
Jak tam u was dziewczyny z pogoda? U mnie wciaz zimno i zimno, zwariowac mozna!!!
Wiola, daj znac jak juz bedziesz w PL! Pewnie nie bedziesz miala czasu za duzo na poczatku bo rodzina bedzie was rozrywac ze wzgledu na mala :) Ja jeszcze musze poczekac 4 miesiaca jak zobacze rodzinke. Nikt ani z mojej rodziny (oprocz mojej mamy, ktora przyjechala na miesiac w odwiedziny jak Lukasz mial 2 miesiace) ani z meza nie widzieli jeszcze dziecka! Zobacza go jak bedzie mial rok...bedzie juz z niego kawal chlopa wtedy hehehe

reklama
nie tak dawno pytalam sie Was jak dlugo wasze maluszki spia bo mialam wrazenie, ze moj maly spi bardzo duzo. Zaczelam zapisywac ile godzin spi i wyszlo ze 14h na dobe. jak to jest u was?

juz jestem prawie spakowana... prawie...w srode o 15 przyjedzie kurier wiec od srody przestane sie odzywac.bede tesknic:-). u nas juz wszyscy widzieli Iwonke jak miala 3 miesiace.wiec troche urosla od tego czasu.
u nas pada dzis caly dzien, nawet na spacerze nie bylysmy.
a co do snu to mala spi maxymalnie 12 godzin na dobe.

No i nadrobiłam uf :) ale się rozpisałyście przez weekend! Ja w szkole w sobotę i niedzielę, odbierałam Mariczkę od babci popołudniu, a po powrocie do domu chciałam być już tylko dla niej. Nauczyła się robić buzią "pierdzioszki" :D wystawia języczek i pluje. I robi buziaczki-śliniaczki, czyli trafia szeroko otwartą buzią w mój policzek albo szyję, ale nie tak jak do ssania, tylko chyba rzeczywiście chce mnie pocałować

No i nadrobiłam uf :) ale się rozpisałyście przez weekend! Ja w szkole w sobotę i niedzielę, odbierałam Mariczkę od babci popołudniu, a po powrocie do domu chciałam być już tylko dla niej. Nauczyła się robić buzią "pierdzioszki" :D wystawia języczek i pluje. I robi buziaczki-śliniaczki, czyli trafia szeroko otwartą buzią w mój policzek albo szyję, ale nie tak jak do ssania, tylko chyba rzeczywiście chce mnie pocałować

Świetnie. Zuzia też robi pierdzioszki z języczkiem a czasami zakrywa buzie zewnętrzną stroną rączki i robi na niej pierdzioszki. Buziaczki-śliniaczki-oblizywaczki też robi. Nauczyła się też cmokać głośno, ale akurat nie wtedy, gdy całuje, tylko jak ja do niej cmokne to i ona wtedy.

Dzien dobry:-) No to przez weekend sie rozpisalyscie.....ciezko nadrobic...
U nas MASAKRA w domu Oliwia ma ropny katar ktory zatkal nosek a ucieka oczkami:no::no::no: normalnie jak to zobaczylam to az sie przerazilam:szok::szok::szok: ale juz rano troszke lepiej jak wczoraj...leki zaczynaja dzialac Biedulka nie moze ciagnac cyca, butelka troszke lzej idzie ale apetyt nie bardzo:no::no::no: spac tez ciezko bo nosek zapchany a usypianie tragedia, zeby i katar i wszystko naraz....

Świetnie. Zuzia też robi pierdzioszki z języczkiem a czasami zakrywa buzie zewnętrzną stroną rączki i robi na niej pierdzioszki. Buziaczki-śliniaczki-oblizywaczki też robi. Nauczyła się też cmokać głośno, ale akurat nie wtedy, gdy całuje, tylko jak ja do niej cmokne to i ona wtedy.

U nas też królują pierdzioszki z języczkiem, na inne sposoby jeszcze nie wpadła:-D:-D:-D, ale myślę, że to tylko kwestia czasu:tak:. Wczoraj rozbieram ją do kąpieli, ale że byłam sama, bo M w pracy, zostawiłam ją na przewijaku w body,żeby nie zmarzła zanim wszystko naszykuję. Podchodzę do niej, a ona mi pokazuje na body i ciągnie, że nie zdjęte, potem to samo zrobiła z pieluchą:-), spryciulka moja:-D:-D:-D

reklama
dzien dobry:-)

znowu mnie nie było wieki, raczej nienadrobie tego co napisałyście bo jest tego dość sporo...;-)
Jakoś ostatnio nie mam czasu na neta, mała bardzo mało mi śpi Anna28 ty sie martwisz ze Twoj maluszek za długo śpi a moja na cały dzien śpi całe 3h ma 3 drzemki po godzinei i wogóle nie chce spac nawet ostatnio na spacerach śpi krótko ... reszte czasu domaga się na zabawy tance więc mam co robic...
w sobote wyprawiliśmy Amelce imieninki które ogólnie obchodzi dzisiaj :-) zabawa była super dzieciaki sie wybawily w basenie pełnym balonów a solenizantka przespała imprezke wstała pod koneic jak juz wszyscy prawie sie zbierali ... została tylko P. siostra z mezem i córka i moja tesciowa więc Amelce tylko ich udało się zabawić :-) ale bylo miło :-)
wstawie jeszce szybko zdjęcia i wejde pozniej bo mała już krzyczy chyba domaga się towarzystwa, ostatnio bardzo towarzyska sie zrobiła :-)

Do góry