reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

a moze jakas mama ze mna na kawke sie spotka ;) jak Dzien Kobiet minal? szczegolnie czy jak zawsze? u nas z rana orchidea doniczkowa, a potem mezulek do pracy poszedl, a i od kolegi bukiet kwiatkow dostalam, a ja wole jednak doniczkowe,uwielbiam,w PoLSCE w naszym domu mialam dzungle poprostu ale wyjezdzajac do Szkocji rozdalam po mamach ehhehe,tu zaczynam zbierac... bo najlepiej mi sie trzymaja te od kogos ,nawet jak je pozniej rozsadzam ... och,jutro do pracy!
kochane zycze Wam zdrowka i sil,bo widze cos ostatnio ciezko z tym. my sie trzymamy mocno.oby tak dalej,gorace pozdrowienia

reklama
witam z rana:-)
u nas kolejna nie przespana noc, znowu goraczka ponad 39 a w ciagu dnia ponad38 . naszczescie czopki zbijaja temperature. zycze zrowka wszystkim i milego dzionka

Witam :-)
Dzisiaj próbujemy kaszki ryżowej z bananami:-D zobaczymy czy będzie smakowało, kaszkę z jabłkiem wcina jak szalony ale chciałam trochę zróżnicować menu :tak:. U nas zimno :-( i nie wychodzimy na spacer bo Błażko taki niewyraźny, mam nadzieję że po prostu ma gorszy dzień i nic się nie przyplątało do Niego. Jutro Błazko kończy 4 miesiące, ale tan czas leci.

Wiolka fotelik prezentuje się całkiem nieźle :) ale dla Iwonki to już czas na zmianę fotelika?
Dzięki za rady kubeczkowe :) Marisi idzie coraz lepiej z tego obecnego i wciąż się waham jeśli chodzi o następny. Chyba dam jej jeszcze trochę czasu na trenowanie z tym :D szczególnie że aż ślini się na jego widok i już sama łapie za rączki i pakuje do buźki z takim zapałem, że gdybym go nie podtrzymywała, to byłby zaraz w najlepszym wypadku cały w gardle, a przy mniejszym farcie pewnie w oku albo w uchu hehe

Tami_dj wiem wiem - nasze maluszki są w podobnym wieku, Mariczka dziś kończy 4. Ja czekam jeszcze z rozszerzaniem diety, 18 mamy wizytę w przychodni i porozmawiam z pediatrą. Po tym ile ona już przeszła wolę uważać z takimi nowościami. Dawałam jej do dziś herbatkę jabłko z melisą, ale ulewa jej się praktycznie cała jaką wypiła ;/ chyba wrócę do tych poprzednich

Tami_dj wiem wiem - nasze maluszki są w podobnym wieku, Mariczka dziś kończy 4. Ja czekam jeszcze z rozszerzaniem diety, 18 mamy wizytę w przychodni i porozmawiam z pediatrą. Po tym ile ona już przeszła wolę uważać z takimi nowościami. Dawałam jej do dziś herbatkę jabłko z melisą, ale ulewa jej się praktycznie cała jaką wypiła ;/ chyba wrócę do tych poprzednich

Błażko pije tą herbatkę od ok. tygodnia i bardzo mu smakuje, raz już mu podawałam soczek jabłkowy i też mu nic nie było. Zaczęłam trochę wcześniej rozszerzać mu dietę bo nie chciał pić mleka a jak dostał coś nowego to z chęcią pałaszował. Lekarka powiedziała, że każde dziecko jest inne i być może on wcześniej potrzebuje czegoś nowego.A tak z ciekawości ile waży Marika? Ja wczoraj ważyłam Błażka w domu i waży ok. 7 kg. Wszystkiego najlepszego dla Mariczki :)

Wiolka1509 fajny fotelik u ans jeszcze dużo czasu do zmiany fotelika, ale dodałam do zakładek w przyszłości jak znalazł. Jak kupisz to daj znać jaki i jak się sprawuje.

Ostatnia edycja:
Wszystkiego naj naj naj dla Mariczki;-);-);-)oby zdrowko dopisywalo...

WIOLKA fotelik wyglada dosc solidnie i mysle, ze bedzie sie dobrze uzytkowac.:-)

Tak czytam o tym jak piszecie o kubkach niekapkach i moze ja tez bym juz mogla sprobowac dac Oliwi, jak narazie jeszcze herbatki pije z butli ze smoczkiem....

lagajka te foteliki sa niby od 9 miesiaca zycia, przedzial wagowy 0d 9 do25 kg. teraz mamy fotelik do 13 kg i mala jeszcze w fotelik sie miesci ale mam problem z przypieciem ja pasami bo jest za duza( czytac gruba):-). zaczne go uzywac dopiero za miesiac jak pojade do polski a ze mozna go ustawic w pozycji pollezacej to mysle ze nie zaszkodzi jej na kregoslop.
porzeczkas jak wczesnie zaczelam wprowadzac kubeczek a to dlatego ze mala nie chciala mi pic z butli. mysle ze mozesz jej juz kupic kubeczek i jak narazie dawac jej do zabawy zeby sie z nim oswoila i zakumala o co chodzi:-).
tami_dj moja niunia jak skonczyla 4 miesiace i bylismy na szczepieniu to wazyla7,6kg. a teraz ma prawie 6 i wazy 9,5kg. moj kochany klocek:-)

reklama
Witam1Nawet jeżeli musiałabyś brac antybiotyki, to koniecznie powiedz lekarzowi,że karmisz, a on ma obowiązek przepisać Ci takie, po których możesz nadal karmić piersią.

Do góry