reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

mamaktosia mozemy sobie podac reke ze zmiana garderoby u pierworodnych :-) Moj jest starszy ma 7,5 roku wzrost 140cm waga 28kg i but 35 z tym,ze nie co 2 mies a skokami u nas teraz idzie.Wczesniej jak u was co 2 miechy za male rzeczy a teraz ze 2-3 razy w roku "z dnia na dzien" skok i przez to tez dowiedzialam sie co to bole wzrostowe o ktorych kiedys nie mialam pojAle za to wlasnie wiele rzeczy zostaje w dobrym stanie,no spodnie to porazka ale takie chyba teraz robia.

reklama
mamaktosia- Moj 3 letni syn ma berodual wypisany doraznie od roku juz odkad trafilismy do szpitala ze strasznymi dusznosciami i zaszczyk odczulajacy dostal .. A mialas kiedys zamiennik pulmicortu bo sie zastanawialam w aptece ostatnio proponowala mi farmaceltka roznica w cenie duza bo pulmicort ok.25 na ryczalt a neddub niecale 3 zll niby sklad identyczny kusil mnie strasznie ale wkoncu wzielam pulmicort bo wiem ze dobry jest a nie slyszalam opinni na temat tego zamiennika ..

Ag KrK super, że zajęcia udane! Jeszcze prezenty, proszę proszę :) A tatusiowie, co już na fantomie zasłaniali oczy chyba nie wybierają się na poró partnerek?:D:D:D
mamaktosia noo mówią, ze się zapomina ten ból ;) a w razie co zawsze możńa poprosić o znieczulenie...(choć na razie się nad tym nie zastanawiam). Na pocieszenie powiem, że moja siostra jako dziecko chorowała na astmę, ale z wiekiem wyrosła z tego
smutnamama u mnie też pochmurno, więc już pewnie pogoda nie dopisze. Fajnie, że chłopcy wracają do domu. Trzymam kciuki oby badania nie wykazały astmy! Spokojnego dnia!
vici no i znowu te śliwki hehehe a no właśnie, więc poró porodowi nie równy
mb noo to super!!! :) jak już zrobi czekamy na foto! Wiem co czujesz! Jak my z M wprowadziliśmy się do naszego mieszkania to pierwszy miesiąc nie mieliśmy kuchni. Na śodku stał taboret, parowar i czjnik. Jak ja marzyłam o ugotowaniu obiadu ;););)
Paulette ten honor to nie mi zwracasz chyba ;) albo się zagubiłam ;D ale mniejsza o większośc :) Dobrze, że dostałaś wór ciuszków to trochę zakupów odejdzie, tm bardziej jak już dla starszego masz trochę wydatków ;)

Wiecie, że w przeciągu 2 tyg przytyłam 2 kg i 6 cm urosłam w brzuchu? Strasznie dużo... ;/

Witam Kochane.Ja wieczorem skurcze miałam ale minęły na szczęście i noc całkiem fajnie przespałam.Wstaliśmy ok.8.00 z małym zjedliśmy śniadanko i zabrałam się za robienie gołąbków.Szybko poszło i już się gotują:happy2:
Mąż wraca dziś ok.22 powinien być w domku o ile wyjadę po 14.00.Jutro do gina idę i mam strasznego stresa co on mi tam znowu wybada.
mamaktosia,vici mój ma rozmiar buta już 30:szok: wzrostu to nie wiem ile dokładnie ale jest wyższy od rówieśników a waży ok. 17kg nie wiem czy dobrze czy żle ale mąż ma 198cm i chyba po mim taki duży bo ja malutka jestem:sorry2:
mb ja też specjalnie nie szukam nic o porodach ani wcześniakach no chyba że akurat coś jest a ja wpadnę na to wtedy bardzo mnie interesują takie tematy.Na początku ciąży z Kamilem bardzo mnie takie rzeczy interesowały i specjalnie wyszukiwałam w necie,tv czy czasopismach .

Witam dziewczynki, troche mnie juz tu nie było.. ale nawet nie mam czasu teraz kiedy :(( Bo skrecili mi meble i jestem w trakcie przeprowadzki wydawało sie ze raz dwa pojdzie, a tu sie okazuje ze tyle tego wszystkiego jest że masakra, postaram się nadrobić, a wy do rozwiązania trzymajcie się wszystkie w dwupaku !! ;-)

mamaktosia - zawód piękny, a jakże. Bardzo wdzięczny, choć trudny. No i najtrudniejszy rzeczywiscie jest ten moment jak rodzice sie dowiaduja że moga miec niepełnosprawne dziecko (nigdy na 100% nie wiadomo tego w tak młodym okresie).. Od nas na szczescie nie mogą sie dowiedzieć, ale przychodząc raz, dwa a czasem trzy razy w tygodniu mają dużą potrzebe rozmawiania i czasem musimy słychac jak psychologowie niemal.. A ja jestem strasznie empatyczna i mam lzy w oczach jak opowiadaja.. A co do wcześniaków to jest to może z 10-15% pacjentów, i zawsze jak już są stabilne, więc nie spotykam się takimi co umierają. Sporo jest też takich zdrowych tylko z min. problemami typu asymetria, zaburzenia napięcia mięśniowego itp :)

Ag - Krk - też mamy smoczki z lovi :) rozdawali na warsztatach ostatnio w Legionowie :)

smutnamama, mamaktosia - nie zazdroszcze problemów astmatyczno-alergicznych.. Sama jestem alergiczką i jest to strasznie meczace, boje sie że dziecko tez będzie miało alergie :/

mb89 - własna kuchnia!! super sprawa :) nie lubiłam gotować mieszkajac z rodzicami, jak sie wyprowadziłam i po roku od slubu zrobili nam nowa kuchnie to zrozumialam dlaczego nie lubiłam.. Jak sie ma wszystko po swojemu, i urzadzone przez siebie i dla siebie to zupelnie inna rozmowa. Bardzooo lubie gotowac teraz :)

Hej laseczki wpadam szybko sie przywitać:)))
Dzis znowu jestem zalatana mam dzis wizyte i ciagle cos to małą rano szybciej zbudzic zeby poszła szybciej spac bo przed wizyta musi zjesc a kawałek mam do ginki to siebie naszykowac itp...ehhh brakuje mi doby :-D

U nas leje masakrycznie..cała noc i do tej pory czasem na momet przestaje zaczynam odczuwać typową jesien....

Maż wczoraj pomalował pokoik na biało az zaczynam odczówać ze juz niedługo cos sie znowu zmieni:-D
Kupimy dzis pigmęty i w sobote bedzie działał dalej :-D

Kurde chciałam dokupic komode dla małej bo nie mam gdzie dawać wszystkiego a tu co nie ma mojego koloru....niech to szlak:wściekła/y: i nie wiem co robić:crazy:

Odezwe sie do was wieczorkiem jak mała pojdzie spac.....buziaki

Witam Mamusie :-)

Ale naskrobałyście:-) Ja dziś od rana aktywnie, porządkuję dalej co się da:tak: Zaraz biorę się za odkurzanie, pogoda piękna, to dywanik wyniosłam na trzepak, do tego trochę ogarnę łazienkę i zawartość półek:tak:

lucere
masz fajny zawód, chociaż wymagający...a wystawa bardzo pozytywna, więcej takich powinno być:tak:

smutnamama trzymam kciuki, żeby te bóle, to nie było nic złego i zdrówka dla maluchów!!

vici hehe :-D Twoja historia też dobra, teść logicznie ocenił fakty:-D

mb
jak ja Ci zazdroszczę, u nas też mieliśmy kuchnię robić, ale nie damy rady jednak wszystkiego na raz :-(

mamaktosia udanych zakupów:tak:

Paulettta ale super! Też się nie mogę doczekać, aż przywiozę rzeczy dla dziecka od kuzynki i uzupełnię wszystko co trzeba będzie dokupić:tak::tak:

MamUśKaaa88 podaję łapkę, ja też strasznie szybko rosnę ostatnio, ale położna mówiła, że teraz taki skok będzie, więc na razie sie nie przejmuję:tak:

Baśka_28 dobrze, że skurczów brak! A gołąbki...pycha!!:tak:

angelika1609 oby ta przeprowadzka się tak już nie dłużyła:-) Przeprowadzaj się spokojnie:tak:

Mój mały daje mi popalić, stópki w żebrach i wiercenie dają mi w kość, ale co tam, niech się rozciąga, może jakoś dotrwam;-):-)

Miłego dnia :-)

angelika wypakowuj się na spokojnie i ciesz się nowym miejscem ;)
Baśka dobrze, że skurcze minęły. Oby tak dalej!
Awunia no niby tak... Odchodzać się nie mam zamiaru, ale staram się w miarę reacjonalnie jeść. Jem dużo warzyw i owoców, jogurciki z otrębami itp. Przestałam podjadać słodycze a i tak tyję :p Mam już plus 14 ;(;(;( (musiałam się wyżalić ;) )
A pochwalę Wam się, bo ja jestem "niedzielnym kierowcą" i zazwyczaj jeżdżę jak musze i to w obecności Męża, ale dziś wybrałam sie sama samochodem. Fak, że niedaleko, ale tak czy siak odwaga się liczy;D i całkiem nieźle mi poszło ;)

reklama
Dostałam maila od organizatorów "bezpiecznego Malucha"z inf. o wolnych miejscach. Wynika z niego, że na warsztacie będzie o pierwszej pomocy i bezpiecznym transporcie niemowląt i małych dzieci. Harmonogramu nie wysłali.
Szyszunia a Ty byłaś już na bezpiecznym Maluchu??

Do góry