reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Mamuśka ja miałam pecha i różowo nie było , ale koleżanka pojechała prosto z pracy na porodówkęc, jak dotarła miała 7 cm rozwarcia ( to ta co nie zdążyli jej zrobić lewatywy :baffled: ) rodziła 30 min ...podobno ... marzę o takim ale wolę się nie nastawiać .

Tigi - leż jak żeś chora ! a do sprzątania męża zatrudnij jak wróci :tak:

reklama
My wróciliśmy z podwórka była fajna,słoneczna pogoda to wyszłam z Kamilem na ogród teraz się bawi u siebie.
Ja te gołąbki będę robiła jutro dopiero rano.

mamaktosia właśnie też się obawiam tego że jak mnie złapie a co z Kamilem:baffled:
Dlatego chciałabym mieć ugadaną tą cc i szybciej trafię wtedy do szpitala i nie będę musiała się zamartwiać co będzie z małym gdy zacznie się.
mb ja biorę fenoterol ale co z tego jak skurcze i tak mam:crazy:

Awunia no mój dziś też do domu wszedł to wytrzeszczył oczy i zapytał czemu znowu podłogę myję;D
mamaktosia no moja przyjaciółka jak rodziła to pojechała po prostu wcześniej na wizytę, bo jak to określała "dziwne" się czuła i jak ją lekarz zobaczył to w szoku był, zabrali ją na porodówkę i jak Jej M pytali, czy to Jego dziecko to powiedział, że "nie, bo żona dopiero weszła";D
Baśka u nas też dziś piękne słoneczko. Mam nadzieję, że lepiej się czujesz?

Pauletta,mamuska,Pieknaszyszunia,vici - nie chce być złą wyrocznią, ale wcześniak z 23 tyg który ma 10 mies. to jeszcze cieżko na 100% powiedzieć że mu nic nie jest :/ ale nie ogladałam programu więc nie wiem jak tam było i jest naprawde. W pracy miałam wczesniaki z 25 tyg (blizniaki), maja teraz 18 miesiecy i dalej nie mamy pewnosci że chłopiec będzie zdrowy.. (bo dziewczynka to raczej tak).

cayoka - contractubex jest dobry, stosowałam, choć ja to nie miałam do tego cierpliwosci żeby sie smarować czesto.. na ulotce jest napisane że w przypadku ciąży należy się poradzić lekarza i że nie ma badań w tym kierunku zrobionych.

Ostatnia edycja:
mamuska historia koleżanki mnie rozbawiła:-D
lucere ja oglądałam program o tym wcześniaku i taka pani dr mówiła właśnie ze dopiero pózniej (wiek 6-7lat)można ocenić jak dziecko się rozwija więc trzeba czekać.Ale maluszek świetnie wyglądał.

tigi, awunia, Baśka - noo więc właśnie ja też się na taki poród nastawiam ;)
lucere no myślę, że w Twojej "wyroczni' jest sporo prawdy... A tak z ciekawości. Ty pracujesz w jakiejś poradni, szpitalu...? Bo z tego co kojarzę to masz coś wspólnego z rehabilitacją? (popraw jeśli się mylę :) )

mamuśka - tak, jestem fizjoterapeutką, pracuję w neurologii dziecięcej w przychodni rehabilitacyjnej w Wołominie. I bardzo lubię swój zawód, choc jest to trochę trudne być w ciąży wiedząc za dużo...

a propo wczesniaków przypomniało mi się że ogladałam kiedys wystawe Wcześniaki - wczoraj i dziś (bardzo ciekawa)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.530245580338406.134445.220646277965006&type=3

i sporo można poczytać na stronie Fundacji wczesniak.pl (notabene od 2 lat odddaje na nią 1%, polecam, bardzo dobry cel) :)

reklama
lucere no wyobrażam sobie... Ja jestem po logopedii na APS (choć nie pracuję w zawodzie) i niektóre inf zaczerpnięte podczas studiów dają do myślenia, więc co powiedzieć jak Ty masz przy tym praktykę i małych, różnych pacjentów
Bardzo pozytywna ta wystawa wcześniaków... daje nadzieje!

Ostatnia edycja:
Do góry