reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Dziewczyny a moze zalozymy watek w ktorym kazda napisze cos o sobie? Tak zebysmy sie lepiej poznaly? Co Wy na to?

mam inny pomysl. Jako stara wyjadaczka forum cenie sobie prywatnosc, pewnie wiele z was rowniez. Zalozylam grupe zamknieta do ktorej dostep otrzymaja tylko grudniowki:tak: Tam mozemy pisac o prywatnych sprawach ii wstawiac zdjecia (zwlaszcza pozniej naszych dzieciaczkow, po co dostarczac materialow roznym zboczkom:dry:)
Wysylam zaproszenia, piszcie na priv jesli jeszcze nie dotarly:tak:

reklama
Witam nową grudniówke:)))

Koriander dobry pomysł...tez o tym myslałam bo tuma dostep kazdy i nawet z zewnatrz...kazdy moze czytac a nie wszystko chcemy by wychodziło...a napewno są osoby ktore czytaja nasz wątek z ciekawości....

To dajcie mi troche słonka...:happy2::happy2::happy2:

Cześć dziewczynki. Czy mogę dołączyć do wątku?
Wedlug OM mam termin na 1stycznia ale wydaje mi sie ze urodze jeszcze w tym roku o ile fasolka sie utrzyma.

Świetny pomysł. Ja jeszcze nic nie otrzymałam :)
Jusia84 witaj wśród nas:)

Mam pytanie: Jak u was z wagą, podnosi sie cos??? Bo u mnie nie jestem na minusie nawet od ostatniego ważenia u lekarza i nie wiem czy to dobrze, czy źle.

Ostatnia edycja:
Czy ogłosiłyście już światu wielką nowinę? Jak długo czekałyście?
Ja jestem dopiero w 5 tygodniu i chciałabym wykrzyczeć to całemu światu. Postanowiliśmy że poczekamy do pierwszego USG.
Mieszkam w UK. Tu ciąża dopiero zaczyna się po 12 tygodniu. Do tej chwili jedyne co masz to dwie kreski na teście.

U mnie już wiekszosc osób wie. Rodzice dowiedzieli się w świeta. Znajomi też wiedzą, mam malutki brzuszek już więc przygladaja się.
Właśnie już któraś z dziewczyn pisała o tym, że tak jest w UK. I w sumie tego nie rozumiem. Ja bym nie mogła wytrzymać. Ale co kraj to inaczej. Zobaczysz szybko zleci, ja pamiętam jak robiłam test i wyszło a to juz dawno było;)

Aniaa23 wlasnie te nocne pobudki trzeba przetrwac :). Nasz najmlodszy to budzi sie w nocy na jedzenie. Najstarszy tylko wedruje do nas do lozka, ale potrafi i cala noc przespac u siebie. A sredni przestal budzic sie na nocne jedzenie jak skonczyl 6 miesiecy, on z calej trojki najpiekniej przesypia, bo jak usnie nam kolo 20-21 toi budzi sie o 8, zdarza sie, ze chce mu sie pic, ale zostawiamy mu butle miedzy poduszkami i jak sie budzi to sam sobie bierze, potem odklada i idzie spac dalej :).
A co do zajec plastycznych dla dzieci to fajna sprawa, nasz najstarszy jeszcze na zadne nie chodzi, ale od zawsze ciagnelo go do malowania, chcial tylko kartki i kredki i siedzial i tworzyl, wiec na urodzinki dostal sztaluge i do tej pory jest tak, ze pierwsze co robi jak wstaje to biegnie do niej i maluje :). My myslimy o zajeciach muzycznych... maz jest muzykiem, ale nie zawodowo, ale chcialby aby dzieci zachecic do tego :).
Aneeczka, KateFlo, Jusia84 witajcie :-)
Jusia84 u nas wiedza tylko tesciowie, a reszta dowie sie jak dojdziemy do 12tc :)
Polcia ja Ci sle troche slonka, u nas piknie swieci :).
Nonek u mnie waga tez na minusie.. mdlosci i ruch robia swoje, ale ja w kazdej ciazy tak mialam na poczatku, ze mi w dol lecialo...

jusia84 witaj, gratuluję!, wiem że w UK mają takie podejście, jednym to odpowiada a innym nie, mi osobiście też by nie odpowiadało bo dla mnie ciąża się zaczyna zaraz po poczęciu i to jest autentyczne życie z bijącym serduszkiem włącznie, natomiast ich podejście jest całkiem inne. Podejrzewam że u nich to wyrasta z ideologicznego podejścia w którym dziecko uważa się za dziecko dopiero jak się urodzi, natomiast w okresie prenatalnym jest tylko "czymś" przypominającym człowieka (oczywiście to tylko generalna opinia, z pewnością są wyjątki i grupy o innych poglądach ale raczej dominują tego typu) więc po pierwsze nie troszczą się o zdrowie dziecka w I trymestrze bo szkoda im na to czasu i kasy, nawet po kilku poronieniach ciężko o jakąś dodatkową opiekę (oczywiście zależy na jakiego lekarza się trafi) a po drugie aborcja na życzenie do 24 tc (jak się nie mylę)... tak więc to jest Wielka Brytania i ich system opieki zdrowotnej
Ja też jeszcze nie pochwaliłam się nikomu ale pewnie w majówkę się wygadam :-)

Anneeczka witam i Ciebie i gratuluję, widzę że jesteśmy na tym samym etapie :-)
KateFolo również gratulacje, rozgość się :-)

reklama
koriander wspolczuje wiszenia nad toaleta :/
ja mialam kilka dni spokojnych, myslalam ze juz przeszlo, nawet troche sie denerwowalam a tu niespodzianka!! ze zdwojona sila wraca i normalnie dopiero zaczynam przygode z WC!!! ale chyba to dobry znak :tak: wszystko dla wampirka

Do góry