reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Cześć Dziewczyny ::tak:
U nas też wszystko ok! Antek jest kochany :) Oczywiście czasem potrafi dać w kość i pomarudzić, ale uważam, że i tak nie jest jakimś upierdliwym Maluchem. W nocy budzi się co 2-3 godz, zjada, robi kupę i idzie spać :tak: (choć też zdarzają się wyjątki, że budzi się częściej i marudzi hehe, no ale wyjątek potwierdza regułę :) )
eM dużo pomaga i również zakochany w synku... Ale od jutra niestety rusza już do pracy :baffled:
A nam jeszcze nie odpadł pępek...Wisi już dosłownie na włosku, ale siedzi...
Tiluchna fajnie, że Ellie nadal jest aniołkiem hehe
tigi mój Młody też ma chomiczkowate polcizki hehe klusek z Niego kochany! W 2 tyg przytył 800g tak Go cycek wykarmia hehe
cayoka my nie używamy smoczka, więc nie pomogę :)
Awunia u nas śniegu też pełno. Do tej pory mróż był minus 12, ale dziś minus 5, więc ruszamy na spacer
ananaska leń się leń, należy Ci się :) Uporaliście się z remontem już do końca?

reklama

tak juz po "brudnej" robocie :-)

ja dopiero do formy doszłam...nie dość ze w szpitalu traume przezyłam...to nawet spartaczyli nakładając mi szwy...wszystko przeciwko mnie...musiałam isc do doktorki i okazało sie ze sie nie rozpuściły...ponacinała i wyszły...

Niunio już ma pierwsze uśmieszki :-) jezu jaki słodziak z niego :-) w lutym kupuje leżaczek bo albo leży w łożeczku albo trzeba go trzymać /nosić a już się zaczyna robić towarzyski i interesowac wszystkim :-)

cześć mamusie! :-) nasza Majeczka też rośnie jak na drożdżach :-D dziś ma miesiąc i 2 dni waga 4800 i 60 cm :-) u nas zima i to nie lada, a że mieszkam na wsi to śniegu wszędzie po kolana więc spacer póki co odpada :-(

gratuluję wam waszych aniołków i cieszę się z wami. Maja ma tak 4 na 7 dni krzyków, i jedyne co pomaga to przytulenie na rączkach i cycek. smoczka niestety nie chce. może spróbuję jeszcze tego z canpolu bo miałam z aventu i nuka. a czasem było by łatwiej tą jej potrzebę cumkania czymś innym zaspokoić, bo rączki to mogłaby i w całości ssać, a od tego jak powiedziała moje lekarka wady wymowy się robią.

dziewczyny mam pytanie, czy wasze skarby bardzo wymiotują? Mai czasem się tylko trochę uleje ale czasem to dosłownie jak kot rzyga :baffled:np. przed chwilą. zjadła a za jakieś pół godziny poszła fontanna i to nie jedna. i zaczynam się martwić czy tak może być...

powiedz lekarzowi na kontroli o tym wymiotowaniu - moja Mała zwymiotowała dosłownie dwa razy, ale konsultantka laktacyjna kazała mi pilnować ilości przetworów mlecznych w ciągu doby i żebym na jeden posiłek jadła tylko jedną mleczną rzecz <w tym ser, mleko itp>, i już więcej problemów nie było.

Witajcie

ANECZKA co tam u was słychać?

ANANASEK ja mam bujaczek po Pawle i bardzo Lena lubi w nim leżeć :tak:ma wtedy oko na nas;-)

Ja chcę zakupić matę edukacyjną, ale nie wiem na jaką się zdecydować :baffled: chciałabym jakąś z melodyjkami i światełkami u góry. Macie może już jakieś sprawdzone?

Aneczka, mam po prostu boską konsultantkę laktacyjną;-) cudotwórczynię wręcz, z tego co słyszałam:-) mi samej pomogła po cesarce, gdzie nie miałam pokarmu praktycznie w ogóle przez ponad 4 dni, a ze szpitala po 6 dniach wyszłam karmiąc Małą tylko piersią:-) babka nazywa się Maria Kaleta i pracuje w poradni laktacyjnej w szpitalu Żeromskiego. wchodzi się drzwiami na prawo od ginekologicznej izby przyjęć i idzie się na oddział patologii ciąży, poradnia jest na początku korytarza na oddziale patologii ciąży. jak się zapytasz, to Ci każdy powie jak trafić:-) poradnia jest czynna od wtorku do piątku w godz. 9:00-12:00, nr tel. 12 622 92 42, 12 622 93 82. naprawdę bardzo serdecznie polecam, babka ma super podejście, jest bardzo serdeczna dla dzieci i dla mam z problemami:-) i na każdy problem ma mnóstwo pomysłów - co najważniejsze, skutecznych!:-) powiem Ci - aż chce się karmić piersią po rozmowie z nią:-)

cosiek, my kupiliśmy z Tiny Love, taką z kwiatkiem u góry, w sumie to nie używamy w ogóle tych melodyjek, Mała jest zainteresowana samą matą i zabawkami:-)

TIGI to super że trafiłaś na taką fajną babkę od "cycków"

Muszę pooglądać sobie te karuzele z Tiny, bo mam tej firmy już karuzelę do łóżeczka

Dziewczyny które karmią butelką - Wasze dzieci też miewają kolki? czy to tylko taki urok dzieci karmionych cycem? Pytam bo moja koleżanka karmi mm i mówi że chyba małego męczą kolki i się zastanawiam czy jak się podaje mm to można mieć kolki? - uświadomcie mnie.

PIĘKNASZYSZUNIA i jesteś zadowolona z tej maty???

reklama
kolki to dolegliwość spowodowana niedojrzałością unerwienia przewodu pokarmowego w ciągu pierwszych trzech miesięcy życia dziecka. Perystaltyka jelit jest wtedy mało skoordynowana, zalega w nich pokarm, a to powoduje bóle brzuszka.

generalnie nie koniecznie zalezy od tego co maluszek je :tak:

btw dostalam okres :szok::baffled::szok::baffled: a karmie tylko piersia :sorry2:

Do góry