reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Nasz smoczek dziala tez tylko na chwilę jak trochę dluzej chce Wojtusia uspokoic smokiem to jest placz i smoczek moze nie istniec. Pepuszek tez czyszcze oceniseptem i patyczkiem do uszu.

U nas mały akceptuje tylko smoczek z Canpolu i innego nie chce, ale ten smoczek chyba najbardziej przypomina mu sutek;-) i teraz pomaga mu zasypiac :-) a co do pępka to my też czyściliśmy octeniseptem i patyczkiem ale u nas tylko jeden dzień po odpadnieciu pępuszka to było:-)

co do pępka, to mówiła nam położna, że to ma się obsuszyć i odpaść, stąd trzeba psikać spirytusem albo octeniseptem, żeby zakażenia czy infekcji nie było.

Witajcie.
Jak Wam mijaja dni? U mnie dziś taki śnieg od rana, że jak zawsze zaskoczyl drogowców. Co by nie powiedziec "sorry, taki mamy klimat" :D Malutka rośnie w oczach, ładnie przybiera na wadze. 31 stycznia idziemy na kontrolę bioderek. A jutro Chrzest. Myslalam że śnieg nas ominie na ten dzień, a tu sypie, zimno pewnie z -10 jak nie wiecej. I dziecko trzeba porzadnie ubrać. Jeszcze.dziś zauważyłam na brzuszku u niej tak jakby wysypke.. nie wiem co to.. możliwe że od tego w czym piore jej ubranka? Nie zauwazylam wcześniej nic takiego i się zaniepokoiłam. Jak nie zejdzie w najblizszym czasie to ide do lekarza.. mam nadzieje że to nic takiego..

Hej Mamusie:-) u nas też śniegu pełno, zimno strasznie, ale przynajmniej słońce świeci:-) my dziś mamy w planach leniwa niedzielę:-) ma wpaść kuzynka na plotki a tak to cieszymy się dniem w domu:-)
Cayoka u nas też mały miał wysypke tylko na brzuszku i na szyi trochę, ale u nas to była wysypka od produktów mlecznych które ja jadłam:-) jak tylko odstawiłam te produkty to znikło wszystko:-) ale przyczyn może być więcej:-) my robiliśmy jeszcze badania krwi by wykluczyć ze to coś innego:-) a i od proszku czy płynu do prania to może być:-)

reklama

hej

u mnie też dzis niegowo ,przepięknie...D ze starszym wyszedł na sanki a ja dzis len nie wychodzę...zakatarzona jestem trochę to się byczę w domku :-)

Filipek cudo moje słodko spiocha

co do prania ja piorę w płynie Bobini i jestem zadowolona,ładnie delikatnie pachnie.nie prasuje ubranek już ,bo zwyczajnie nie wyrabiam się z tym...

dni mijają szybko,maluszek robi się klopsikowaty haha na maminym mleczku ;-) i tez mamy smoczek canpola :-)

w piatek szczepienie...

Do góry