reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Basia pamiętam:tak: ale szok!!!:szok::no: cud, że dzidzia taka duża i że ok z nią, miało dzieciątko dużo szczęścia, jeśli faktycznie nie miało żadnej opieki i kto wie, co ta matka mu aplikowała...ja tego nie rozumiem tym bardziej, że tu nie chodzi o sama matkę, ale o nowe życie i jego potrzeby...takie matki myślą czysto egoistycznie po prostu...

reklama
Cześć babki :),

Na wstępie chciałam się pochwalić, że moja córcia śmiga sama:-D Tadam, oto nadszedł czas, kiedy paluszek mamusi przestał być potrzebny. Trochę smutno, jak zawsze, gdy jakiś etap się kończy...:sorry2: Wiała mi dzisiaj na placyku zawodowo, zaczyna się:rofl2:

Poza tym kupiłam podwójny wózek...Napiszę w stosownym wątku więcej. Jestem bardzo kontent, choć bladego pojęcia nie mam jak się sprawdzi, bo żadnych opinii w necie nie ma, nikt nie zaryzykował zdaje się, a nawet jeśli nie podzielił się opinią;-)

Baśka ręce opadają...Naprawdę, kiedy opieka prenatalna jest zdawałoby się "na porządku dziennym" i nie ulega wątpliwości jak wiele daje to zwyczajnie wstyd nie korzystać z niej. Dla mnie niepojęte:wściekła/y:.

lucere, Mamuśka ja autem jeżdżę spokojnie. W pierwszej ciąży mogłam spokojnie sama na porodówkę jechać;-) Do końca siadałam za kółkiem. Mieściłam się bez problemów i bez żadnych komplikacji dawałam sobie radę na jezdni. Żadnego spadku koncentracji nie odnotowałam. Wiem, że różnie może być, ale to z pewnością cechy osobnicze są.

Ag - Krk współczuję awarii samochodu...Ostatnio wiele nas takich trafiło:wściekła/y:

Byłam na zakupkach , kupiłam wszystko a nawet więcej :-p tylko rękawiczek nie kupiłam :wściekła/y: i paczuszka dziś przyszła :tak: więc super !

smutnamamo - nie wiem czy dobrze cię zrozumiałam że za pulmicort płacisz 25 zł ? jeśli tak to poproś lekarkę żeby ci 125 przepisała i lej całą ampółkę zamiast połówki 250 która zeszła z refundacji , ja tak robię :tak: i masz 22 zł oszczędności . A przy licznej gromadce liczy się każdy grosz .

ok, sprobuje chociaz troszke nadrobic ;-)

Aia - super!!!! I to rychlo w czas, ze tak to ujme:-D brawa dla coreczki!

yyy a ja co do jazdy samochodem wlasnie ostatnio zauwazylam u siebie spadek koncentracji:szok: i myslalam ze to tylko ja tak mam... ale normalnie czasem sie az boje:oo: a nigdy tak nie bylo....

wiec w sumie jak co to obieram sobie tylko trase do centrum handlowego i spowrotem:laugh2:

Basiu - tak.. dla mnie to tez jest niezrozumiale, ze niektore kobiety w ogole nie mysla o dziecku:-( bardzo to smutne i na prawde uwazam ze tak jak trzeba robic licencje na prawo jazdy to kazdy dorosly powinien ubiegac sie / zdawac egzaminy o licencje na posiadanie dziecka:-( bo dla niektorych osob jest po prostu ' za latwo' zajsc w ciaze...

Awunia - pewnie ze schudniemy!! ojjjj kochane jak sie cos bardzo chce to mozna:tak: juz kiedys pisalam ze za kazdym razem zrzucalam po 30 kg po ciazy i cwiczeniami wyrabialam tak ze ani waleczka tluszczyku ani zaleglego tzw 'brzuszka' nie bylo a dochodzilam do 100 kg w ciazy;-)

zreszta moge podzielic sie z wami zdjeciami porownawczymi w kazdej chwili;-) zeby zmobilizowac:tak:

Mamuska - da rade mezus:tak: a co do ebay = zalezy od kogo kupujesz , sprawdzaj zawsze recenzje;-)

moj maz byl dwa razy ze mna, i nic go nie odstraszylo - a widoki byly..eee.... no nie bylo ani smaczne ani ciekawe;-) a zadne nasze pozycie na tym nie ucierpialo i zlaczylo nas jeszcze bardziej

i chyba nie ma nic piekniejszego niz zobaczyc swojego 'twardego' mezczyzne jak sie totalnie rozkleja gdy widzi glowke a pozniej dziecko wyplumkajace i.. juz mi sie beczec chce:zawstydzona/y:

Ag-KrK - ahhh wspolczuje mega awarii:baffled: ja tez sie tego zawsze obawiam.. i zawsze zastanawiam sie jakie tym razem beda koszta:huh:

dobra, na razie tyle:-p pewnie znowu 2 strony do nadrobienia:-D

Ja też mam nadzieję, że nie zapłacimy Bóg wie ile za naprawę.. pocieszające jest to, że to nie silnik;-) ale tak czy siak takie dodatkowe wydatki na ten czas to wkurzające są..:wściekła/y:
Aia gratulacje dla córeczki! Pękaj z dumy bo jest z czego:-D
mamaktosia pochwal się coś zakupiła:-D
tiluchna fakt płaczący mężczyzna jak widzi swoje dziecko to jest coś pięknego!:-):tak:

Basiu - to stare powiedzenie, ktore tez kiedys uslyszalam - i bardzo madre:tak: niestety.. nigdy nie wprowadzone w zycie:baffled:

Ag-KrK - a zwlaszcza jak sie ma mezczyzne ktory nigdy nie placze:-D

bo ja mojego widzialam tylko 4 razy placzacego

raz - kiedy powiedzialam mu ze z dziecmi odchodze od niego (stara sprawa:-()
dwa i trzy - przy porodach naszych dzieci
cztery - na fllmie katastroficznym Tsunami :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::laugh2:

reklama
Tiluchna pierwszy raz usłyszałam takie słowa i zdziwiłam się że je powiedział ale potem gdy wychodziłam po ktg i zobaczyłam tą babkę zakumałam co mógł mieć na myśli:baffled: Masz racje szkoda że nie wprowadzone w życie:crazy:
A co do płaczącego mężczyznę to mój należy do takich silnych raczej ale też parę razy widziałam jak płakał np gdy Kamil się urodził:happy2: Piękny i wzruszający widok.

Do góry