reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

reklama
Fresh, ja ciebie doskonale rozumiem - tez mam takie dni, ze po prostu wszystko idzie pod gorke i nic tylko udusic wszystkich wokol ! :wściekła/y:
jak sie uspokoje i wyluzuje to wtedy bardziej pozytywnie podchodze do wszystkiego :-)

czesc:-)
widze ze moje dziecko najdrobniejsze 7 miesiecy i wazy 7 kg:szok::baffled: miescimy sie jescze w foteliku niemowlecym, ale powoli trzeba myslec o zmianie bo nasz jest do 9kg.
wiola fajny ten fotelik znalazlas i fajnie ze ma regulacje siedziska i tak mysle ze chyba jak juz sie przeniesiecie do wiekszego to nie ma potrzeby montowania go tylem do kierunku jazdy, ale 100% pewnosci nie mam:no:
anna28 ten tez mi sie podoba ale wizualnie bo po angielsku to co drugie (w najlepszym wypadku:-p_) slowo rozumiem:-p po zmianie fotelika ucialiwe bedzie jedynie zabierac ze soba wszedzie caly wozek bo do tej pory to stelaz sie bralo a teraz caly "traktor" trzeba bedzie;-)

dzis dla poprawy humoru postanowilam ze ide do fryzjera:tak: no jakos musze wyjsc do ludzi po polrocznej wegetacji w domu;-):-p

Milan w piatek konczy 7 miesiecy i faktycznie leci ten czas jak oszalaly!!!!:szok: jeszcze pamietam jak sie kulalam z brzuchem czy jak poszlam rodzic tak jakby to wczoraj bylo:baffled: teraz juz taki kumaty sie robi i fajnie:tak:

czesc kobitki:-)
anna tak naprawde przyznam sie bez bicia ze nie orientowalam sie jak to jest z tymi przepisami. ale skoro ten fotelik jest w przeciale wagowym od 9 do25kg to chyba moge juz mala w niego wsadzac.wydaje mi sie ze bedzie w nim bespieczniejsza niz w foteliku niemowlecym w ktorym nie daje rady dopiac ja pasami.
fresh super ze Milan taki zdolny...rosnie ci ten twoj maly mezczyzna w oczach.
wklej nam zdjeccie jak juz wrocisz od fryzjera.
a u nas goraczka wczoraj ustapila ale za to dzis rano pojawila sie wysypka i znowy bylismy u lekarza , mala ma uczulenie na jakis sklad antybiotyku i musimy zaczac brac inny, kolejne 5 dni

a u nas goraczka wczoraj ustapila ale za to dzis rano pojawila sie wysypka i znowy bylismy u lekarza , mala ma uczulenie na jakis sklad antybiotyku i musimy zaczac brac inny, kolejne 5 dni
super ze goraczka minela!!!:-) szkoda tylko ze antybiotyk nie podpasowal i nie potrzebnie iwonka go brala:-( no tak sie zdarza niestety:-( zreszta co to sie dzieje ze takie cholerstwa sie przypaltuja:wściekła/y: a co lekarz powiedzial?? co jest przyczyna tej goraczki??? trzymam kciuki zdrowiejcie!!!! ja sie pocieszam ze zaraz przyjdzie wiosna i beda mniej chorowac szkraby

acha a powiedzcie mi czy to normalne ze po antybiotyku kupka moze sie zmienic??? bo z nowosci nic nie jedlismy. Podaje LACIDOBABY, ktory chyba nie daje rady z antybiotykim i calym stosem syropow:-(

fresh goraczka jest od zapalenia gardla.ale skad sie to zapalenie do nas przyplatalo to nie mam pojecia.ja tez nie moge doczekac sie juz wiosny. moja mala zachorowala pierwszy raz ale juz mam dosyc .a co do kupy to moze sie zmienic ale wroci do normy. moja mala ma teraz lekkie rozwolnienie po antybiotyku

scarlet dzieci zdrowe??? napisz czy wszytsko u was w porzadku nie odzywasz sie ostatnio:-(

Zuzia kaszle i smarka, ale lekarka zezwoliła na szczepienie. Nic się nie dzieje jak narazie. Dzieciaki w miare zdrowe, ja średnio. Wczoraj miałam załozony holter ciśnieniowy i źle mi powychodziło :(
Olek siedzi w domu, bo ma okropne odparzenie na tyłku, bo się nie potrafi sam dokładnie wytrzeć po kupie a panie z przedszkola się tym nie przejmują. Czeka mnie z nimi rozmowa, że dzieciak w takim stanie!
Zuzaczek waży 10800g i mierzy 79 cm, w/g pomiarów w przychodni, w/g mojego bardziej dokładnego (razem z mężem mierzyliśmy) ma dokładnie 82 cm. W przychodni był cyrk, bo mała już nie lubi pani dokor, pielęgniarce się strasznie wyginała podczas mierzenia, więc mogła sobie je darować, bo i tak zawsze źle mierzy. Skomentowała, że klucha, pani dr pocieszyła, że wyrośnie i tyle.

Zdrówka dla Iwusi!

Jejcia Dziewczynki tak czytam i jestem w szoku:szok: prawie wszystkie dzieciaczki chore:-:)-:)-(Nie dobrze...Moja Oliwcia tez sie dzis z katarem obudzila ale mam nadzieje, ze nic wiecej sie nie doczepi.....Zycze dzieciaczkom zdrowka a Wam Mamusie cierpliwosci i wytrwalosci bo wiem jak ciezko z chorym dzieciaczkiem...

reklama
Zuzia kaszle i smarka, ale lekarka zezwoliła na szczepienie. Nic się nie dzieje jak narazie. Dzieciaki w miare zdrowe, ja średnio. Wczoraj miałam załozony holter ciśnieniowy i źle mi powychodziło :(
Olek siedzi w domu, bo ma okropne odparzenie na tyłku, bo się nie potrafi sam dokładnie wytrzeć po kupie a panie z przedszkola się tym nie przejmują. Czeka mnie z nimi rozmowa, że dzieciak w takim stanie!
Zuzaczek waży 10800g i mierzy 79 cm, w/g pomiarów w przychodni, w/g mojego bardziej dokładnego (razem z mężem mierzyliśmy) ma dokładnie 82 cm. W przychodni był cyrk, bo mała już nie lubi pani dokor, pielęgniarce się strasznie wyginała podczas mierzenia, więc mogła sobie je darować, bo i tak zawsze źle mierzy. Skomentowała, że klucha, pani dr pocieszyła, że wyrośnie i tyle.Zdrówka dla Iwusi!
holter cisnieniowy???:confused:chorujesz na nadcisnienie???:confused:

no nie, Zu to juz dawno mi Milana przegonila:-)i nie wiem czy ja kiedys dogoni:-) boziu moje dziecko naprawde jest najchudsze a wcale nie najmlodsze:baffled:

acha a co do mierzenia w przychodni to w wieku 3 miesiecy Milan mial 68cm i uwaga...... w wieku 6 miesiecy skurczyl sie centymetr bo wyszlo im 67?:confused: czyli tak z przymruzeniem oka trzeba do tego podchodzic;-) tylko dziwne bo ubranka 68 juz dawno nie pasuja:baffled:

wiola gardlo to my przerabialismy jakies trzy tyg temu i wtedy bylo faktycznie najgorzej bo ta goraczka bardzo wysoka tak jak u was a przy oskrzelach brak:confused: i cale szczescie
mam nadzieje ze antybiotyk spasuje

i wracajcie do zdrowia wszystkie smyki zasmarkane bo wiosna tuz tuz:-);-);-)

uciekam spokojnej nocki

Do góry