reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

mamuśka - no ja też dostałam, ciekawe czemu tak długo zwlekaja.. na innych od razu jest program na miesiac wczesniej. No ale nic. Juz i bez wzgledu na program jade, namówiłam męża :D dla niego ważne że będzie o fotelikach to nei bedzie musiał czytac :) Pewnie jeszcze bedzie jakis przedstawiciel mleka (nuk albo enfamil), może ktoś z osmozcare, zawitkowski.. (tak wynika z ich zdjec z innych miast :D).

A co do niedzielnego kierowcy to ja też troche takim jestem, ale już coraz ciężej mi sie jeździ i mysle czy by sobie darować jeżdżenia autkiem...

reklama
lucere nooo na filmikach też jakieś pokazy wózków były. Podejrzewam, że będzie dużo reklamy, ale zapewne jak to na bezpłatanych warsztatach ;););)
Co do jeżdżenia to ciężko mi jeszcze nawet nie jest, ale mój M się bardzo stresuje, bo lekarz kiedyś lekarz nam powiedział, że kobiety w ciąży mają często stłuczki, bo koncentracja obniżona itp. ;)

Witam w ten piękny czwartek :-);-) piękny to on był ale tak do godziny 11.. Byłam na zakupach szczęśliwa i co?! Samochód nam się na parkingu pod m1 zepsuł:szok: niby odpali a nie pojedzie trzeba było czekać na holowanie ciekawe co mechanik powie i ile za naprawę zapłacimy..:wściekła/y: ale stwierdziłam trudno kiedyś musiało coś się stać w końcu to tylko maszyna ;-) ale kupiłam paczkę pampersów i parę rzeczy i jest już lepiej :-D
mamaktosia udanych zakupów!:-)
vici, mamaktosia ale macie dużych chłopaków już:D
mamuśka tatusiowie twardo idą na porodówkę na czele z moim, ale swojemu już zapowiedziałam, że ma się "tam" nie patrzeć :-) co do wagi proszę się nie przejmować, bo Ty chudzinka jesteś i na pewno wszystko jest okej;-)
lucere fajne są te smoczki, w ogóle mi ta firma jakoś najbardziej odpowiada:-D

MamUśKaaa88 chciało by się rzec "mam tak samo jak Ty", bo ja mniej więcej tak samo wagowo przytyłam, a do tego jadamy podobnie:-) widocznie taka nasza uroda:sorry2: ja do dziś prawka nie mam, więc tym bardziej podziwiam:tak:

Ag - KrK 89 współczuję awarii autka, my też niedawno naprawialiśmy, a do tego nam wyskoczył jeszcze przegląd i ubezpieczenie, normalnie wszystko na raz:wściekła/y: ale ważne, że zrobione, a zmieniać nie będziemy bo autko rodzinne:tak:

Szyszunia nooo rozumiem ;)
Ag KrK chudzinka, nie chudzinka, ale zawsze to przerażające jak cyferki na wadze rosną...;/ No teoretycznie mój też się wybiera, ale też zapowiedziałam, że z ewentualną możliwością wyjścia ;) bo może jak już będę w trakcie to okaże się, że wcale nie chce, żeby tak był hehe Poza tym jak coś to ma być ze mną od pasa w górę ;) Nie chcę, żeby miał traumę (choć twierdzi, że nie będzie miał :) )
kiepsko z tym samochodem... Może uda naprawić się niewielkim kosztem.

Ja dzis spokojny i leniwy dzień ;) Byłam trochę na zakupkach, zrobiłam obiad i standardowo oglądam porodówkę heheh
Wieczorem mają wpaść znajomi, zostają na noc, bo rano muszą lecieć jedno do pracy, drugie coś załatwić i chcą zostawić mi swojego Malucha ;)
Dziewczyny polecacie zakupy na ebuy? Bo jakoś nigdy tam nic nie kupiłam i nie do końca jestem, przekonana, a wydaje mi się, że Wy tam kupujecie :)

Ja się wybieram z mężem na "bezpiecznego malucha" :) Ostatnio wpadło mi 1,5kg w ciągu 3 tygodni, ale Zosia przytyła ok 700g. Niewiele więc łącznie przytyłam - 5kg. Ale każda tyje w swoim tempie i odchudzać się nie można. Tak jak Mamuśka piszesz - trzeba wprowadzić zdrowe odżywianie i to na pewno przyniesie efekt :) A jak się czegoś chce np. czekolady to zjeść kawałek a nie całą tabliczkę :)

Awunia więc mam nadzieję, że tak samo później będziemy zrzucały ;););) No a prawka jak się nei zrobi od razu to potem pewnie ciężko sie zmobilizować. Mi tylko 18stka stuknęła i wzięłam się za prawko. Na początku śmigałam często i chętnie, a z czasem się jakoś bać zaczęłam i jeździłam co raz mniej, potem M mnie trochę zmobilizował

Na "porodówkę" trafiła dziewczyna bez opieki prenatalnej, bo nie chciała się nikomu przyznać :szok:

MamUśKaaa88 racja, ja nie zrobiłam od razu i nie potrafię się zmobilizować, a jeszcze po zmianach w egzaminowaniu to już w ogóle :/ A co do chudnięcia, to mam nadzieje, że ładnie wszystko zrzucimy:tak: Kurcze...ja chyba nigdy nie zrozumiem takich kobiet, nie potrafiłabym żyć ze świadomością, że jestem w ciąży i nie wiem, co się z dzieckiem dzieje...

Magda_88 prawda, grunt to jeść zdrowo:tak:

reklama
mamuska,awunia nie wiem czy doczytałyście że jak byłam w szpitalu to podczas zapisu ktg kobieta rodziła:happy2: ale nie w tym rzecz chciałam napisać że okazało się że ona "podobno" nie była wcale u gina nie miała karty ciąży,grupy krwi podobno nic.A miała 27 lat jednego syna który miał 10 lat i mieszkał u babci a ona sama wyglądała jakby miała 40 lat taka zniszczona,zaniedbana na moje oko typ pijaczki no ale nie znam kobiety więc nie mi osądzać a dziecko ważyło 3800 z groszami czyli bardzo fajnie.Z tego co słyszałam od dziewczyn które jeszcze zostały w szpitalu jak wyszłam to wzywali do tej babki kogoś z opieki społecznej.

Ja tak samo nie rozumiem takich kobiet które wiedząc ze spodziewają się maleństwa nie są pod opieką gina,położnych itp

Do góry