reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Witam nową mamusie.

Zuzanka dzisiaj dużo wyje, sporo gada i je jak szaolona. Zjada obiadek z 2 dań i jeszcze się ogląda. Na domowej wadze waży 12 kg, ale mam nadzieje, z to waga źle waży, bo i ja na niej więcej waże :(

reklama
skarlet a jak Zuza juz zdrowa? to potrafi sporo zjesc. moja mala je malo ale dosc czesto

Dzięki, już jest ok.
Zuzia też je często z tym że wcale nie mało. Z moich pomiarów wynika, że ma już 84 cm! Wielkolud jeden.

Jeszcze się pochwale, że mała mówi od kliku dni: "tata" czasem "trata". Mam nadzieje, że będzie ładnie mówiła "r" tak jak jej brat, który od początku pięknie mówił "r".

Ostatnia edycja:
Dzięki, już jest ok.
Zuzia też je często z tym że wcale nie mało. Z moich pomiarów wynika, że ma już 84 cm! Wielkolud jeden.

Jeszcze się pochwale, że mała mówi od kliku dni: "tata" czasem "trata". Mam nadzieje, że będzie ładnie mówiła "r" tak jak jej brat, który od początku pięknie mówił "r".

no tak wieksza dziewczynka to i tez musi troszeczke wiecej zjesc :-)
Ja zauwazylam, ze moj synek tez o wiele wiecej je od swojej kolezanki rowiesniczki - ale ma to sens bo on jest o wiele wiekszy od niej! :-D
A tak wogole to moj Lukaszek skonczyl 7 miesiecy wczoraj (ale ten czas leci!) no i byl kolejny czas na pomiar. Az bylam w szoku bo maly ma wciaz 74 cm, tyle co w 6 miesiacu. Wazy okolo 9 kg ale to na domowej wadze tak wiec ta waga moze byc troche mniejsza lub wieksza.

Witam moja mamusie!

Ania nauczyła się gadać i buczeć i robi to non stop od wczoraj:-D:-D:-D:cool2:. Oczywiście to jej gadanie to takie tam gaworzenie, plucie i wystawianie języka, jak jest zadowolona.:-) Ale co się dziwić, jak kończy pół roku:-):-):-). Kiedy to zleciało.

Ania nauczyła się gadać i buczeć i robi to non stop od wczoraj:-D:-D:-D:cool2:. Oczywiście to jej gadanie to takie tam gaworzenie, plucie i wystawianie języka, jak jest zadowolona.:-) Ale co się dziwić, jak kończy pół roku:-):-):-). Kiedy to zleciało.

Fajnie te maluszki gadają. Zuzia leży na podłodze na kocu i gada: "a tata kaka paka kura"
Zjadła mi przed chwilką kabel od kompa. Pełza coraz lepiej i oto efekty.

reklama
Do góry