reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
A ja popołudniu nie zdążyłam nic ;/ Mariczka jakoś dziwnie marudna się zrobiła, nie dawała zostawić się samej na dłużej niż 2 minuty, bo zaczynała płakać jakby ją coś bolało. Myślałam że to może zębuś jakiś do nas zmierza, ale dziąsełka wyglądają tak samo jak wczoraj i we wszystkie ostatnie dni, czyli najnormalniej w świecie. Gorszy dzień miała po prostu, teraz śpi już spokojnie, zasnęła już przy karmieniu wymęczona swoim marudzeniem. Dzięki za opis ubranka, ja już rozglądam się za kurteczką na wiosnę i może jakimiś mięciutkimi bucikami, ale raczej takimi pluszowymi niby-butkami, żeby ciepło w nóżki było.
Miłej nocy drogie panie, ja posprzątam szybko i może jeszcze z jeden rozdział doczytam o przed snem saga "Zmierzch" wciągnęła mnie niesamowicie :)

Honda jak miło przeczytać takiego radosnego posta :)
Scarlet rozwijasz Olka jakoś szerzej niż zaplanowane to dla dzieci w jego wieku, czy pozwalasz mu iść po swojemu?

edit: I jeszcze pytanko, jak ubieracie pociechy w tą piękną, acz zdradliwą wiosenną pogodę? Ja zakładam Mariczce na bluzeczkę z krótkim rękawkiem i rajstopki albo spodenki w domu, a na spacer na ro jeszcze grube skarpetki, kaftanik, podszyty polarkiem kombinezonik, no i oczywiście rękawiczki i czapkę jednowarstwową polarową. Myślę czy nie za ciepło na te 10-12 stopni, ale nie wraca zgrzana czy spocona...

Chodzi na zajęcia dodatkowe, ale najwięcej nauczył się od siostry.

Ja Zuzie ubieram lekko. Body grubsza bluza i na to polarek, rajstopki i spodenki sztruksowe lub jeansowe, buciki.

Dzień dobry
Ania dzisiaj ładnie spała. Po kapaniu się obudziła, bo chciała się do nas poprzytulać:-D i Losta z rodzicami obejrzeć:-). Potem ładnie spała. Ale zęba nadal niet. Coś się tam dzieje, ale oczywiście pokazać nie chce. Wstała o swojej normalnej godzinie i sobie klikamy:-D:-D:-D. Tylko nosek zapchany został. Pogoda u nas do d..., bo pada, ale musimy z Anią na kontrolne ważenie iść i do banku, może gorzej jej nie będzie

Dzień dobry
Ania dzisiaj ładnie spała. Po kapaniu się obudziła, bo chciała się do nas poprzytulać:-D i Losta z rodzicami obejrzeć:-). Potem ładnie spała. Ale zęba nadal niet. Coś się tam dzieje, ale oczywiście pokazać nie chce. Wstała o swojej normalnej godzinie i sobie klikamy:-D:-D:-D. Tylko nosek zapchany został. Pogoda u nas do d..., bo pada, ale musimy z Anią na kontrolne ważenie iść i do banku, może gorzej jej nie będzie

Oliwcia tez ma katar podejrzewam, ze to od zebow bo jak tylko mocniej jej zaczely dzieselka dokuczac to odrazu dostala kataru...juz ma dziurke w w lewej dolnej dwojce takze mam nadzieje, ze lada dzien sie pokaze bo juz nie mam sily:no::no::no:
A dzien dobry:-D:-D

U nas idzie 6 ząbek i nie jest już tak źle :)

Zuzi akrobacje poranne.
dsc_5879.jpg

dsc_5887.jpg

reklama
Do góry