reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

oj wiem, wiem!! Żyło nam się lekko i bezproblemowo. Mogłoby się wydawać, że takie życie to jest to, ale to tylko złudzenia. Po jakimś czasie zaczyna robić się nudno. :baffled: Tak było w naszym przypadku.
Teraz mieszkamy pod Warszawą, mamy synka, zwykłe problemy, normalne życie, a przede wszystkim blisko rodzinę i znajomych!! :-)
Powrót tuż, tuż!! Powodzenia przy pakowaniu i zbieraniu wszystkiego do tak zwanej kupy :-D
dzieki wielkie napewno powodzenie sie przyda.:-)
zgadza sie Iwunia spi ale ta drzemka trwa okolo 30 min wiec niedlugo sie skonczy.

reklama
To widze, ze nie tylko moja oliwia ucina sobie pol godzinne drzemki. A juz sie zaczynalam martwic, ze moze cos nie tak jest...
niektore dzieci tak maja( moja niestety:-()
on spi bardzo malo w dzien w sumie teraz i tak spi wiecej niz jeszce np dwa miesiace temu.przedtem spala mi max godzine w ciagu dnia. teraz max 3godziny

Oliwia potrafi spac przez 2-3 godziny.Ale czasami sie budzi po pol godziny bawi sie 15 minut i znow ja musze usypiac normalnie masakra:crazy:
Nie wiem co juz z tym spaniem jej robic, czasami w dzien nawet nie mam jak naczyn pozmywac....

ojej Wy wszystkie poza krajem? :( dzięki za odzew :)
może fresh będzie wiedziała cos na temat wizyt u pediatry.
Sporo nas aktywnych na forum czyżby Wasze Szkrabki też ucinały sobie w tej chwili drzemkę?

Dokładnie tak:-), ale moja ogólnie to grzeczne dziecko, więc i poczytać zdążyłam nim usnęła:-). To już druga drzemka dzisiaj. Na dworze tak ładnie, ale nie wyjdę, bo mi się zimno na wardze zrobiło:baffled::wściekła/y::no:, masakra. Najwyżej wystawię ja na taras:-)

niektore dzieci tak maja( moja niestety:-()
on spi bardzo malo w dzien w sumie teraz i tak spi wiecej niz jeszce np dwa miesiace temu.przedtem spala mi max godzine w ciagu dnia. teraz max 3godziny

Moja też max 3 godzinki, ale wcześniej ładnie spała. Ale w nocy od początku super śpi:-)

to masz dobrze asienka... moja mala to srasznie ruchliwe dziecko, wszystkiego jest ciekawa i nie usiedzi w miejscu ani chwili. ma takie diabelki w oczach:-)

Hej
Witam nową mamusię :-):-), ja dopiero teraz mogłam dopaść komputer:-D. Błażko postanowił, że dzisiaj nie śpi:-:)-( w ciągu dnia więc czasu niewiele, a tak się przed chwilą pokupkał:szok::szok:, że nawet pod pachami był brudny. Wykąpałam go , on szczęśliwy więc mam chwilę przerwy. Pisałyście o obwodzie główki, mój mały ma 44 cm, więc w porównaniu z waszymi szkrabami, ma wielką łepetynkę :blink::blink:, ale jeszcze jak był w brzuszku to było wiadomo, moje chłopaki taki mają urok. Najgorsze są bluzeczki, jak dostajemy to muszą być z boku rozpinane bo nie włożymy, a na rozmiar dobry. Na szczęście już wszyscy powiadomienia więc rzadko się zdarzają niespodzianki z ubraniem. A co do wizyty u lekarza to nie pomogę, ja chodzę co 3 tygodnie po receptę na Bebilon więc na bieżąco rozmawiam z lekarką.

Dziewczyny od jutra rana zaczynam dietę proteinową (białkową) trzymajcie kciuki proszę bo jadłospis jest bardzo monotonny. Motywację mam, wsparcie męża też ale jeszcze zdanie innych kobitek jest mi potrzebne.

reklama
Do góry