reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Dzięki porzeczkas :) czy Oliwka chętnie leży na brzuszku, bo ze zdjęcia można wywnioskować, że jest Jej przyjemnie? Bartek robi mi zazwyczaj taką aferę, że zapewne sąsiadom uszy puchną. I pewnie przez to nie będzie raczkował :(

reklama
Oliwia bardzo lubi lezec na brzuszku...sama sie przekreca i dzis nawet pierwszy raz spala na brzuchu...ale co najlepsze podnosi tylek tak jakby sie do raczkowania szykowala....Moze Twoj synus tez jakos sie przekona ja od poczatku przekrecanie jej na brzuch traktowalam jako zabawe i moze dlatego tak to lubi...

czesc!!!! Zaczne od tego ze Milan znow chory:( dostaje zastrzyki:( zapalenie oskrzeli:( buuuu :( porzeczkas witam !!!! coreczka sliczna!!!! nie pamietam, ktora sie pytala o kontrole lekarska, ale u nas w jaworznie chodzimy na szczepienie i wtedy waga i miara i oprocz tego jest bilans pol rocznikow. pozniej tylko same szczepienia jak nic sie nie dzieje:) No, ale my niestety juz znani jestesmy w przychodni bo ciagle jakis chorobska sie nas czepiaja:( tami_dj - no powiem ze elegancik bedzie z blazeja:))) my niestety w swieta chrzest mielismy wiec nie moglismy sobie pozwolic na takie cudo!!!! zreszta zimno w tym kosciele jak diabli!!!! i wtedy tez zreszta nabawil sie zapalenia oskrzeli:((( to jest jakis horror!!! a i niepodobalo mi sie jak przeprowadzili cala msze i te chrzciny bo tak tasmowo to sie odbylo z tego wzgledu ze swieta i masa dzieci byla gdzies ok 13!!!!

:-Dmilo ,ze ktos o mnie pamieta heheh.jestem jestem,podczytuje ale nie mialam czasu ostatnio napisac,albo sil chyba... od dzis mam 4 dni wolnego,tak jakos mi sie skumulowalo.dzis zabawy z Maciusiem, pranie,sprzatanie,troche nadgonic musialam obowiazki domowe, a wierzcie ,ze juz bylam wyczerpana fizycznie... praca,opieka nad szkrabem,brak chwili dla siebie.pare dni temu kupilismy w sklepie z zabawkami do wczesnego rozwoju dziecka,kolorowe maty piankowe,skladajace sie jak puzzle, rozlozylismy je w salonie,bo tam nie mamy dywanow,tylko panele i Macius teraz siedzi na nich,bawi sie ,raczkuje, cos musielismy wymyslec,bo maly nie lubi juz siedziec spokojnie,odkad nauczyl sie stac i raczkowac heheh.masakra,jest tak ruchliwy,ze czasem mnie przeraza.a najbardziej uwielbia sypialnie,tam sa grube wykladziny,i szaleje na nich jak wsciekly byczek hehheh... wspina sie o lozko,komode,nawet po scianie sie wspina... ale tam chociaz moge z nim usiasc,i odpoczywac...jest bezpiecznie.
no to tyle u nas.aaaa Maciusiowi sie bardzo poprawila skorka,jednak codzienna skrupulatna dbalosc o nia przynosi efekty!!!! pozdrawiamy,jutro bede bardziej aktywna, bo i wypoczeta :-)

Pisałyście o obwodzie główki, mój mały ma 44 cm, więc w porównaniu z waszymi szkrabami, ma wielką łepetynkę :blink::blink:, ale jeszcze jak był w brzuszku to było wiadomo, moje chłopaki taki mają urok. Najgorsze są bluzeczki, jak dostajemy to muszą być z boku rozpinane bo nie włożymy, a na rozmiar dobry. Na szczęście już wszyscy powiadomienia więc rzadko się zdarzają niespodzianki z ubraniem.

moj maluszek tez ma duza glowke od urodzenia. Teraz wynosi 45 cm. Smiejemy sie z mezem, ze mamy madre dziecko bo ma wiecej mozgu :-)

Dziewczyny od jutra rana zaczynam dietę proteinową (białkową) trzymajcie kciuki proszę bo jadłospis jest bardzo monotonny. Motywację mam, wsparcie męża też ale jeszcze zdanie innych kobitek jest mi potrzebne.

Aga - POWODZENIA! a ile kg planujesz zrzucic? Ja chcialabym zaczac cwiczyc, zeby cialo wzmocnic. Wszystko takie luzne i galaretkowate po tej ciazy :no:

czesc!!!! Zaczne od tego ze Milan znow chory:(

Fresh, zycze malemu szybkiego powrotu do zdrowia. Rzeczywiscie czesto twoj maluszek choruje. Jak moj Lukasz mial goraczke i wzielam go do lekarza to lekarz mi powiedzial, ze jestem szczesciara ze moje dziecko jest chore dopiero teraz po raz pierwszy. Lekarz mi powiedzial, ze niemowlaki maja prawo byc chore az do 8 razy w pierwszym roku zycia! :szok:

A ja i Lukasz jestesmy dzisiaj sami w domu bo maz w pracy :-(
wlasnie biore sie za szkole, no i jeszcze musze posprzatac mieszkanie :no: A tak bym sobie chetnie poleniuchowala....:baffled:

Dzień dobry:-) Wstaliśmy i jesteśmy już po śniadanku :tak:
Anna28- wiesz to nie chodzi głównie o kilogramy, bo tych pozbyłam się karmiąc piersia ALE jak skończyłam, zaczęłam normalnie wszystko jeść a do tego brać hormony to pojawił się brzydki brzuszek i boczki. Jesli czegoś z tym nie zrobię to będę wyglądać jak moja mama bo niestety sylwetkę dostałam w genach po Niej. No i ta dieta proteinowa to jest taki troche eksperyment, chcę zobaczyć czy zgubię ten tłuszczyk z obwodu brzucha. Od koleżanek ze studiów wiem, że działa zobaczymy jak będzie w moim przypadku! A na wzmocnienei ciała to może jakiś fitness. W grupie mobilizacja jest inna i w ogóle lepiej idzie.

porzeczkas- Bartek niestety był no i właściwie jest (choc teraz się wyciąga) grubiutki i ogromną trudność sprawiało Mu podnoszenie główki i dźwiganie ciałka na rączkach przy leżeniu na brzuchu. Super że Oliwka nie ma z tym problemów i już garnie się do raczkowania :-D Sama zobaczysz, że zajmiej Jej chwilkę opanowanie nowej umiejętności!

fresh- życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojemu smykowi

reklama
Do góry