reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Dziewczyny sukces:-):-), dałam Błażkowi do mleka trochę kaszki z bananem i zjadł 180:szok::szok::szok: a od 2 tygodni z ledwością mu wciskałam 110-120. Mam nadzieję, że już zacznie normalnie jeść, może smak mu spasował:tak::tak: zobaczymy przy kolejnej butelce.

reklama
lagajka te foteliki sa niby od 9 miesiaca zycia, przedzial wagowy 0d 9 do25 kg. teraz mamy fotelik do 13 kg i mala jeszcze w fotelik sie miesci ale mam problem z przypieciem ja pasami bo jest za duza( czytac gruba):-). zaczne go uzywac dopiero za miesiac jak pojade do polski a ze mozna go ustawic w pozycji pollezacej to mysle ze nie zaszkodzi jej na kregoslop.
porzeczkas jak wczesnie zaczelam wprowadzac kubeczek a to dlatego ze mala nie chciala mi pic z butli. mysle ze mozesz jej juz kupic kubeczek i jak narazie dawac jej do zabawy zeby sie z nim oswoila i zakumala o co chodzi:-).
tami_dj moja niunia jak skonczyla 4 miesiace i bylismy na szczepieniu to wazyla7,6kg. a teraz ma prawie 6 i wazy 9,5kg. moj kochany klocek:-)

Wiola, to ty tez masz co juz dzwigac :) Mojemu malemu wraca juz apetyt, tak wiec wkrotce pewnie bedzie mial z 9 kg.
Ja juz uzywam podobnego fotelika od kilku tygodni i maly uwielbia w nim siedziec. Zmienilam na ten poniewaz w tym niemowlecym foteliku juz nie chcial lezec, tylko siedziec. Teraz jest zadowolony bo ma wieksze widoki. A jak jest zmeczony to mu obnizam oparcie i sobie wygodnie lezy.
A tak z ciekawosci, jaki jest max wzrost na ten fotelik? Dla mnie wlasnie max wzrost byl decydujacy w wyborze bo chce by jak najdluzej sluzyl (130 cm). Fotel mozna rowniez mocowac przodem i tylem do kierunku jazdy. Czy twoj tez tak ma?

anna tak szczerze to nie wiem bo nie ma tego napisanego. no i raczej mozna go tylko montowac przodem do kierunku jazdy.a ty jaki masz fotelik? masz moze linka?

Błażko pije tą herbatkę od ok. tygodnia i bardzo mu smakuje, raz już mu podawałam soczek jabłkowy i też mu nic nie było. Zaczęłam trochę wcześniej rozszerzać mu dietę bo nie chciał pić mleka a jak dostał coś nowego to z chęcią pałaszował. Lekarka powiedziała, że każde dziecko jest inne i być może on wcześniej potrzebuje czegoś nowego.A tak z ciekawości ile waży Marika? Ja wczoraj ważyłam Błażka w domu i waży ok. 7 kg. Wszystkiego najlepszego dla Mariczki :) Marika przy ostatnim ważeniu (w zeszłym tygodniu) miała 5330, a to był i tak duży skok wagowy :) Tylko ona zdążyła już pochorować trochę, dwa razy dostawała antybiotyki, więc z nowościami wolę ostrożnie. Porozmawiam z pediatrą w przyszłym tygodniu, zobaczę czy nadal tak ładnie przybiera na wadze i marzy mi się już ugotowanie jej pierwszej zupki :D Wielkie gratulacje dla Błażejka!!

Wszystkiego naj naj naj dla Mariczki;-);-);-)oby zdrowko dopisywalo...

WIOLKA fotelik wyglada dosc solidnie i mysle, ze bedzie sie dobrze uzytkowac.:-)

Tak czytam o tym jak piszecie o kubkach niekapkach i moze ja tez bym juz mogla sprobowac dac Oliwi, jak narazie jeszcze herbatki pije z butli ze smoczkiem....

Dzięki za życzonka :) Jak zdecydujesz się na kubeczek to trzymam kciuki, może Oliwce spodoba się tak jak Marisi :)

lagajka te foteliki sa niby od 9 miesiaca zycia, przedzial wagowy 0d 9 do25 kg. teraz mamy fotelik do 13 kg i mala jeszcze w fotelik sie miesci ale mam problem z przypieciem ja pasami bo jest za duza( czytac gruba):-). zaczne go uzywac dopiero za miesiac jak pojade do polski a ze mozna go ustawic w pozycji pollezacej to mysle ze nie zaszkodzi jej na kregoslop.

To ważne żeby miała jak odpocząć od siedzenia, albo zdrzemnąć się w foteliku. Chociaż ja proponowałabym taki zakup obejrzeć przed kupnem

No właśnie my też zastanawiamy się nad zmianą fotelika bo Bartka już ciężko zapiąć w tym niemowlęcym. Jakoś tak mi się wydaje że Bartek jest najstarszy z całego "towarzystwa".
O a wiecie co w wielkich bólach urodził nam się PIERWSZY ZĄBEK. Dziewczyny nareszcie!!!! Teraz powinno iść jak po maśle.
Dużo zdrówka dla Waszych Pociech!!

witajcie!!!:-)
ale mam dzis zwariowany dzien:-( no poprostu szlag mnie chce trafic:wściekła/y: ale od poczatku. Bylismy na kontroli i niestety mamy kontynuacje zastrzykow bo jeszcze cos tam swiszczy:-( po powrocie do domu Milan zaczal mi wymiotowac :-( dwa razy chlusnal na mnie i trzy na wersalke:szok::-( wiec pranie sprzatanie i kapanie:-( niewiem skad on tyle tych wymiocin natworzyl....... na szczescie juz sie to nie powtorzylo (poki co tfu tfu) acha zapomnialam ze jeszcze po tych zastrzykach ma jakies zapalenie siusiaka (podobno po antybiotykach to normalne) dostalismy masc, ktorej w calym miescie w zadnej aptece nie mozna dostac:no::wściekła/y: wiec M pojechal na dyzur zeby przepisali cokolwiek o podobnym dzialaniu. (i teraz dopiero sie zacznie) lekarz powiedzial ze nie moze nic przepisac nie widzac dziecka!:wściekła/y:M tlumaczyl ze dziecko ma 7 miesiecy ma zapalenie oskrzeli jest godz 20 wiec skoro mamy recepte od lekarza tzn ze byl dzis widziany przez osobe kompetentna. Lekarz tlumaczyl sie ze i tak nie ma recept:wściekła/y: wiec M mowi ze wyciagnie na siebie, to powiedzial ze ma nie kombinowac i on musi dziecko zobaczyc:wściekła/y::wściekła/y:(czyli czysta zlosliwosc wg mnie ) no i co?? pojechalismy badanie zrobione od picu wywiad na temat przyjmowanych lekow przez dziecko rowniez. Wiec spytalam czy faktycznie przyjazd z 7 miesiecznym niemowlakiem chorym na zapalenie oskrzeli o godz 20 byl konieczny??? uslyszalam ze tak bo wrazie czego on ponosi odpowiedzialnosc i tu przyznam mu racje ale........ jezeli jestemy tacy drobiazgowi to powinien dokladnie sie dopytac jakie leki dziecko przyjmuje bo nie wiadomo czy mozna jeden antybiotyk z drugim rownoczesnie stosowac i cholera takie mam nerwy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: aaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

reklama
anna tak szczerze to nie wiem bo nie ma tego napisanego. no i raczej mozna go tylko montowac przodem do kierunku jazdy.a ty jaki masz fotelik? masz moze linka?

Wiola, ja tak sie pytalam z ciekawosci bo nawet nie wiem jakie sa przepisy w PL czy nawet w Europie do przewozenia dzieci w samochodzie. Domyslam sie, ze jednak musi byc podobnie. w usa dziecko powinno byc przewozone tylem do jazdy kierunku jazdy do 1 roku zycia. Potem moze byc przestawione przodem. Oczywiscie nie wszystkie dzieci zmieszcza sie w tych niemowlecych fotelikach az do ukoncznia 12 miesiecy. Np. moj juz dobil limit wzrostowy i juz bylo mi go ciezko dopinac. no i tez juz nie lubial jezdzic na lezaco, chcial siedziec zeby wiecej widziec. Kupilam fotelik (link ponizej), ktory wlasnie sie montuje i tylem i przodem. Limit wagowy jest 30 kg, a wzrost dokladnie 127 cm. Tak wiec mam nadzieje, ze ten fotelik posluzy mi troche :-)
A jak to jest w PL z tymi przepisami?

Do góry