reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Nasz smoczek dziala tez tylko na chwilę jak trochę dluzej chce Wojtusia uspokoic smokiem to jest placz i smoczek moze nie istniec. Pepuszek tez czyszcze oceniseptem i patyczkiem do uszu.

U nas mały akceptuje tylko smoczek z Canpolu i innego nie chce, ale ten smoczek chyba najbardziej przypomina mu sutek;-) i teraz pomaga mu zasypiac :-) a co do pępka to my też czyściliśmy octeniseptem i patyczkiem ale u nas tylko jeden dzień po odpadnieciu pępuszka to było:-)

co do pępka, to mówiła nam położna, że to ma się obsuszyć i odpaść, stąd trzeba psikać spirytusem albo octeniseptem, żeby zakażenia czy infekcji nie było.

Witajcie.
Jak Wam mijaja dni? U mnie dziś taki śnieg od rana, że jak zawsze zaskoczyl drogowców. Co by nie powiedziec "sorry, taki mamy klimat" :D Malutka rośnie w oczach, ładnie przybiera na wadze. 31 stycznia idziemy na kontrolę bioderek. A jutro Chrzest. Myslalam że śnieg nas ominie na ten dzień, a tu sypie, zimno pewnie z -10 jak nie wiecej. I dziecko trzeba porzadnie ubrać. Jeszcze.dziś zauważyłam na brzuszku u niej tak jakby wysypke.. nie wiem co to.. możliwe że od tego w czym piore jej ubranka? Nie zauwazylam wcześniej nic takiego i się zaniepokoiłam. Jak nie zejdzie w najblizszym czasie to ide do lekarza.. mam nadzieje że to nic takiego..

Hej Mamusie:-) u nas też śniegu pełno, zimno strasznie, ale przynajmniej słońce świeci:-) my dziś mamy w planach leniwa niedzielę:-) ma wpaść kuzynka na plotki a tak to cieszymy się dniem w domu:-)
Cayoka u nas też mały miał wysypke tylko na brzuszku i na szyi trochę, ale u nas to była wysypka od produktów mlecznych które ja jadłam:-) jak tylko odstawiłam te produkty to znikło wszystko:-) ale przyczyn może być więcej:-) my robiliśmy jeszcze badania krwi by wykluczyć ze to coś innego:-) a i od proszku czy płynu do prania to może być:-)

reklama

hej

u mnie też dzis niegowo ,przepięknie...D ze starszym wyszedł na sanki a ja dzis len nie wychodzę...zakatarzona jestem trochę to się byczę w domku :-)

Filipek cudo moje słodko spiocha

co do prania ja piorę w płynie Bobini i jestem zadowolona,ładnie delikatnie pachnie.nie prasuje ubranek już ,bo zwyczajnie nie wyrabiam się z tym...

dni mijają szybko,maluszek robi się klopsikowaty haha na maminym mleczku ;-) i tez mamy smoczek canpola :-)

w piatek szczepienie...

Do góry