reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Basiu a moze ty masz podobnie jak ja z tymi skurczami??
irritable uterus
wszystko moze macice 'zdenerwowac' : wzdecie, rozwolnienie, za malo picia, za duzo picia, dluzszy spacer, stres, za dlugie lezenie - absolutnie wszystko
a zloty srodek ciezko znalezc :wściekła/y:

ja powiem ci wtedy w szpitalu ewenement stanowilam, skurcze co 2 min, 90%, jak alpy conajmniej spiczaste, szykuja porodowke ..a szyjka co? dluga i zamknieta:szok::-D musialo mi cos niezle macice zdenerwowac:dry::-D

Zycze Ci aby usg poniedzialkowe przynioslo ci pozytywne info i waga dziecka byla w normie :tak:

Awunia - czy to autko nie za bardzo sobie z wami pogrywa???:wściekła/y:;-) ale powaznie to nie zazdroszcze:no:
nie lubie kiedy rzeczy martwe robia nam na zlosc :sorry2:

Polcia - ja Cie podziwiam bo ty jeszcze takiego maluszka w domu masz:tak:

pamietam jak przez mgle jak to bylo jak sie Piotrek urodzil a Olivia miala 2 latka.. ale Twoje to o pol roku mlodsze bedzie - wytrwalosci przy wyzynaniu sie zabkow!!!

Marta - wiem ze synek pewnie nie bardzo rozumie stan ciazy itd ale jak corcia reaguje??? tez jest tak podekscytowana jak moja????

reklama
Wszyscy odpoczywają po wczorajszych wędrówkach ludu

My z synkiem jeszcze w łóżkach, ale kawa i śniadanie już za nami, chłop ciężko pracuje na podwórku a my leniu****emy

Hej dziewczyny jestem tu całkiem nowa ponieważ mam termin na 29 listopada i jestem na forum listopadóweczek, ale obstawiam, że mogę jednak w grudniu urodzić. Mam do was pytanie ile ważą wasze maleństwa. Bylam na wizycie i okazało się że mój chłopczyk waży już 3655 |Pani doktor powiedziała, że jak mały nadal będzie tak rósł to prawdopodobnie czeka mnie cięcię cesarskie. Zastanawiam się ile mały może jeszcze przybrać na wadze do 20 listopada ponieważ to wtedy mam kolejną wizytę:-)

Cosiek ja tez leniuchune choc synowie ju nie daja rady byc grzeczni i zaczynaja dokazywac :-) ;-) DZis pobudke zaraz po czwartej mialam babcia m zmarta . I cala rochina wydzwaniala i pobdzila mi d,zieci. teraz wlasnie maluch doslownie mi wlazi na glowe.

Cześć i czołem dziewczęta,
My już od 6 na chodzie:tak: Zaraz zawijam się na plac zabaw, coby moje szalone Młode się wybiegało, bo domu nie starcza:-D

Wczoraj się zmasakrowałam, wróciliśmy wieczorem wykończeni. Nie dla mnie już takie eskapady i całodzienne biesiady. Dobrze, że do teściów nie pojechaliśmy, bo trzech takich dni bym nie wyżyła;-)

awunia współczuję awarii, my ostatnio mieliśmy taką serię. Szlag mnie trafiał:wściekła/y:

smutnamama współczuję:-(

cosiek aleeee Wam dobrze:-D Ja mojej córci wołami do łóżka nie zaciągnę na powylegiwanie:confused2: Żywioł:-D

u nas dzisiaj pierwszy obudzil sie Piotrek.. pogadal pogadal i slyszymy ze wydaje dzwieki osla :oo: ioooooo ioooo
i nagle zza sciany od Olivii slychac drugiego osla ioooooo ioooooo:rolleyes:

i tak o to od 6 rano farme mielismy w domu :laugh2::laugh2:

smutnamamo:-:)-( moje kondolencje:-( a rodzinka mogla poczekac chociaz do 8...:eek:

no my nie obchodzimy dnia zmarlych:sorry:

za to bylam u fryzjera a pozniej zafundowalam sobie 'chinczyka'
10 mini spring rolls, zupke i zeberka w sosie sliwkowym:-D

dzisiaj sie czuje calkiem elegancko i choc od 2 dni mam jakies okropne horrory w nocy...jakas totalna masakra... to samopoczucie ok:-D

w ogole dzisiaj to jakbym brzuszka nie czula, Mloda ledwo co tam machnie noga:sorry:

Aia - podziwiam, ja bym juz nie dala rady:no: u nas pogoda niewyjsciowa na plac zabaw - ale dzieciaki ganiaja gora dol gora dol.. od rana juz zdazylismy zrobic.. ekhmm.. uwaga.. pisanki :oo::oo::rolleyes::biggrin2:

jedyne wycieczki dla mnie to odprowadzanie dzieci do szkoly - szybkim marszem:tak: i przyprowadzanie
oni na rowerach a ja zapierniczam za nimi

choc zastanawiam sie czy od poniedzialku nie robic sobie spacerow po lesie... hmmmmmmmmm:tak:
takie 30 min ale szybszym kroczkiem zeby rozruszac cialko :tak:

cosiek - a co chlop takiego robi???:-D

kika - witaj:-D ja nie mam zielonego pojecia ile moj skarbek wazy
biggrin.gif
dowiem sie po porodzie ;-)
aczkolwiek mniejsza niz 3800 nie powinna byc biorac pod uwage starsze rodzenstwo i ich wage :tak: dalo sie 2 razy rade to i 3 raz sie da:laugh2:

Ostatnia edycja:
AIA my zamiast siedzieć wczoraj w domu to szalejemy po cmentarzach, a u nas w rodzinie było kilka takich "gwiazd" co się nie pofatygowały bo przeziębione było, albo pogoda im nie odpowiadała.

Co do wylegiwania, to mojego w łóżku jedynie bajki przytrzymają ;-)

SMUTNAMAMA to się babci przytrafiło odejść w Zaduszki, chorowała? pewnie rodzinka przeżywa, ja nie wyobrażam sobie telefonu że któraś z moich babci nie żyje, chyba bym oszalała z rozpaczy. Ja jestem bardzo związana ze swoimi babciami, moje kochane.

Dziewczyny pościeliłam i wstawiłam pranie, robię kompot z jabłek i porzeczek dla synka więc to już jest coś :tak:

TILUCHNA ma do wsypania prawie 10 ton węgla do piwnicy i garaż do odgruzowania, bo zima się zbliża trzeba jedno auto garażować (na szczęście moje bo diselek) a tak całe lato auta stoją pod chmurką bo w garażu zawsze burdel :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
aaaaaa no to faktycznie sporo roboty :szok::szok:

moje auto stoi zawsze przed garazem bo garaz zajmuje... motor meza:eek::sorry: ehhhh

w zime auto jest taaaaaaaaak zimne ze musze 15 min przed czasem zalaczac zeby dzieciaki mogly jakos funkcjonowac w srodku..
choc sobie mysle ze w tym roku jezeli nie bedzie padac deszcz to po prostu bedziemy tuptac do szkoly..
nie chce mi sie pakowac wozka, fotelika, dzieciakow po to aby przejechac 3 ulice i wypakowywac wszystko:sorry:

o jaaaaa ale mam lenia w tylku dzisiaj :-D

Do góry